Havaríjna situácia nad chodnikom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený

Po minulotyzdnovej burke zostali olamane konare zakliesnene na stromoch. Je len otazkou casu a vetra kedy spadnu. Cela cyklisticka trasa je zatarasena, spadnutym stromom a konarmi.

24. august 2015

Xena

Odporúčam prevzdušniť/prekopať pôdu v okolí stromov, aby mala kadiaľ presakovať dažďová voda. Inak hrozí pád stromov pri ďalšej možnej prietrži.
26. august 2015

Jiri Sikora

Popadane stromy na dvorakovom nabrezi

Dobry den,
Rad by som nahlasil problem dvoch spadnutych stromov na dvorakovom nabrezi na urovni FTVS za Lafranconi v smere do mesta. Tieto stromy padli poas burky 15.8.2015 a zaberaju cyklotrasu v celej sirke.
26. august 2015

Xena

Pán starosta, žiadame o urýchlenú reakciu na podnet.
26. august 2015

Roman Martinec

Padnuté stromy

10 dní po víchrici a cyklochodník na Dvořákovom nábreží je stále neprejazdný :-(
26. august 2015

Roman Martinec

Pri rekonštrukcii chodníkov treba pod hornú vrstvu rozložiť kamene, priestor medzi skalami treba vyplniť vhodným substrátom. Tak sa dosiahne správna ventilácia a prenikanie vody ku koreňom.
31. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, táto časť Dvořákovho námestia patrí spoločnosti Hendbury Development. Mestu patrí promenáda medzi múrikom a stromoradím - komunikácia za stromoradím patrí súkromnej spoločnosti - hranica mestských a súkromných pozemkov vedie uprostred stromoradia. Mestská časť vlastníka pozemkov vyzvala na odstránenie kalamitného dreva - ten prisľúbil, že to urobí.

Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta
31. august 2015

Roman Martinec

Myslím, že Henbury vlastní pozemky na úrovni PKO... Vyvrátené stromy sú pri FTVŠ, už pri moste Lanfranconi
06. september 2015

Kristina

Popadané stromy na promenáde

Je už zhruba mesiac po víchrici a nábrežie je stále zahatené padnutými stromami... Na odrezané lampy, parkujúce autá a brutálne jamy som si už aj zvykla, ale toto? Stromy zaberajú celú cyklotrasu a vyzerá to otrasne!
Inak, zrejme by ste mali ľudí upozorniť, že sa tam o stromy NIKTO nestará a vstup na promenádu je vlastne životu nebezpečný.
13. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, promenáda aj komunikácia na Dvořákovom nábreží je už vyčistená od pováľaných stromov a konárov. Postupne sú orezávané aj stromy od Mosta Lafranconi po River Park. Po výzve mestskej časti to zabezpečil vlastník dotknutých pozemkov.

Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania