Rezidenčné parkovanie v BANM

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 31. augusta 2012

Dobrý deň. Chcem sa opýtať, či je už známa nejaká podoba rezidenčného parkovania v Novom Meste? Ak áno, aké budú ceny za parkovacie karty?
Chcem sa konkrétne opýtať na svoj prípad. Som obyvateľ aj majiteľ bytu v dotknutej časti (Račianske Mýto), avšak trvalé bydlisko mám pri Figare (takže tá istá mestská časť, avšak mimo dotknutej parkovacej zóny). Budem mať nárok na parkovaciu kartu?
Taktiež sa chcem opýtať, auto mám napísané na živnosť, ale je to moje jediné auto, ktoré používam prevažne na súkromné účely. Bude sa rozlišovať, či je to auto s.r.o-čky, alebo len jednotlivca-živnostníka? ...mám totiž trochu strach, že mestská časť bude chcieť zarobiť a na všetky autá, ktoré sú napísané na IČO dá likvidačné poplatky za parkovanie... potešte ma a povedzte, že nie :)

13. september 2012

anonym

Podla mojho nazoru by mala byt jedna rezidencna karta pridelovana kazdemu vlastnikovi bytu v parkovacej zone a to bez ohladu na to, ci tam ma alebo nema trvaly pobyt aby nedochazalo k diskriminacii z dovodu povodu - napr. ak si cudzinec kupi byt v novom meste a nesplna podmienky pre udelenie trvaleho pobytu tak je vo vztahu k ostatnym vlastnikom bytov v dotknutej casti mesta diskriminovany v otazke parkovania a mestska cast by si mala zvazit moznost vyhnut sa naslednym hromadnym zalobam pri sposobe akym sa zatial prezentuje v otazke zavedenia residencneho parkovania.
17. september 2012

Lubo Halcak

Cudzinec by si mal v mestskej časti nahlásiť trvalý pobyt a platbou daní sa podieľať na tom, aby to v jeho mestskej časti vyzeralo trochu k svetu. Pre istotu, aby nediskriminoval tých, ktorí dane platia, a financujú mestskú časť aj za iných, ktorí tam iba majú nehnuteľnosť, alebo tam len bývajú v podnájme. Ak tam až tak často nebýva, aby si na danom mieste zriaďoval trvalý pobyt, asi tam ani nepotrebuje trvalo zaberať parkovacie miesto ;o)
26. september 2012

Cepeckar

Dobry den, Na platbe dani sa predsa podiela kazdy vlastnk nehnutelnosti bez ohladu nato ci ma alebo nema trvaly pobyt v danej lokalite a ci v danej nehnutelnosti byva alebo ju prenajima. Co ponuknete vy ludom co maju trvaly pobyt v danej casti za symbolicky poplatok 30 eur? Nemate riesenie na parkovanie ani rozpracovane plany a myslim si ze tu ide len o naplnenie mestkej pokladice aj za ucelom diskrimnacie ludi ktori nemaju trvaly pobyt v BA nove mesto. Kde su zachytne parkoviska a lepsia MHD aby mohli dochadzat do prace inak ako autom ktore nemozu parkovat v blizkosti bydliska? Dufam ze Vam tento zamer nevyjde ak aj vyjde dufam , ze Vas ludia budu ignorovat a budete mat len hrbu podnetov a staznosti. Mimochododom aj ja som vlastnik bytu na Racianskej ulici a nemam trvaly pobyt a byvam tu 365 dni v roku. Nakolko zmena trvaleho bydliska obnasa navstevu uradov za ucelom vymeny OP, VP, PAS, SPZ atd a s tym suvisiace poplatky a strata casu na uradoch z dovodu ukazkovej birokracie a s tym suviaca srata na zarobku resp. osobneho volna. S pozdravom Tomas
30. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Až po priatí parkovacej politiky budeme vedieť jasne odpoveď, dovtedy by bola každá odpoveď len špekuláciou.

Ing. Natália Kudláčová
24. máj 2015

Mária

čo hovoríte na galériu dopravných značiek (z fotky)????....je to dešperátne..neboli by lepšie stromy???
16. november 2023

Martin Uváček

Parkovacia politika zavedená. Neviem či dotyčny ešte chce odpoveď na svoje otázky.
19. január 2024

Martin Uváček

https://paas.sk/nove-mesto/

Navrhujem podnet uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania