Možnosť vysadenia stromov - Kuchajda

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Ľubica 11. augusta 2015

Chcela by som sa opytat na moznost dosadenia stromov v areali Kuchajdy vid foto pri plote s Vajnorskou ulicou, kde by vysadene stromy mohli sekundarne zatienovat chodnik na druhej strane plota a tym zlepsovat prostredie chodcom. Rovnako vid. foto by som sa chcela informovat do buducna na moznost dosadenia stromov v okoli detskeho ihriska na Kuchajde pri vstupe z Vajnorskej. Deti sa tam hraju az o 19:00 vecer kedy tam nepali slnko a pocas dna su nutene vyuzivat preliezky pre seniorov. Ak by bola moznost v buducnosti dosadit a zatienit tak preliezky, urcite by sa v tychto horucavach dali vyuzit aj pocas dna. https://utopia.sk/liferay/web/zivotne-prostredie/stromy-patria-do-mesta

13. august 2015

Jozef Novák

Jediné čo je možno sadiť v tomto úseku sú kríky - napríklad by bolo vhodné dosadiť vtáči zob, aby tvoril zelenú stenu. Stromy tu nie je možné sadiť, pretože je to ochranné pásmo horúcovodu. škoda že pri tých miliónoch čo cez kuchajdu prelial frimmel sa mu nepodarilo urobiť zavlažovanie trávnikov...
14. august 2015

Ľubica

Este je tu foto aj detskeho ihriska, asi ste mysleli len tu foto pod titulkom, co by zelen zatienila chodnik na Vajnorskej...urcite by pomohla dalsia zelen a pomaly kdekolvek, kde by sa ju este dalo nasadit aj okolo chodnika, po ktorom sa pohybuju ludia na Kuchajde, nech je niekde na nom aj tien, samozrejme s odbornym posudenim na okolie, siete , svetove strany...atd..
Ak po tomto podnete pribudne aspon nejaka zelen, ja budem spokojna...:)
Ze peniaze z Kuchajdy su niekde u niekoho nenazraneho...smutne....
26. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet.
Podľa vyjadrenia oddelenia Životného prostredia a územného plánovania Mestská časť oslovila správcu horúcovodu, ktorý sa nachádza priamo v predmetnej časti. Požiadali sme o stanovisko k výsadbe od správcu.



Jana Plevová
30. september 2015

Rudolf Kusý

Dobrý deň,

Kuchajdu ideme revitalizovať, takže zeleň budeme sadiť keď odborník určí stromy na výruby a navrhne výsadby.
O nejakých peniazoch z Kuchajdy nám nie je nič známe. Príjmy sú z nájomného, to je v zmysle cenového výmeru a nepokrýva náklady na údržbu Kuchajdy.

S úctou

Kusý
02. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie Životného prostredia a územného plánovania dostalo písomné vyjadrenie od správcu Bratislavská Teplárenská, a.s. :
V zmysle zákona 657/2004 Z.z. a 656/2004 Z.z. o tepelnej energetike, § 36 Ochranné pásma, je na horúcovode, v jeho ochrannom pásme a v pásme bezprostredne nadväzujúcom na jeho ochranné pásmo zakázané vysádzať trvalé porasty, ktorých koreňový systém by mohol ohroziť sústavu tepelných zariadení, plynulosť a bezpečnosť jej prevádzky. Ochranné pásmo horúcovodu je 1 m od vonkajšieho obvodu horúcovodu na obe strany.

Jana Plevová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania