Hlavolam

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení

Ako tadiaľ prejdem s kočíkom?

17. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Mestská časť si uvedomuje problém s parkovaním na chodníkoch. Kľúčový problém je v zlom ustanovení zákona č. 8/2009 o cestnej premávke, ktoré umožňuje parkovať aj na chodníku. Zmenu zákona však môžu urobiť len poslanci NR SR.
Pokiaľ ide o takéto parkovanie, ak je občan svedkom situácie, kedy vozidlá neparkujú v zmysle predpisov, odporúčame obrátiť sa priamo na Mestskú políciu na čísle 159.


kancelária starostu
17. august 2015

Juraj

pre Michala:v podnete si neuviedol o ktorý chodník sa jedná,na ktorej ulici atď.,aby kancelária starostu mohla odpísať,že to prepošle na políciu a nemusela sa vyhovárať na zlé ustanovenie Zákona.Ten je v poriadku,pretože k parkovaniuna chodníku stanovuje podmienku : 1,5 metra nechať volné pre chodcov,keby to bolo na fotke nechané tak netreba písať.A polícia tento chodník môže kontrolovať pri hliadkovaní a nečakať na telefonáty od občanov,dodržiavanie zákonov a VZN sú povinní kontrolovať,na to sú predsa vofunkciách.
17. august 2015

Michal

Ide o Kvetnú ulicu, pre chodca ostal priestor cc. 30-40 cm.
24. september 2015

Amelia

V tejto lokalite je vseobecny problem s parkovanim. Mestska policia robi pravidelne hliadky a parkovaie na danom chodniku sa stalo tolerovanym, co mi neprekaza, nakolko vela ludi prichadza vybavit svoje zalezitosti na prokuraturu alebo register trestov apod. Chodnik je siroky max jeden meter, kde by bolo tiez obtioazne chodit s kocikom, nakolko sa na chodniku nachadzaju aj stlpy verejneho osvetlenia v cca tretine jeho sirky od murika plotu. V oblasti bola pred cca 10 rokmi vytvorena siet jednosmernych ulic, aby sa prave zvysila kapacita a moznost parkovania na oboch stranach vozovky. Apropo, na tej istej ulici sa nachadza chodnik na naprotivnej strane, ktory splna zakonnu sirku na prechadzanie, aj ked parkuje auto lavymi kolesami pol na pol na chodniku. Taketo parkovanie sa uplatnuje, aby sa zlepsila priechodnost cesty. A dalej, nielen cez pracovnu dobu dna, ale aj vo vecernych hodinach je v danej oblasti vazny problem s kapacitami na parkovanie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania