Mlynské nivy a nezmyselné koľajnice na ceste

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 09. septembra 2012

Najmenej 15 rokov sú na ulici Mlynské nivy nefunkčné koľajnice. Jedny sú uložené cez cestu diagonálne a druhé sú pozdĺžne - smerom ku križovatke Košická. Katastrofálne ničia podvozky vozidiel a počas dažďa sú smrteľne nebezpečné pre cyklistov a motorkarov.
Keď si mesto myslí, že rekonštrukciu "potiahne" developer, tak je naivný. Projekt "Twin City" je zjavne prerušený a oficiálny termín dokončenia - rok 2019 - je iluzórny. Magistrat nech začne konať a konečne zrealizuje rekonštrukciu toho úseku.

21. september 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Obdržali sme Váš e-mail, v ktorom nás upozorňujete na nebezpečné koľaje pred Autobusovou stanicou na ulici Mlynské nivy, ku ktorému Vám zasielame nasledovnú odpoveď.
Magistrát hl.m. SR Bratislavy – Oddelenie cestného hospodárstva ako správca ciest I. až III. triedy a miestnych komunikácií I. a II. triedy neplánuje v období rokov 2012 – 2013 s rekonštrukciou vozovky na ulici Mlynské nivy v smere Prievozská ulica

S pozdravom


Ing. Juraj Zaťko, OCH, Magistrát hl. m. SR BA
21. september 2012

Martin Jurášek

Ked uz Magistrat neplanuje do roku 2013 robit rekonstrukciu tejto vozovky, tak nech aspon tieto kolajnice zaleje asfaltom!
21. september 2012

R.H.

Idiotizmus v podani magistratu - komu mozem venovat 30 euro, aby nakupil cement a zalial najvacsie diery???
22. september 2012

Peter

Je iba fajn, ze su aj ludia co poukazuju na to ako magistrat klame a zavadza.
Je to iba iny druh zlocinnosti. Zlocin pachany na mesto..
Presne R.H..o tom to je...napr., kolko ze stoji skatula zakladnej farby....5Eur..a jeden stetec? Ked clovek cestuje po meste skoro kazda zastavka je hrdzava. Kolko stoji jedna metla....? atd. Podla mna by mala vzniknut cestovka ako v susednej CR, kde ludi zaplatia za vozenie po korupnych miestach. Tu by stacilo obchadzat magistraty a zastupitelstva hlavneho mesta...
22. september 2012

Sváko

Cast magistratu by mali docasne prepustit. Kedze nie su peniaze na nic, tak naco zamestnavat tolko ludi na oddeleniach, ktori len eviduju staznosti, podania, navrhy, .. Na korespondenciu staci jeden. Text odpovedi bude rovnaky: "V dosledku nedostatku financii, ...". Bude akurat menit mena adresatov.
08. október 2012

Dušan

Takze moja otazka znie, kde si rozbijem napravu na danom priecesti... kde na niektorych miestach tie kolajnice trcia skutocne znacne, tak si mozem narokovat skody na magistrate hl. mesta? Aby sme si ujasnili matematiku zaliate asfaltu... toho kusu kolajnic musi byt skutocne nakladna polozka, ale ked si budu soferi narokovat skody, ked si tam rozbiju napravy, nedajboze tam spadne nejaky motorkar, cyklista... tak to nebudu vyhodene peniaze pre tych ludi na odskodnenie (sud a pod..), ako to aby sa tieto kolajnice zaliali? Budeme iba cakat, kym sa nieco nestane, bravurne slovenske riesenie. Tlieskam.
08. október 2012

Karol

Pri fotografiach je ten problem, ze nezobrazuju skutocny 3D rozsah poskodenia ciest. Vrucne odporucam pracovnikom samosprav, aby preto inkriminovane miesta navstevovali osobne! A po tomto useku ulice Mlynske nivy povinne presli na svojom vlastnom aute 100 krat hore-dole!
18. október 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Opätovne môžeme len potvrdiť predchádzajúce stanovisko, že riešenie úpravy komunikácie Mlynské Nivy je plánované len v súvislosti s investičnou výstavbou v okolí, tzv. projekt Twin City. Poznáme situáciu na Mlynských nivách, bolo by však neefektívne vynakladať finančné prostriedky daňových poplatníkov v výške niekoľko 100 tisíc Eúr na úpravu povrchu vozovky, ktorá by mala byť rok či dva na to zlikvidovaná, pretože uvedený projekt predpokladá zmenu v trasovaní doterajších cestných komunikácií. Jednoduchá úprava "zaliatím asfaltom" by bola neúčinná, pretože jednoducho asfalt na železe nedrží, a spôsobovalo by to len ďalšie trhliny. Aj vzhľadom na frekventovaný prechod pre chodcov a stav vozovky odporúčame vodičom jednak automobilov aj mopedov aj cyklistom zvýšiť opatrnosť a prispôsobiť jazdu stavu a povahe vozovky.

Podrobnosti o plánovanom projekte Twin city a termínoch realizácie môže verejnosť získať pondelok, 22. októbra 2012 o 18:00 na verejnej prezentácii projektu investorom v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca (http://bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11034475&p1=11049947).

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
18. október 2012

M. Ferianec

Vážený Mgr. Papajčík, ako tu bolo písané, prechodne by stačilo tieto šmykľavé a nebezpečné koľajnice aspoň zaliať bitumenom.
Vaše písanie o "... zvýšiť opatrnosť a prispôsobiť jazdu stavu a povahe vozovky." je alibistické. Toto nepoužívané koľajište a takýto stav je tu už od dokončenia budovy VUB!!!
O projekte Twin City a jeho plánovanom ukončení silne pochybujem, a nielen ja.
14. november 2012

Igor

Slávna koľajnico-cesta na ulici Mlynské Nivy.
14. november 2012

Igor

Slávna koľajnico-cesta na ulici Mlynské Nivy.
14. november 2012

Igor

Slávna koľajnico-cesta na ulici Mlynské Nivy.
15. november 2012

P. Grofik

Vazeny Mgr. Marek Papajčík,
informujte verejnost o aktualnom stave projektu Twin city. A prave v tejto suvislosti nas zaujima odstranenie kolajnic a rekostrukcia ulice Mlynske nivy:
Citujem Vas prispevok:
"Podrobnosti o plánovanom projekte Twin city a termínoch realizácie môže verejnosť získať pondelok, 22. októbra 2012 o 18:00 na verejnej prezentácii projektu investorom v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca."

Dakujeme
19. apríl 2013

rtm. Fero Polygon

Na tejto frekventovanej kolajo-ceste su po zime take diery, ze aj BVP by malo problemy.
19. apríl 2013

Kotulic

Nechapem, preco ludia z magistratu a ministerstiev, ktori tadialto urcite dennodenne jazdia, sa tvaria, ze takato vozovka s kolajnicami je vyhovujucou komunikaciou???
Uz pred 15-timy rokmi ich mali odstranit, kedze ziadna zeleznicna doprava tu odvtedy nefunguje!
16. máj 2013

Marek

Vcera som ked som sa snazil prejst cez tieto kolaje so svojim cestnym bicyklom tak pekne spadol, mam rozbite kolena a rameno. Mali by ste s tym nieco konecne urobit !
16. máj 2013

Truhlik

Pani zodpovedni, tak tie kolajnice aspon zalejte asfaltom!!!
Takyto stav je tam uz viac ako 20, slovom dvadsat, rokov!!!
11. august 2013

Benický

Vcera som sedel s ludmi jazdiacich na bicykloch a povedali, ze kvoli tymto "blbym" kolajniciam spadli oni a ze poznaju dalsich cyklistov, ktori tu mali tiez problemy.
Pan Papajcik, naozaj je to taky problem tieto kolajnice privizorne zaliat asfaltom?!
28. február 2014

Kralovic

Vo februari 2014 developer tvrdi, ze projekt Twin City dokoncia v juni 2019.
To Magistrát hl. m. SR BA mysli vazne, ze este 5 rokov sa tu budu budu nicit vozidla a mestske autobusy?!
Laskavo tie kolajnice konecne vytrhajte a urobte co treba.
30. marec 2014

roman

SPRAVTE S TYM UZ NIECO DOPRDELE. odpoved mate na vsetko, ze to sa neda a neurobime, ale ze by sa nieco spravilo to nic. dementi
30. marec 2014

Ralbovský

Pan Zaťko, pan Papajčík, je už rok 2014. Zobuďte sa. Chceme počuť zaväzné stanovisko k vyriešeniu tohoto katastrofálneho stavu vozovky.
14. jún 2014

R. Fico

Pan Papajcik + MAGISTRAT, prestante klamat ludi a sami seba.
A hlavne, prestante sa odvolavat na futuristicke projekty v tejto lokalite!
Blizi sa leto 2014 a ked chcete mat ciste svedomie, tak tie "100-rocne kolajnice" aspon provizorne zaplatajte asfaltom!
25. máj 2015

martin kadera

otazka na magistrat v ktorom toku boli naposledy vyuzivane tie kolajnice a druha otazka v ktorom roku bola robena krizovatka Kosicka Prievozska Ml. nivy?
05. jún 2016

Andrej

Už sú preč
06. jún 2016

Anonymný užívateľ

martin kadera, v roku 1997 sa už určite nepoužívali. A keď som v roku 1980 chodil na GJH, tak vlak prešiel raz za mesiac.
08. jún 2016

Jozef

Mlynské Nivy

S blížiacim sa predsedníctvom EU sa po Bratislave rekonštruujú cesty. Uvažuje niekto aj s komunikáciou Mlynské Nivy a odstránením koľají?
08. jún 2016

Anonymný užívateľ

Konečne to začalo!
P.S. Jozef, čo nevidíš tie fotografie od Andreja?
16. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prvej polovici júna 2016 prebehla oprava cesty kvôli odstráneniu starých koľajníc. Nejednalo sa však o celkovú rekonštrukciu, ktorá bude na rade v súvislosti s výstavbou v okolí, a ktorú bude realizovať investor.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania