Zábradlie na Karloveskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Líščiak Karloveský 06. augusta 2015

Prosím kompetentných o odstránenie časti zábradlia brániaceho bezbariérovému prechodu po chodniku vedúcom popri hlavnej ceste na Karloveskej ulici pri zastávke Jurigovo námestie.

16. august 2015

leco

ako obyvatel jurigovho namestia chcem dodat jednu vec - v zime sa ideme na tom chodniku zabit takze toto zabradlie povazujem za dolezite. takze prosim zabradlie tam nechajte a skuste tuto poziadavku vyriesit inak
18. august 2015

IM

Suhlasim s podnetom.
Na chodniku sa neda s kocikom prejst.
26. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Informovali sme o ňom dispečing, ktorý po preverení situácie urobí nápravu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
01. september 2015

Matej z DD

Na webstránke Karlovej Vsi po zadaní hesla DISPEČING mi vyhľadalo zimnú údržbu, firmu Marius Pedersen (odvoz odpadov), pomoc pri povodniach a dispečing Dopravného podniku (nič viac). Keďže pod viacerími príspevkami (či je to tento príspevok, zeleň alebo čokoľvek iné) používate nič nehovoriace spojenie "Informovali sme o ňom dispečing" rád by som vedel, ktorý dispečing máte na mysli.
01. september 2015

Admin KV

Dobrý deň, Matej, prosím, všimnite si, že na tento podnet odpovedal Magistrát hlavného mesta, nie Miestny úrad Mestskej časti (preto, lebo Karloveskú ulicu, ako cestu I. triedy, spravuje Mesto, nie Mestská časť). Informácie o spomínamom dispečingu je teda treba hľadať na stránke http://www.bratislava.sk .

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
06. december 2015

Michal

Dobry den, toto zabradlie je osadene velmi nestastne...rovno v strede chodnika pozdlz karloveskej. S kocikom sa tadialto prechadza velmi tazko. Koncepcnejsie riesenie by bolo vynechat jeden segment zabradlia v smere chodnika, ktory je rovnobezny s cestou a posunut ho blizsie k ceste. Vytvorit prechod aspon jeden meter. Je mozna tato uprava? Dakujem.
11. február 2016

Fingos Maci

Od informacie z magistratu preslo skoro polroka a ziadna naprava zo strany dispecingu nebola zrealizovana.
13. apríl 2016

Kristina

Pridavam sa k podnetu a prosim o riesenie! Koledujete si o to aby tam pri obchadzani toho kusu zabradlia s kocikom ten kociar usiel rovno do cesty a stala sa skareda nehoda!?! Tak hlupo riesene zabradlie som este nevidela..
06. september 2016

Peter

Dobry den prajem,

rozumiem dobremu umyslu tohto zabradlia, ale je rovno v ceste chodcom, ktori nechcu prejst na druhu stranu a kvoli tomu musia zist takmer az na cestu. Kociky, deti - dost komplikovane a nebezpecne. Ohladuplni vodici dokonca zastanu, kedze neviedia, ci naozaj nechcete prejst na druhu stranu. Mozno by stalo za uvahu, jeden diel toho zabradlia dat prec.

Dakujem, pekny den. Peter
04. marec 2017

Michal

Chcel by som poprosit magistrat o napravu...medzicasom uz mame dvojkocik...a toto je neprekonatelny bod na frekventovanej trase...neda sa prosim s tym nieco rozumne spravit? Dakujeme.
22. marec 2017

Michal

Dobrý deň, nižšie posielam vyjadrenie magistrátu k uvedenému problému a riešenie je v kompetencii MČ KV. Poprosím preto samosprávu o vyjadrenie a aj o návrh na riešenie. Ďakujem pekne.

Oddelenie správy komunikácií (OSK) preverilo Vášho podnet ohľadom zábradlia na Karloveskej resp. Nábělkovej ulici (miestna komunikácia III. triedy). Predmetné zábradlie sa nachádza na pozemku parc. C1370/1 resp. E3319 a nie je v správe Hlavného mesta SR Bratislavy. Váš podnet preto postupujeme k ďalšiemu riešeniu príslušnej mestskej časti Karlova Ves.

Poznámka:
Zábradlie je definované ako dopravné zariadenie, o ktorého odstránení rozhoduje príslušný cestný správny orgán v zmysle § 3 ods. 5 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov. V tomto konkrétnom prípade sa jedná rovnako o mestskú časť.


S pozdravom,

Ing. Peter Rampala, koordinátor dispečingu
23. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

parcela č. 3319, na ktorej sa zábradlie nachádza, je podľa výpisu z katastra nehnuteľností č. 4971 v majetku Hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy. Navyše sa nachádza na komunikácii Karloveská ulica, ktorá je takisto v správe Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy. Mestská časť Bratislava-Karlova Ves nemá parcelu č. 3319 a ani parcelu č. 1370/1 zverenú do správy.

Podľa našich informácií bolo dané zábradlie umiestnené práve na podnet obyvateľov pre stúpanie chodníka do kopca. Problém nastal tým, že správca komunikácie Karloveská ulica k nej vybudoval súbežný chodník a k nosnému chodníku z Nábělkovej ulice, smerujúcemu na priechod pre chodcov cez Karloveskú ulicu ho jednoducho z oboch strán "prilepil" bez vyriešenia prechodu v mieste spojenia/križovania.

Chodník z Nábělkovej popri zábradlí je frekventovane využívaný staršími občanmi oboma smermi, či už na zastávky alebo zo zastávok električiek alebo do/z Polikliniky Karlova Ves a títo občania potrebujú oporu. Po prejdení priechodu pre chodcov a vstúpení na chodník smerujúci na Nábělkovu ulicu chodník začína buď stupňom schodiska alebo z druhej strany zábradlia šikmou nájazdovou rampou a bez opory hrozí ich pád dozadu na komunikáciu. To isté v smere opačnom pred vstúpením na priechod pre chodcov.

Tento problémový prechodový bod, tvorený chodníkom z Nábělkovej ulice na priechod pre chodcov a súbežným chodníkom s Karloveskou ulicou bude komplexne vyriešený pri rekonštrukcii električkovej trate, ktorá bude zahrňovať aj rekonštrukciu priechodov pre chodcov a chodníkov.

Podnet patrí do pôsobnosti Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
21. máj 2017

Juraj Šlesar

Chodnik pri zastavke Jurigovo namestie je nezmyselne preruseny zabradlim a tym je nepriechodny pre imobilnych a kociky.
09. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
02. august 2019

Martin Uváček

Prekážajúce zábradlie bolo nakoniec odstránené. Podnet vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania