Parkovanie v strede ulice na J. Stanislava

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

V riešení
meno
Michal K. 19. augusta 2015

Uz sme si zvykli na sidliskach na rozne kreativne, no nezakonne sposoby parkovania a z dovodu nedostatku miest ich s privretim oboch oci a zatatymi zubami ako tak tolerujeme. Na Ulici J. Stanislava nasli obyvatelia sposob, ked pozdlzne parkuju prakticky v strede cesty. Casto tam nenechaju ani povinne tri metre pre jeden smer, nie to pre oba. Obcas je problem prejst dokonca s osobnym autom. Zaroven vyrazne obmedzuju vodicov parkujucich na prlilahlom parkovisku. Ziadam o vhodne riesenie tohoto kritickeho miesta.

20. august 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

zachytne parkoviska su pod mostom La Franconi,
Iuventa..
mestska policia alebo statna by mala zasahovat
21. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.

§ 23 odst. 1 Zákona o cestnej premávke č. 8/2009 Z.z. hovorí, že "Vodič smie na obojsmernej ceste zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty... ... Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. ..."
Keďže § 8 odst. 7 Vyhlášky o cestnej premávke č. 9/2009 Z.z. hovorí, že "Dopravnými značkami a dopravnými zariadeniami sa spravidla nevyznačuje zákaz alebo príkaz vyplývajúci zo všeobecných ustanovení pravidiel cestnej premávky." (ktoré som citoval vyššie), v magistrátnej komisii nám už viackrát neschválili návrhy zmien organizácie dopravy z dôvodu duplicity - v tomto prípade zákazov státia. Všeobecné ustanovenia zakazujú zastavenie a státie, ak nie je ponechaný jazdný pruh každým smerom min. 3 m, takže dopravné značenie v podobe dopravnej značky alebo nástreku vodorovného DZ zakazujúcich státie by bolo duplicitou k Zákonu o cestnej premávke č. 8/2009 Z.z.
Dopravní policajti uvádzajú ako jedinú možnosť zavolať hliadku Mestskej Polície alebo Polície SR.
Mestskú políciu sme požiadali o zabezpečenie zvýšených kontrol.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
04. jún 2019

Michal K.

a ako sa to ma teda riesit, kedze MsP to riesit nechce? auta tam parkuju tak, ze casto nie su 3m ani pre jeden smer, niekedy ani len 2m.
04. jún 2019

U NAS TAKA OBYCAJ

boli ste na primatorov prezentovani parkovacej politiky?.. najprv zaplat a potom ked bude po rozdeleni dost prachov sa bude parkovat v novych parko domov miesto ihrisk a zelene a jedno miesto bude stat od 70 mesacne +...tak to vyriesia nasi voleni zastupitelia ! aj ja viem za penize dum v praze kupit alebo postavit...
04. jún 2019

Michal K.

chystal som sa tam a mam viecero stale nezodpovedanych otazok, no zial mi to nevyslo.
18. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA IV popri plnení ďalších služobných úloh, zamerajú svoju činnosť aj na riešenie dopravnej situácie na parkovisku ulice J. Stanislava, za účelom zamedzenia páchania priestupkov týkajúcich sa protiprávneho státia vozidiel a ohrozovania ostatných účastníkov cestnej premávky. V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.


ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
10. máj 2021

Michal K.

tie auta takto parkuju stale, kazdy den, cele roky, takze odpoved MsP je uplne nezmyselna.
31. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Bc. Marcela Ťarcha
Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
14. apríl 2022

Martin Uváček

Bol som nedávno okolo 20:00 hod na tejto ulici a autá parkujúce v strede ulice som tam už nevidel. Neviem, či je teda podnet stále aktuálny.
23. apríl 2022

Admin KV

Dobrý deň,

Je možné považovať podnet za vyriešený?

Peter Lackovic
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
12. jún 2022

Michal K.

to v ziadnim pripade. auta tam parkuju denne. dajte ho do stavu "Dlhodobo ignorovany"
12. jún 2022

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia a užívateľky portálu,

v minulosti boli napriek bodu 2.6 Pravidiel portálu prijaté aj podnety, ktoré sa týkajú porušovania dopravných predpisov. Z tohto dôvodu podnet presmerovávame na samosprávu so žiadosťou o prehodnotenie osadenia protiparkovacích zábran, alebo o zmenu dopravého značenia (resp. dopravných predpisov), či parkovacej politiky v tejto oblasti. V prípade, že samospráva zašle nesúhlasné stanovisko, podnet bude Uzavretý.

Pre porušovanie platných zákonov je potrebné volať príslušníkov Mestskej Polície na čísle 159. Na základe opakovaného vyjadrenia Mestskej polície k podnetom zasielaným cez portál Odkaz pre starostu, nie je možné vyvodzovať zodpovednosť na základe fotografií v podnotoch, nakoľko polícia vždy vyhodnocuje aj ďalšie okolnosti priestupkov a vie teda konať len na mieste.

Ďakujeme za pochopenie.

Tím Odkaz pre starostu
12. jún 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Karlova Ves
08. október 2023

Michal K.

dobry den, stale nic. cele roky. kedy sa to zacne riesit? niekddy tam ma jedno obycajne auto problem prejst v jednom smere a nie este 3m pre kazdy smer.
09. október 2023

Admin KV

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. október 2023

Martin Uváček

vyrieši sa to až keď sa v karlovke zavedie PAAS. Tu nepomôže ani nový zákaz parkovať na chodníkoch.
09. október 2023

Michal K.

ani tie nalepsie pravidla nemaju zmysel, pokial sa nekontroluju a nevynucuju. tak ako doteraz

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania