Ďaľší vrak na Ševčenkovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 12. septembra 2014

Tento vrak vozidla Mitsubishi Galant je dlhodobo odstavený pri kontajneroch pred Ševčenkovou č. 27. Evidenčné číslo BA 979UK. Dokonca má neplatné známky o absolvovaní EK a TK.

02. október 2012

Odpoveď samosprávy

Majiteľom uvedeného vozidla je bezdomovec, ktorého adresa trvalého pobytu je Bratislava-Petržalka. Pretože vozidlo Mitsubishi Galant bordovej farby má evidenčné číslo BA 979 UK, nemôžeme ho dať podľa zákona o odpadoch odstrániť nakoľko mestská časť v súčasnosti nemá vyhradené určené parkovisko, na ktoré by vozidlo mohlo byť odstavené po dobu 1 roka. V septembri 2012 sme na úradnú tabuľu mestskej časti vyvesili upozornenie pre majiteľa, aby si vozidlo spojazdnil alebo odstránil. Zároveň pripravujeme žiadosť na Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Bratislave, kde požadujeme uvedené vozidlo vyradiť z cestnej premávky a následne vyradiť z evidencie policajného zboru. Po jeho vyradení a odstránení EVČ budeme môcť dať auto odstrániť zmluvnej spoločnosti.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
16. november 2012

p. Mikuláš

Uvedene Mitsubishi tu stale parkuje s bohorovnym kludom. Na okne ziadny oznam. Je jasne, ze tu v klude pocka az do Vianoc a na Jeziska.
23. február 2013

Vlado

Stale tam "parkuje"! A kvoli neschopnost MU Petrzalka tam ostane az do Velkej noci, leta, Vianoc 2013, ...
09. august 2013

Leňochod

Je to skoro rok a tento črep tam stále parkuje!!!
09. august 2013

Richard D.

Tu je jasný dôkaz o nečinnosti MÚ Petržalka.
Fotené dnes, 9.8.2013!!!, o 8:45 hod. dopoludnia.
10. august 2013

Rudo

Na uvedenom aute nie su ziadne evidencne cisla.
23. október 2013

Kralovic

Je uz 23. oktobra 2013 a stale nic!
09. november 2013

Rudolf J.

Vazena pani Podmajerska,
ako pise p. Stankoviansky. Vozidlo dajte odtiahnut a informujte vsetkych ucastnikov dedickeho konania
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/5810/vrak#comment-form
15. november 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

od októbra 2012, kedy sme naposledy informovali, nastali nové skutočnosti. Počas našich pravidelných obhliadok sme zistili, že na aute zmizli evidenčné čísla. Tým, že auto už nemalo značky, sme ho mohli riešiť podľa zákona o odpadoch a umiestnili sme na neho výzvu s tým, že majiteľ má možnosť do 30 dní auto odstrániť alebo spojazdniť. Inak bude odtiahnuté. Na túto výzvu reagoval jeden z dedičov po zomretom majiteľovi, že vozidlu boli odcudzené evidenčné čísla a v súčasnom období prebieha dedičské konanie. Ako dôkaz nám zaslal elektronickou poštou potvrdenie od polície, že krádež evidenčných čísel bola zahlásená. Vozidlo nemôžeme dať odstrániť z titulu prebiehajúceho dedičského konania, kedy sa z vecou nesmie manipulovať. Po ukončení dedičského konania by si majiteľ mal vozidlo odstrániť alebo spojazdniť.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
29. december 2013

barbora

okupujeme nepojazdne stare vraky,ak sa da radi by sme sa kontaktovali s majitelom-kou
10. január 2014

Ivan

Bol ten majitel alebo pozostali obyvatelmi Ševčenkovej 25-27?
INak mám pocit ze to vozidlo tam stoji omnoho dlhšie ako sa to tu rieši.Tak si to zhrnme
1Auto je nepojazdne technicky
2Auto je nepojazdne papierovo
3Auto zabera parkovacie miesto dlhodobo viac ako 4roky
4parkovacie miesto je znecistene
5Ked to byvaly majitel ani pozostali neriesili tazko cakat ze to riesit budu
6cakali sme,cakame , a cakat budeme ale dokedy

Ja osobne by som navrhoval k dedicskemu konaniu pribalit aj fakturu za prenajom parkovacieho miesta po dobu 4rokov,tak ako to niektori aj platime.A kludne uhradu mozete poslat na moj ucet.pretoze chodit parkovat polkilometra od vchodu do domu by nastvalo kazdeho
06. február 2014

Kelement

Tento šrot tam stojí dodnes!
23. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dedičské konanie po nebohom majiteľovi vozidla stále prebieha, preto vozidlo zatiaľ nemôžeme odstrániť. Keď budeme vedieť, že je dedičské konanie ukončené, požiadame nového majiteľa, aby si vozidlo odstránil alebo spojazdnil, prípadne ho budeme riešiť iným zákonným spôsobom. Dovtedy však nesmieme s vozidlom manipulovať.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
24. september 2014

Ďuro Nechápavý

Dnes ma táto haraburda už viac, ako 2-ročné výročie.
21. október 2015

Peter

Do kedy to tam bude este stat?
21. október 2015

Anonymný užívateľ

Takže, dnes ma táto haraburda už viac, ako 3-ročné výročie!!!
08. november 2015

Mpík

To auto tam stojí omnoho dlhšie ako 3 roky, majiteľom bol človek z Ševčenkovej 27 . Asi by stačilo rozbiť jedno okno, nechať čiernych spoluobčanov niečo odmontovať a potom by ho už mali odtiahnuť.
08. november 2015

Anonymný užívateľ

Mpik, no vidíš. A potom zver parkovanie v Petržalke p. Bajanovi. Však nevie so svojou suitou ani odpratať reálne vraky.
16. november 2015

Mpík

On nerieši parkovanie ale svoje záujmy....
16. november 2015

Mpík

On nerieši parkovanie ale svoje záujmy....
13. január 2016

Greg

WAW tento podnet je tu fakt od septembra 2012 a este stale je "V rieseni"???? Neverim, ze to auto tam este, ved uz mame rok 2016! To musi byt nejaka chyba a auto uz musela Mestska cast Petrzalka davno odstranit, len to tu zabudli spomenut. Ved to by uradci nedovolili, aby ich niekto viac ako 4 roky tahal za nos, ze sa toto este stale riesi v dedickom konani. Ani odbor zivotneho prostredia by nedovolil, aby nejaky vrak na ktory uz 4 roky prsi a snezi zamoroval okolie unikajucimi chemikaliami. Ved to uz by bolo na personalny postih. Prosim povedzte mi, ze je to len vtip a, ze tu nepribudne dalsia odpoved z mestskej casti, ze auto tam naozaj este stale je a ze naozaj NEEXISTUJE ziadne riesenie ako ten vrak odstranit a ze pre istotu este pockaju dalsie 4 roky.
14. január 2016

Peter

pan prednosta to zrejme ignoruje, to bolo reci o parkovacej politike. teraz im nevysiel kseft tak ani prstom nepohnu.... dufam ze firma bajan sro je tu posledne 4 roky, verim ze pojdete vsetci volit a nebudete volby ignorovat. inac sa v Petrzalke nic nepohne dopredu
28. január 2016

Anonymný užívateľ

Greg, 25. januára 2016 som išiel okolo a ten vrak tam hnije aj naďalej.
08. február 2016

nepšo

p.Podmajerská , je február 2016 , doteraz tam to auto stále stojí, tzn. že nám stále chcete tvrdiť , že ešte prebieha dedičské konanie ? Čo keby ste to auto dali odtiahnuť , následne dedičovi vyčíslili a poslali faktúru na sumu za odťah s tým , že jeho auto 4 roky zaberalo verejné priestranstvo , znečisťovalo ho - samozrejme treba to tam aj upratať . Keby ste toto spravili , ale opäť sa asi na niečo vyhovoríte , tak by Vám tu riadne platiaci si občania nepísali výzvy . Takmer ( v sept.bude ) 4 roky riešite jeden vrak auta - to je teda pekná vizitka mestkej časti...a to ste to ešte stále nedoriešili .
08. február 2016

Peter

mne dosla naposledy odpoved 21.10.2015


Dobrý deň,



na základe Vášho podnetu si dovoľujeme Vám oznámiť, že o uvedenom vozidle Mitsubishi Galant bordovej farby, s pôvodným evidenčným číslom BA 979UK, odstavenom na Ševčenkovej ulici, v súčasnosti už bez evidenčných čísel a bez platných nálepiek o vykonaní technickej a emisnej kontroly, vieme už niekoľko rokov. Jeho majiteľ zomrel v roku 2011 a doteraz nebolo ukončené dedičské konanie (preverujeme to dvakrát ročne). Hneď ako zo súdu Bratislava V dostaneme pozitívnu odpoveď, požiadame nového majiteľa, aby si vozidlo spojazdnil alebo odstránil. Zatiaľ vozidlo nemôžeme dať odstrániť.

S pozdravom



Ing. Zuzana Juhásová

vedúca oddelenia životného prostredia

Miestny úrad Bratislava-Petržalka

www.petrzalka.sk

tel.: 02/ 68 288 847
10. február 2016

nepšo

Peter dík za odpoveď , je ale možné , že dedičské konanie trvá už 5 rokov a ešte stále nebolo ukončené ? začínam tomu veriť , že na Slovensku je možné naozaj všetko :(
10. február 2016

Peter

treba pisat na [email protected], cim viac ludi napise tym bude na nich vacsi tlak, tak im piste aj na mail. nerozumiem vsak to mozu odtiahnut a nech si to majitel riesi potom z toho odtiahnuteho miesta tam kde to odtiahnu a nebude to nikomu zavadzat.
01. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Majiteľ uvedeného vozidla Mitsubishi Galant, (síce bez evidenčného čísla, ktoré bolo odcudzené, ale pôvodné číslo bolo BA 979UK), zomrel v roku 2011. Ako nám oznámili z Okresného súdu BA V vozidlo je predmetom dedičského konania, ktoré je však prerušené a bude sa v ňom pokračovať najskôr v septembri 2016. Kým vozidlo nebude právne doriešené, nemôžeme ho riešiť.

MČ Petržalka
01. marec 2016

Anonymný užívateľ

Pani Ing. Zuzana Juhásová, dajte tento vrak odtiahnuť a informáciu zašlite na súd Bratislava V.
15. november 2016

Peter

už čoskor tu bude voľno :) 8.11.2016 zacala plynut 60 dnova lehota dockame sa?
13. február 2017

Matus

dvojmesacna lehota z vyzvy nalepenej na aute uplynula uz pred vyse mesiacom, auto je stale tam
13. február 2017

Anonymný užívateľ

Matus, mali by ste urobiť akciu - vytlačiť ten vrak na cestu.
Ver tomu, že by to museli riešiť odťahom. :D
09. máj 2017

Peter

Vyzva zmizla auto zavadzia dalej...
22. november 2017

Tomáš

Chlapci, to máte ešte dobré. My v Ružinove máme jedného retarda, ktorý žije a na auto sa každý deň pozerá z okna. Nevadí mu fakt, že auto je bez platných kontrol, zrejme z neho vyteká olej. Akékoľvek výzvy úradov ignoruje, už mal vylepenú aj výzvu na odstránenie vozidla, ktorej lehota uplynula začiatkom novembra. Auto stále stojí na mieste. Darebáci tu majú väčšie práva ako poctiví, platiaci občania. Tak sa veci majú...
22. november 2017

Anonymný užívateľ

Odporúčam prispievateľom na tento portál zasielať podnety o vozidlách bez platnej TK a EK priamo aj na Okresný úrad Bratislava, Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií. Bude to rýchlejšie a určite účinnejšie!
https://www.minv.sk/?okresny-urad-bratislava
04. máj 2018

Peter

vidim dobre? otvarajte sampanske :)
07. máj 2018

Anonymný užívateľ

Bravóóó. Takto funguje samospráva. Vyriešené už po šiestich rokoch! :-(
07. máj 2018

Anonymný užívateľ

Oni si naozaj vedia čičíkať svoje funkcie, náplň práce a potom obhájiť svoju prepracovanosť!
07. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Vozidlo bolo odstránené mestskou časťou Bratislava – Petržalka.

MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania