Nové úpravy - staré riešenia

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Jaroslav 28. júla 2015

Veľmi nepríjemné prekvapenie vidieť toto nové usporiadanie chodníka a cyklochodníka na stavbe petržalskej električky na ul. Bosáková, ktorá je momentálne v realizácii:
- Veľmi úzka cestička pre peších na tomto frekventovanom mieste
- V strede cestičky 2ks stĺpov verejného osvetlenia, neprejde nikto s kočíkom a obtiažne aj bežný človek: všetci pôjdu samozrejme po cyklochodníku
- Veľmi zlý povrch tak chodníka ako aj cyklochodníka, kde sa ponechal starý veľmi nerovný povrch plný výstupkov a dier a otázna je tiež betónová povrchová úprava pri novo vloženej slepeckej dlažbe
- Zlá dopravná značka „koniec cyklocesty“ keďže táto cesta popri Chorvátskom ramene je z druhej strany značená ako cyklocesta

Príliš veľa problémov na takom malom úseku...Toto si naozaj žiada nápravu!

05. august 2015

Fero

Zhodou okolností som sa na tento problém pýtal pred pár týždňami kompetentných na magistráte a podľa projektu je toto finálna verzia stavby...
Vraj sa na náklady magistrátu budú robiť úpravy chodníka aby nevyzeral ako v treťom svete, ale bolo by super keby aj pánovi Bajanovi záležalo na tom aby sa takto veľký projekt zaobišiel bez nezmyselných školáckych chýb.
11. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Ako nás informovali z kancelárie hlavnej dopravnej inžinierky, rozdelenie chodníka na cyklistický chodník a chodník pre peších bolo pôvodne iba vodorovným dopravným značením. Rozhodnutím KDI (Krajský dopravný inšpektorát) sa prijalo riešenie debarierizačných opatrení pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie s osadením špeciálneho varovného pásu. Ten je navrhnutý pozdĺž cyklochodníka a má zloženie v reze 200 mm varovný reliéf a 200 mm vodiaci reliéf, pričom vodiaci reliéf je umiestnený na strane chodca, aby bolo možné identifikovať stranu chodníka, ktorá slúži pre peších.

Či sa týka priľahlých asfaltov, tie budú vymenené, keď zhotoviteľ zruší svoj vjazd z Bosákovej ul. na stavbu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
21. august 2015

Katarína

Tento problém už dlhší čas zaujíma aj mňa. Ak som dobre pochopila, tak chodcom zostáva slalomová dráha medzi stĺpmi verejného osvetlenia...?! Okrem toho, z hľadiska bezpečnosti by chodci logicky mali mať vyhradený vnútorný pás.
Včera večer som podala podnet týkajúci sa tejto záležitosti, lebo som nevedela, že už tu je.
Prosím Vás ešte raz o jednoznačnú odpoveď - chodník v takomto rozložení (pomer cesty pre chodcov a pre cyklistov) sa uvedie do užívania?
Ďakujem
21. august 2015

Jaroslav

Vidíš Katarína, takto to chodí...riešila to už aj cyklokoalícia,ale nevymohli nič...aspoň zmenili to usporiadanie križovatky, ktoré s cyklistami ani nerátalo...ale je to tam celé stiesnené, keď sa spustí električka a cyklochodník tak to bude na tej križovatke riadne husté....a nižšie pripájam obrázky z dokumentácie - projektantom v 2m širokom chodníku stĺpy ver.osvetlenia evidentne nevadili a mestu ako investorovi stavby tiež evidentne nie...je to na zaplakanie...
21. august 2015

Jaroslav

tu sú výňatky z PD
21. august 2015

Katarína

Tiež sme nedávno konštatovali, že to bude mimoriadne riziková križovatka. V súvislosti s chodníkom som poslala podnet na viacero miest, dúfam, že sa prebuduje tak, aby bol "spravodlivo" rozdelený. Zatiaľ to vyzerá, že sme sa ocitli v Kocúrkove.
02. november 2015

Katarína

Chodník (Bosákova)

Sľubne vyzerá na svojom začiatku chodník v Petržalke na Bosákovej v smere na Mlynarovičovu ul. Dokonca ho pri budovaní električkovej trate rozšírili. Ľavá časť je určená chodcom, pravá cyklistom. Má to však jeden háčik. Po pár metroch sa pre chodcov stáva slalomovou dráhou so stĺpmi verejného osvetlenia.
Alebo sa mýlim? Ak áno, vyveďte ma z omylu a rada sa ospravedlním. Pochybujem, že sú to iba vodiace pásy pre nevidiacich. Vysvetlite mi, prosím, či situáciu chápem správne. Ak áno, určite si vyžaduje nápravu.
Ďakujem za pozornosť
18. január 2016

Jaroslav

Nie je to ktoviečo, ale považujem tento podnet za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania