Bariéry pre cyklistov a rodičov s kočíkmi

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ctibor Košťál 16. septembra 2012

Na často využívanom priechode pre chodcov na Romanovej ulici sú na obidvoch stranách bariéry (vysoké obrubníky), ktoré značne znepríjemňujú prechod chodcom s kočíkmi ako aj cyklistom. Odporúčam podobné riešenie ako na Osuského ulici pri zastávke MHD Hrobákova, kde boli obidve strany debarierizované.

17. september 2012

Peter

Zo zákona majú cyklisti (na bicykli) zakázanú jazdu po chodníku, takže odvolávať sa na plynulý prechod cyklistov na chodník (ak tam nie je oficiálna cyklotrasa) nemá zmysel.
08. október 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Romanova ulica je v správe Hlavného mesta SR Bratislava - odd. cestného hospodárstva (OCH) aj s priľahlými chodníkmi. Vaš upozornenie ohľadom chýbajúceho bezbariérového prístupu pri potravinách Albert evidujeme.
OCH ako správca miestnych komunikácií I. a II. triedy zabezpečuje údržbu a opravu existujúcich komunikácií a chodníkov. Dobudovanie bezbariérových úprav v predmetnej križovatke je investičná činnosť, ktorá sa vyžaduje zvýšené finančné náklady a vypracovanie projektu v zmysle vyhlášky 532/2002. Na základe Vašej sťažnosti správca komunikácií podá žiadosť na Oddelenie koordinácie dopravných systémov - referát výstavby o zaradenie do plánu investičných akcií na rok 2013.
Z dôvodu momentálnej nepriaznivej finančnej situácie Hlavného mesta SR Bratislava sa v tomto roku s budovaním bezbariérových priechodov nepočíta.
S pozdravom

Ing. Ján Czafík, OCH, Magistrát hl.m.SR BA
10. október 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Bezbariérovú úpravu prechodu pre chodcov na Romanovej ul. sme zaradili do návrhu rozpočtu na r. 2013. Úprava bude zrealizovaná po schválení fin. prostriedkov v mestskom zastupiteľstve.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
15. február 2019

Martin Uváček

Tento priechod je už bezbariérový. Podnet vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania