Verejne osvetlenie svietiace do okien aj na vysokych poschodiach

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Jozef 17. augusta 2015

Byvame na 6tom poschodi, avsak svetlo z verejneho osvetlenia je tak silne, ze v noci nemame tmu ani po zastreti zaluzii a zavesov.

Bolo by mozme tento problem vyriesit nejakym jednoduchym docasnym riesenim, napr. namontovanim lacnych krytov navrch poulicnych svietidiel ? Idealne by samozrejme asi bolo zmenit gulove svietidla za LED svietidla, ktore by svietili len v kuzele smerom dole, ale v to ani nedufam.

Dakujem

17. august 2015

Peter

zaujimavy clanok, ale to by muselo mesto zainvestovat do LED svietidiel https://dennikn.sk/blog/5-zlepsovakov-ktore-posunu-bratislavu-do-21-storocia/
25. august 2015

Bratislavská občianska samospráva

Tému LED Svietidiel treba nechať na odborníkov z oblasti svetelnej techniky, nie na obchodníkov z LED technológiami, masívnu reklamu a populistické reči. V Bratislave sú kvalitné LED svietidlá inštalované napríklad na Americkom námestí (žiaľ iba časť) a v parku A. Hlinku (tiež žiaľ len časť) a Račianskom mýte. Vhodnými kandidátmi na výmenu sú najmä opálové gule so zastaranými ortuťovými výbojkami. V prípade guľových svietidiel čírych 70W, je dobrým riešením výmena svietidla za hríbikové, kde je možnosť osadenia clony od strany domu. Sodíkové výbojky (tie so žltým svetlom) predstavujú vysoko efektívny zdroj svetla a svietidlá ktoré sú inštalované v Bratislave patria stále medzi európsku špičku. LED technológie teda áno, ale v určitých aplikáciách a nie celoplošne.
26. august 2015

Jozef

Dobry den, nam ale teraz nejde o akademicke debaty a dlhorocne projekty ale o riesenie problemu, ze ani po zastreti zaluzii a zavesov nemame v spalni tmu, pretoze nam na 6tom poschodi svieti lampa do okien. A nemame velmi ako zistit, o aky typ lampy sa jedna.

Na koho sa teda mame obratit aby sme problem riesili ? Z nasho pohladu je riesenim aj uplne obycajne osadenie krytov, ktore by zamedzovalo svetlu svietit tam kam nema.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania