Znečistená vozovka a krajnice

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Na Dolnozemskej ulici v oblasti križovania s Antolskou a Betliarskou sa nachádzajú nánosy nečistôt okolo ostrovčekov a na dopravnom značení - ide najmä o štrk popadaný z áut idúcich z neďalekej štrkovne a ďalšie nečistoty. Strojové zametanie ktoré sa tu vykonáva (RAKI) je nedostatočné - po prejazde tohto vozidla ostáva pozametaný len cca 50cm pásik na krajnici a po výjazdových vetvách obojstranne toto zametacie vozidlo neprechádza vôbec. Pri vyústení Antolskej stoja cez pracovnú dobu zaparkované vozidlá, ktoré znemožňujú strojové čistenie, preto ho je potrebné dôslednejšie realizovať a najmä po cca 16-tej hodine, večer, v noci, alebo cez víkendy. Ďakujeme za informáciu o termíne vyčistenia a ústretovosť pri správe mestského majetku. Zodpovednosť: Magistrát , OSK

07. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Ako nás informoval dispečing, krajnica sa čistí dvakrát do týždňa a podľa stanovených zmluvných podmienok. Upozorníme dodávateľa služieb na výhrady a budeme žiadať o ich nápravu chýb.

Oddelenie marketingu a komunikácie
10. september 2015

Bratislavská občianska samospráva

Dovoľujeme si vás upozorniť a požiadať o dôslednejšie a iným technickým spôsobom riešené strojové čistenie vybraných úsekov komunikácií, bežné krajnice sú vo vyhovujúcom stave, no kde je krajnica širšia a sa zanáša, zametaný je len úzky pásik pri kraji, to isté okolo ostrovčekov. Návrh riešenia - na rovných širokých úsekoch mať sústavne zapnutý aj valcový kartáč pod vozidlom, okolo ostrovčekov čistiť menšou technikou - napr. CYTYCAT 2020, po prejazde nesmie zostať za vozidlom nametený pásik nečistôt ako to je bežné v súčasnosti, používať aj agresívny kartáč na burinu, namiesto ručného kosenai okolo obrubníkov, čo je neefektívne, radšej čistiť raz týždenne a kvalitne ako dva krát a nedôsledne - prosíme o nápravu - posielame úsek Dolnozemskej. Z akého dôvodu sa nečistia na území BA krajnice bez obrubníka? Všade je to bežná vec, len tu sa to nerobí, tak isto sa zanášajú a potom z nich neodteká dažďová voda a tak isto sa dajú zametať strojovo a udržiavať v čistote.
21. september 2015

Bratislavská občianska samospráva

Prosíme o zaslanie aktualizácie aj magistrátu, zatiaľ neprišlo k náprave.
01. máj 2023

Martin Uváček

Medzičasom vyriešené. Výmeneny asfalt a očistené aj krajnice.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania