Nebezpečná závora

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Ctibor Košťál 28. apríla 2014

Neupevnená závora v lesíku pri jazdeckom klube Žižka (smerom od Starohájskej ul. ku kaplnke) ohrozuje všetkých chodcov, ktorých je tam neúrekom. Deti sa na závoru vešajú (viď.dokumentácia) a pri prípadnom uvoľnení môže dôjsť k tragickej nehode. Žiadam buď upevniť, alebo nahradiť sklápacími stĺpikmi, takže cyklisti aj rodičia s kočíkmi nebudú musieť závoru obchádzať cez úzky pás po strane, ale priamo po spevnenej časti cesty.

19. september 2012

Odpoveď samosprávy

Dotknutá komunikácia v lesíku pri jazdeckom klube Žižka nie je zverená do správy mestskej časti a nepatrí nám ani závora. Ide o pozemok parc.č.820 v k.ú. Petržalka, ktorý nie je majetkovoprávne usporiadaný, nemá založený LV. Podnet sme zaslali na hlavné mesto, ktoré by malo identifikovať pozemok a zistiť, či je minimálne podľa im dostupných dokumentov potenciálnym vlastníkom, teda či si môže zapísať na svoj list vlastníctva nehnuteľnosť, ak má k tomu relevantné listiny, jedine mesto môže v archíve zistiť, či disponuje takýmito listinami oprávňujúcimi k zápisu na LV.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
14. október 2012

Koren

Takže keď si tam postavím dva prenosné hajzlíky a pri nich budem čapovať bezdomovcom alkohol, tak Vás to tiež nebude trápiť? Raz je to v Petržalke tak to riešte! Pani Podmajerská - osobná otázka na Vás: máte deti? Keby to padlo na šišku Vašej dcérky/syna, tak za koľko minút by ste to dali privariť? Odpovede (vyberte):
1. Za 10 minút
2. za 5 minút
3. OKAMŽITE
(nápověda: C je správně)
30. apríl 2014

Odkaz pre starostu

Stav závory je po roku a pol nezmenený.
19. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Keďže sa k zodpovednosti za zábradlie nikto nehlási, pracovníci VPS závoru zabezpečili a ešte upravia „nájazd“ na jej spodnú časť tak, aby po nej mohli prechádzať kočíky či cyklisti.

MÚ Bratislava-Petržalka
16. október 2016

Ctibor Košťál

Spadnuta zabrana

prepadnuta zabrana ohrozuje okoloidúcich, najmä deti. potrebné upevniť.
16. október 2016

SGI

Ďakujem administrátorovi za priradenie k môjmu staršiemu podnetu. Ani sa mi nechce veriť, že to sú už štyri roky čo som to nahlasoval prvýkrát. Teraz je však situácia ešte vážnejšia a závora je nebezpečná pre každého. Verím, že napriek nejasnosti komu daný pozemok patrí sa podarí podnet čo najskôr vyriešiť. Logicky mi vychádza, že za závoru by mal zodpovedať správca celého "lesíka", keďže závora slúži ako zábrana pre autá na vstup doň. C.Košťál
16. október 2016

Odkaz pre starostu

Preposlal som ho opäť na MÚ Petržalka, aby problém evidovali a zároveň posúdili, koho je ďalej potrebné pre riešenie podnetu osloviť.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
30. apríl 2019

Jano - Star9H6j

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený závora je stále odlomená a nebezpečná + žiadna úprava prejazdu pre cyklistov sa na nej nenachádza (obchádzajú ju vedľa)
07. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
27. júl 2021

Martin Uváček

Podnet bez reakcie zodpovednej samosprávy.
29. júl 2023

Palo Palfy

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. zavora uz nezavadzia na chodniku, ale je len tak pohodena do strany. hrozi zranenie. mala by byt uplne odstranena.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania