Nočný kľud

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Ľudmila Franeková 12. septembra 2012

Váž. p. primátor, odkedy ste boli zvolený za primátora Bratislavy sa žiaľ tak zhoršuje situácia s rušením nočného kľudu, že sa v tomto meste od mája do októbra skoro nedá žiť. Ako je možné, že nočné koncerty trvajú dlho do noci, niekedy až do rána (naposledy v noci na dnes 12.9.2012 ešte o pol 3 v noci bolo počuť burácanie bubnov aj s hudbou). Je až neuveriteľné, že kvôli zopár desiatkam nadrogovaných opitých mladých idiotov, ktorí požadujú aby sa koncertovalo vonku, mesto svojimi povoleniami tyranizuje prevažnú časť slušných, hlavne starších obyvateľov mesta. Nie raz, ale možno už aj dvadsiaty krát tohoto roku sme boli na pokraji zrútenia, keďže počas hlučných nocí nie je kam uniknúť, nehovoriac o tom, že po takých nociach nastúpiť do zamestnania je ďalšie utrpenie. Myslela som si, že mesto platí svojich zástupcov na to, aby chránili väčšinu slušných ľudí od neporiadku, ale aj hluku. Prosím Vás, aby ste sa venovali tejto oblasti a vytlačili nočné koncerty úplne z verejných priestranstiev. Ďakujem. S pozdravom. Franeková

12. september 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Radi by sme pomohli, ale riešenie uvedeného problému nepatrí do kompetencie Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy.

Pokiaľ sa podujatie konalo v Mestskej časti Bratislava-Nové mesto, príslušným je miestny úrad mestskej časti, ktorý dáva súhlas s konaním podujatia a môže ovplyvniť dĺžku trvania. Nepodlieha to schvaľovaniu mestského zastupiteľstva, ani súhlasu Primátora.

S problematikou rušenia nočného kľudu sa môžete obrátiť aj na Mestskú políciu, ktorá je oprávnená zasiahnuť, pokiaľ nemá podujatie patričný súhlas mestskej časti.

Pokiaľ organizuje verejné podujatie Hlavné mesto, dôsledne dodržiavame princíp, že musí skončiť do 22 hod. (S výnimkou Silvestrovských osláv).

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
14. september 2012

Odkazprestarostu.sk

Podľa vyjadrenia miestneho úradu Nové Mesto sa v tom čase v mestskej časti nekonali žiadne podujatia. Mohol to byť hluk z internátov v Horskom Parku alebo v Mlynskej doline. Kontaktovali sme príslušné mestské časti a a čakáme na odpoveď.
15. september 2012

Marek Tettinger

Pekný deň,
overoval som u kolegu, ktorý má na starosti evidenciu nahlásených kultúrnych a športových podujatí. V danom čase sa na území mestskej časti Bratislava - Nové Mesto neuskutočnilo žiadne nahlásené podujatie a z mestskej polície ani od občanov nemáme informáciu o konkrétnom podnete na hluk, ktorého zdroj by pochádzal z našej mestskej časti. Pri organizácii vlastných podujatí a pri povoľovaní prípadnej výnimky pre iné subjekty postupujeme veľmi prísne práve s ohľadom na pokoj obyvateľov mestskej časti. Výnimku udeľujeme len vo výnimočných prípadoch aj to len za podmienky, že organizátor splní všetky požiadavky na poriadok a nočný kľud.

S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
21. september 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet, avšak Višňová ulica je v mestskej časti Bratislava-Nové Mesto. Na základe informácií od okrsku mestskej polície v Starom Meste i z miestneho úradu, sa v lokalite Horský park nekonal počas leta žiaden koncert alebo iné umelecké podujatie a polícia neeviduje žiadne hlásenie obyvateľov danej lokality o hlučnosti. Na základe podnetu je ťažko zistiť, či dôvodom bolo podujatie práve v Starom Meste. V prípade, že obyvatelia zaznamenajú v noci porušenie nočného pokoja, je nutné volať Mestskú políciu, ktorá po prevzatí telefonátu majú povinnosť prísť situáciu skontrolovať.

S pozdravom,

Tomáš HALÁN
hovorca
Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania