Prepadávajúca sa vozovka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
SelfMan 11. augusta 2015

Dobrý deň,
v blízkosti križovatky ulíc Na vrátkach a Dúbravčická sa postupne uz niekoľko rokov prepadáva vozovka. Miesto je dobre vidieť aj na google street view: https://goo.gl/8r9z0p

04. september 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Prepadávajúcu vozovku budeme sledovať a opravu zaradíme do plánu opráv komunikácií. Pred realizáciou opravy musíme zohľadniť aj prebiehajúcu intenzívnu stavebnú činnosť v tejto oblasti a s tým súvisiaci zvýšený pohyb ťažkých nákladných vozidiel. Chceme sa vyhnúť tomu, že opravenú cestu nám po pár mesiacoch zničia nákladné vozidlá z neďalekých stavieb. Opravy komunikácií zničených výstavbou obvykle po ukončení výstavby v oblasti riešime v úzkej spolupráci s investormi.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ
04. september 2015

SelfMan

Pan Bagar, dakujem za odpoved. Pointa veci vsak spociva v tom, ze vozovka na tom tomto mieste je prepadnuta uz roky a za cely ten cas sa nikto nepostaral o napravu.
11. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,

nedalo mi to bol som sa osobne pozrieť na inkriminované miesto, ktoré si podľa Vás vyžaduje okamžitú nápravu a je prehliadané našim úradom. Ako je vidno už zo samotnej fotografie, ktorú ste priložili, jedná sa o čiastočný rozsahom minimálny pokles časti vozovky, ktorý nespôsobuje zatiaľ ani nebezpečné situácie a ani nepoškodzuje prechádzajúce vozidlá. Veľmi ťažko si viem predstaviť ako by sme obhájili pred obyvateľmi neďalekých ulíc Drobného, Lysáková, Trhová (a môžem pokračovať ďalej) prečo sme našli peniaze na opravu nepodstatnej kozmetickej vady na nevýznamnej komunikácii a už roky neriešime havarijný stav ich ulíc, ktorými denne jazdia stovky áut a kvôli skutočne sa rozpadajúcej vozovke si ničia svoje vozidlá. To ste si skutočne nevšimli v akom stave sú cesty, ktorými ste sa dostali k Vami obľúbenej prepadnutej vozovke? Koľkokrát Vám auto podskočilo podstatne viac ako nad touto prepadlinou?

Nehnevajte sa, ale trvám na odpovedi presne ako som Vám už odpísal nedávno. Tento úsek budeme naďalej monitorovať a v prípade potreby ho zaradíme do plánu opráv. Momentálne nie je potreba tento úsek opravovať a máme zaradených viacero úsekov, ktoré sú v oveľa horšom stave a tie opravujeme. Na tento rok máme v rozpočte naplánovaných 100 000 EUR na opravy ciest, ktoré kompletne využijeme. Okrem toho sme dostali ďalších 50 000 EUR od BSK na opravy chodníkov a snažíme sa vyrokovať s magistrátom aby v maximálnej možnej miere opravovali svoje cesty nachádzajúce sa na území Dúbravky.

S pozdravom,

Rastislav Bagar, prednosta MÚ
11. september 2015

SelfMan

Dobry den, dakujem za rozsiahlu odpoved.
V kazdom pripade netvrdim, ze sa jedna o havarijny stav, len o dlhodobo nerieseny. Komunikacia urcite nie je nevyznamna. Mnozstvo aut, ktore tu denne prejdu narasta den za dnom. Som si vedomy toho, ze niektore ulice su na tom ovela horsie ako je toto miesto. Taktiez som si vedomy toho, ze financie na opravu vozoviek a chodnikov su dlhodobo poddimezovane. To ze BSK lepi samosprave oci "smiesnou" sumou 50.000,- Eur nepotrebuje komentar.
Prosim, toto neberte ako utok z mojej strany. je to len konstatovanie neunosnej situacie situacie v ktorej su Bratislavske cesty.
05. marec 2017

Slavo

Prepadnutá vozovka na ul. Na vrátkach

Na ceste je zlom vo vozovke, pričom tento zlom je dosť výrazne prepadnutý a poškodzuje nápravy na autách, niektorí vodiči to dokonca radšej obchádzajú cez protismer.
08. jún 2017

SelfMan

Je evidentne, ze stav sa zhorsuje.
22. august 2017

Motiv

wau, takze rok sa to ,,monitoruje"...
Mimochodom, medzitým je to prepadnute aj v protismere, cize zrejme sa caka az kym si niekto poskodi auto a padne daka zaloba. To miesto treba minimalne vyrazne oznacit! To uz tam davno malo byt!
Stavat sa tam bude este evidentne dlho, denne tade prechadza okrem nákladiakov aj kopec aut obyvatelov okolitých bytoviek, cim dalej ty viac je tento usek frekventovany, takze by bolo fajn aby ste sa uz laskavo dohodli s magisratom a developerom co s tym a bud spravili aspon prechodne riesenie a najma to miesto vyznacili.
22. august 2017

SelfMan

Dovolim si uviest spravny udaj - "monitoruje" sa to uz skoro 2 roky. Ten prepad je tam uz hadam aj 10 rokov. Akurat za posledne roky sa to zhorsilo.
22. august 2017

Slavo

Mozno sa dockame takeho typickeho slovenskeho riesenia - bud tam pribudne znacka nerovnost na ceste + obmedzenie na 20 km/h, alebo cestu rovno zatarasia betonovymi panelmi a uzavru :)
13. október 2017

Odpoveď samosprávy

Získali sme dodatočné prostriedky na opravy komunikácií do tohtoročného rozpočtu čo nám umožňuje vyriešiť aj tento problém. Začali sme s opravou, zatiaľ v jednej polovici, budeme opravovať aj druhú polovicu, len kvôli premávke to musíme robiť na dvakrát.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
13. október 2017

SelfMan

Dobry den pan Bagar,
akurat som chcel napisat, ze uz na tom makaju, len ste ma predbehli.
Dakujem
25. október 2017

SelfMan

Potvrdzujem, ze vozovka je orpavena a podnet tym vyrieseny

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania