Čapajevova ul.-stavba noveho bytoveho domu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Lucia 24. júla 2015

Prajem dobry den, vsimla som si,ze je podana ziadost na stavebne povolenie na stavbu domu na Capajevovej ulici miesto modreho domu (zaroven aj v inzeratoch RK sa ponukaju byty v tomto dome). Chcem sa spytat, ci ste suhlas na zacatie stavby podmienili napr.postavenim skolky a jej danim do uzivania petrzalky, predpokladam, ze nie. Kde teda budu chodit tieto deti do skolky, ked uz v sucasnosti miesta nepostacuju? Vedla uz stoji jeden dom, na pajstunskej ulici stoja nove domy, vserky skolky v okoli praskaju vo svikovh a nestacia. Zase raz povilite nieco bez toho, aby bola splnena zakladna podmienka a to aj miesta pre novych ludi v skolkach, skolavh, parkoviska, zdravotne stredisko, atd.

03. august 2015

Odpoveď samosprávy

Nie je v kompetencii mestskej časti resp. stavebného úradu podmieňovať investičný zámer investora inou výstavbou. Územný plán mesta určuje čo je v území prípustné postaviť a za akých podmienok, súlad s územným plánom overuje hlavné mesto vydaním záväzného stanoviska.

Predmetný bytový dom na Čapajevovej ulici z územnoplánovacieho hľadiska je umiestnený v rámci stabilizovaného obytného územia, nie v rámci rozvojového obytného územia. V stabilizovanom území územný plán mesta výstavbu novej materskej školy, základnej školy, či zdravotného strediska nerieši, ale v prípade potreby pripúšťa dostavbu, prístavbu, či nadstavbu jestvujúcich budov materskej školy, základnej školy, príp. zdravotného strediska.

Investorom spomínaného bytového domu na Čapajevovej ulici bolo Hlavné mesto SR Bratislava.



mestská časť BA-Petržalka
15. august 2015

Petrzalcanka

ako je vyriesene parkovanie v danej lokalite? Uz teraz ludia parkuju pri lidli a popred hasicsku stanicu, lebo sa im nechcelo dat peniaze za parkovacie statia v blizkych novostavbach...
17. august 2015

Lucia

Ano, toto je take klasicke, nieco pomenovat a na niekoho ineho sa stale odvolavat a tym padom sa nestarat. Takze som zvedava, kde v tomto stabilizovanom uzemi budu teda chodit deti do materskej skoly ci skoly. A rovnako aj v inych stabilizovanych uzemnych castiach ako je hajpark,slnecnice, rezidencia drazdiak ci planovana vystavba na topolcianskej, atd. Tak potom prosime vas, "mestska cast petrzalka", aby ste vyriesili tuto situaciu vy, a nejak viac k spokojnosti obyvatelov (milion eur stojaca rekonsteukcia skolky na vysehradsej, ani zaplnenie zakladnych skol skolkarskymi triedami zrejme nestaci). Nove byty tu rastu ako huby po dazdi, ale obcianska vybavenost nie. A ano, rovnako aj parkovanie, a vynikajuci rezidencny system. Za 100 eur kazdy den kruzit okolo sidliska ako doteraz je naozaj riesenie situacie. A kedze sa uz aj na poslednych miestach stavaju nove domy, tak som zvedava, kde sa budu stavat nove parkoviska. Asi na poslednych travnatych plochach, co tu este zostali.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania