Parkovanie dom Betliarska 8/B

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Anonym 08. augusta 2015

14.4.2015 – developerka osadila stlpiky na parkovisku bez akehokolvek povolenia
20.4.2015 – vyjadrenie KDIKR PZ BA sa vyjadril, ze ide o nelegalnu neodsuhlasenu upravu
27.4.2015 – developerka si dala vypracovat projekt „dopravne znacenie“
19.5.2015 – tento projekt KDIPZ KR PZ BA (stlpiky) jej odsuhlasili
5.6.2015 – jej bolo odoslane odsuhlasenie pouzitia dopravnych znaciek a dopravnych zariadeni
dnes je 5.8.201 a realizovanie DZ nebolo dodrzane, nakolko je tam viac stlpikov ako ma byt a chyba zvisle dopravne znacenie, ktore bolo navrhnute. Preto by prekovany projekt mal stratit platnost.
Ked nam byty predavala, nespominala nic take, ze tam da stlpiky. Teraz si ich tam namontovala, vela miest je nevyuzivanych len preto, ze tam stoja stlpiky...

12. august 2015

Odpoveď samosprávy

Parkovacie zábrany sú v zmysle technických podmienok TP č. 09/2006 (Použitie, kvalita a systém hodnotenia dopravných a parkovacích zariadení) a zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) dopravnými zariadeniami, ktoré podliehajú odsúhlaseniu cestným správnym orgánom a súhlasu KDI (Krajského dopravného inšpektorátu).
Na území hlavného mesta SR Bratislavy je cestným správnym orgánom pre určovanie dopravného značenia a dopravných zariadení Hlavné mesto SR Bratislava, ten môže uložiť aj sankciu.
Naša mestská časť nemá zmienené parkovisko v správe a nevyplývajú jej ani žiadne právomoci, ktorými by dokázala zamedziť popisovanému správaniu vlastníka parkoviska.
Podnet spadá do kompetencie oddelenia prevádzky dopravy Magistrátu hl. m. SR BA, ktoré vykonáva činnosť cestného správneho orgánu pre určovanie dopravného značenia a zariadenia.



Mestská časť Bratislava-Petržalka.
12. august 2015

Anonym

Hl. mesto odsuhlasilo DZ, ktore malo realizovane do 30 dni, nebolo to vsak splnene ...
Tento podnet by malo riesit Oddelenie koordinácie dopravných systémov.
Nedvihaju telefony, neodpisuju na maily ...
12. august 2015

RT

Je to hanba čo si títo developeri dovoľujú. Nehovorím o záhadne "dodatočne" schválených stĺpikoch na miestom odbore komunikácií. Toto je fakt banánová republika, keď zákon platí len pre tých normálnych ľudí. Zaujímavé, že všetky inštitúcie, vrátane KDIPZ KR PZ BA najpv túto svojvoľnú stavbu developera označili ako nelegálnu stavbu. Podľa zákona ju teda developer mal odstrániť do zákonom stanovenej doby. A čo sa stalo? Čuduj sa svete, zrazu po dvoch mesiacoch ticha je všetko schválené a legálne. Zaujímalo by ma, na základe čoho sa prekvalifikvala nelegálna stavba na povolenú. Chápem, keď jedno miesto predáva developer za 6150€, takže pri cca 60 parkovacích miestach je to 370tisic €. Z toho sa samozrejme dá asi na Slovensku legalizovať všetko. Pracovníci mestkých a štátnych inštitúcií by sa mali zobudiť a prečítať si stavebné a kolaudačné rozhodnutie, kde sa všetci vyjadrili že musia byť splnené parkovacie nároky na dvojizbový byt v novostavbe v počte 1,5 parkovacieho miesta. Už toto neplatí? To že sa KDIPZ vyjadril v stavebnom povolení k stavbe, že má byť parkovisko verejne prístupné takisto už neplatí? Nikdy by developer nedostal ani stavebne, ani kolaudačné rozhodnutie keby toto negarantoval, žial v Bratislave stačí garantovať pokiaľ nie je povolenie v ruke. Tento developer (teda developerka) začína stavať veľkú stavbu bytového domu "nová trnávka", som veľmi zvedavý koľko ľudí bude zasa oklamaných ako my na Betliarskej.
08. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

situácia ohľadom parkovania nás mrzí. Ako sme sa informovali, momentálne celú vec preveruje prokuratúra a všetky originály spisových materiálov si zapožičala krajská prokuratúra, ktorá ich ešte nevrátila. Ďalší postup závisí od rozhodnutia prokuratúry.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
08. september 2015

Anonym

To, ze sa to preveruje uz pocuvam 2 mesiace a stale sa nic nedeje ...
Len pripominam to, ze cele sa to taha od 14.4 = 5 mesiacov nam developer zabranuje parkovat ...
Preslo predsa 30 dni, co bol cas na to, aby to osadenie DZ vyzeralo, ako bolo schvalene ... kedze to nedodrzali, stalo sa to neplatnym a mali to odstranit ...
22. október 2015

Anonym

kedy to bude pls vyriesene?
19. október 2016

orbitalfunk Pavúk

Zbytočný podnet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania