Rozpadnuté schody z terasy a neporiadok v ich okoli

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ingrid 13. augusta 2015

Schody z terasy ulica Holíčska smerujúce na parkovisku sú niekoľko rokov rozpadnuté. V zime po poľadovici sú veľmi nebezpečne. Okrem toho v ich okoli opadáva obklad, je tam smetisko. Na terase je pošta, čiže schody používa široké okolie. Prosím, o opravu schodov a odstránenie smetiská. Dakujeme

07. október 2015

Odpoveď samosprávy

Schodisko prilieha z južnej strany k terase na pozemku p.č. 1605 a je k tejto parcele prislučkované. Vlastníkom pozemku je podľa LV č. 1748 Hlavné mesto SR, stavba na ňom nie je evidovaná, pozemok nie je zverený MČ BA-Petržalka. Terasa ani schodisko nie sú zverené mestskej časti Bratisklava-Petržalka.
K parcele p.č. 1605 zo severnej strany prilieha objekt „Potraviny CBA“, postavený na pozemku p.č. 1603, ktorého vlastníkom je podľa LV č. 1748 Hlavné mesto SR. Z východnej strany prilieha k parcele terasy objekt „Piváreň u Nika“ (v minulosti Čínsky obchod), postavený na pozemku p.č. 1604, ktorého vlastníkom je podľa LV č. 1748 taktiež Hlavné mesto SR. Na obidvoch pozemkoch sú evidované stavby so súpisným číslom 1016, vlastníkom stavieb sú podľa LV č. 2668 traja spoluvlastníci – Akvaexpres spol. s r.o., WENTA GROUP s.r.o. a JUDr Juraj Almáši.

Keďže stavba predmetnej terasy so schodiskom nie je zapísaná v katastri nehnuteľností, pravdepodobne je vedená v majetku mestskej investorskej a inžinierskej organizácie Hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy Generálny investor Bratislavy (GIB). GIB je nástupnickou organizáciou po Výstavbe hlavného mesta Bratislavy (VHMB) a INVESTIGu, ktorí zabezpečovali v minulosti výstavbu bytových domov a terás v Petržalke. Starostlivosť o údržbu tejto stavby prináleží teda Hlavnému mestu SR Bratislava.


mestská časť BA-Petržalka
28. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Je nám ľúto mesto momentálne nemá voľné finančné prostriedky na nápravu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
28. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za podnet. je nám ľúto mesto momentálne nemá voľné finančné prostriedky na nápravu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
11. september 2018

Ingrid

Dobrý deň, schody sú obnovené. Dakujeme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania