Motorove vozidla na dunajskej hradzi

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení

Mohla by sa, prosim, zodpovedna institucia zacat zaoberat jazdou motorovych vozidiel po dunajskej hradzi na bratislavskej strane? Na brehoch Dunaja to zacina vyzerat ako autokemp a hradza sa stava prijazdova komunikacia.

17. august 2015

tomas

Pripajam sa aj ja ohladom riesenia jazdy motorovych vozidiel po hradzi a prilahlych travnatych plochach, je tu aj rovnaky prispevok p. Oravca z roku 2012, pri ktorom sa za 3 roky nic nevyriesilo, tak dufam ze tento bude uspesnejsi.
Auta jazdia po hradzi hlavne v pracovne dni od cca.7-9h, a obchadzaju tak zapchy z Rovinky do BA. Dalsi typ vodiciv jazdii za oddychom, rybari a pod. ktori jazdia bud po hradzi alebo travnatych plochach. Bolo by vhodne aby bolo zabranene vjazdu aut na spevnenu hradzu kvoli bezpecnosti chodcov, korculiarov a cyklistov. Zaroven by bolo vhodne aj upravit travnate plochy aby auta mohli ist len jednou polnou cestou a aby nebytvarali subezne 3-4 pruhy vedla seba.
17. august 2015

tomas

tieto auta tam kempuju uz od aprila 2015
03. september 2015

Odpoveď samosprávy

Pokutovanie aut, ktoré vyjdu na korunu hrádze rieši Policajný zbor SR, na MÚ MČ Bratislava - Rusovce Policajný zbor SR doručil t.r. 48 priestupkov, za ktoré bola uložená sankcia za priestupok. Aktuálne bol v k.ú. MČ Bratislava - Rusovce pri bufetoch Vyza a u Sama nainštalovaný výsuvný valec, ktorý zabraňuje vstupu na korunu hrádze, čím sa značne obmedzí vstup áut bez patričného povolenia na hrádzu. Ostatné vstupy na korunu hrádze sú mimo k.ú. Rusovce, čo znamená, že nespadajú do našej kompetencie.

MČ Bratislava - Rusovce
05. september 2015

tomas

na petrzalskej strane je vidiet kroky spejuce k naprave ale na slovnaftskej, ktorej sa tento podnet tyka tento problem pretvava uz zopar rokov, preto prosim ak je to mozne odovzdat tento podnet prislusnej samosprave lebo ako vidno tento problem neriesi a podla vsetkeho nesleduje ani tento portal. Dakujeme
06. november 2015

rovinka [email protected]

Dakujem za odpoved. Podnet sa tykal hradze na lavom brehu Dunaja. Na pravom brehu je zabezpecenie pred vjazdom motorovych vozidiel na dobrej urovni. S pozdravom
11. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Na hrádzi je osadené dopravné značenie obmedzujúce vjazd vozidiel, ktoré sú vodiči povinní rešpektovať. Kontrola dodržiavania dopravných predpisov a aj prípadné sankcie sú v kompetencii polície. V letných mesiacoch sú požiadavky o pravidelné kontroly na štátnu ako ja mestskú políciu, nie je však v ich kapacitných možnostiach, aby tam boli neustále prítomní.
Okrem toho, tak ako uviedla MČ Rusovce, komunikácia vedená po hrádzi nie je v správe mestskej časti Bratislava – Ružinov.






kancelária starostu
13. marec 2016

tomas

bolo by mozne na vjazdoch osadit rampy, pripadne uzavriet tie ktore su na hradzi?
28. júl 2017

Gutta Canton

28.Júla
neskutočne arogantná šoférka na hrádzi asi kilometer of bufetu Flinstoun-Jamaica vyhrážajúca sa likvidáciou (pravdepodobne bola pod vplyvom omamných látok) keď neprestanem fotiť jej auto.
Ohrozovala ma svojim autom a 3 x ma nebezpečne vytlačila mimo hrádzu.
Ona šoférovala modrú Škodu Octáviu RS BL254MS a za ňou išiel obytný karavan s nápisom RIMOR BA447JE. Fotografie doložím.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.