Chýbajúce koše na odpadky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Edita Kaiserová 26. augusta 2015

Na trase od schodov od mosta APOLLO k OC Eurovea nie je umiestnený ani jeden kôš na odpadky. Keďže ide o frekventovaný chodník, ktorým prechádzajú nielen ľudia idúci do OC, ale aj zamestnanci administratívnej budovy na Pribinovej a onedlho aj obyvatelia obytného komplexu Panoráma, je nepochopiteľné, že to doteraz nikto neriešil.

10. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Momentálne prebieha pasportizácia smetných košov, Plánuje sa nákup. Návrh pôjde do zastupiteľstva a po schválení sa uskutoční nákup a ich inštalácia podľa pripraveného plánu. Prosíme o trpezlivosť.

Oddelenie komunikácie a marketingu
10. september 2015

Edita Kaiserová

Bohužiaľ Vaša odpoveď zodpovedá presne prístupu verejnej správy k riešeniu problémov. Vyhýbavo, neurčito, časovo nekontrolovateľne. Vedeli by ste dať časovo konkrétnejšiu odpoveď? Podľa takejto odpovede to môže trvať niekoľko mesiacov, možno aj rok. Skutočne sa nedá nájsť rýchlejšie riešenie?
28. marec 2016

Hložková

Je 28.3. 2016 . Uplynulo 7 mesiacov od reakcie Magistrátu a koše tam stále niesu. Minulý rok som v lete vo svojom voľnom čase s o.z. Zelená hliadka vyzbierala na priľahlom pozemku cca 20 vriec odpadu, ktorý tam nahádzali okoloidúci, pretože tam neboli koše. Teraz už to tam zasa vyzerá rovnako. Čo tam dočerta robíte? To si myslíte, že nás skutočne baví riešiť v našom voľnom čase za Vás veci, za ktoré ste platení Vy?
Mgr.Iva Hložková
29. marec 2016

Edita Kaiserová

Tento stav je negatívnou vizitkou Magistrátu, pre ktorého je problém osadiť do času kedy ukončia pasportizáciu a výber smetných nádob, aspoň dočasné odpadové koše. A to sa blíži v okolí Pribinovej opäť ČSOB Maratón s pohybom veľkého množstva ľudí v danom okolí. Už by bolo načase, aby zodpovední ľudia na magistráte ukázali aj nejaký výsledok svojej práce, za ktorú sú odmeňovaní.
13. apríl 2016

Edita Kaiserová

Odoslané mailom dňa 13.4.2016 na mailovú adresu '[email protected]'

Dobrý deň, 25.8.2015 som cez portál Odkaz pre starostu upozornila na chýbajúce odpadkové koše na Pribinovej ulici na trase od mosta APOLLO k OC Eurovea. Keďže je to frekventovaná trasa, po ktorej denne prejdú ľudia do a od OC Eurovea, administratívnej budovy Pribinova 21 a už aj do obytnej zóny Panoráma, a nie je kam odhodiť odpadky, tak sa nemôžeme čudovať, že sú odpadky na chodníku, prípadne rozfúkané v okolí. Odpoveďou zo dňa 10.9.2015 bolo, že sa chystá pasporitzácia smetných košov a ich následne obstaranie. Keďže ani k dnešnému dňu, 13.4.2016, nie je daná situácia vyriešená, žiadam o informáciu v akom stave riešenia daná vec je a prečo to k dnešnému dňu nie je vyriešené, kto je zodpovedný. Bohužiaľ, nie je to práve najlepšia vizitka práce Magistrátu mesta Bratislavy a pevne verím, že do dátumu kedy Slovensko a Bratislava bude viac na očiach EU sa daný stav zmení.

Keďže mi daný stav nie je ľahostajný a podobných problémov je v Bratislave určite viac, snažím sa na dané veci upozorňovať ak o tom náhodou zodpovední zamestnanci Magistrátu mesta BA nevedia. Ak sa k ním už daná informácia dostane, tak sú za riešenie a odkomunikovanie daného stavu zodpovední. Najhoršie sú odpovede bez konkrétneho stavu riešenia, prípadne hra na hluchého, slepého a nemého.

Pevne verím, že riešenie je už len otázkou krátkeho času a kľude sa s tým pán primátor môže pochváliť svojou fotkou na sociálnej sieti a v médiach.

S pozdravom

Edita Kaiserová
20. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Ako nás informoval správca komunikácie, chystá sa nákup smetných košov, a ich prerozdelenie podľa vyťaženosti

Oddelenie komunikácie a marketingu
20. apríl 2016

Edita Kaiserová

Mohli by ste byť konkrétnejší s termínom nákupu a umiestnenia smetných nádob. Odpoveď, ktorú ste k danému problému dali je presne taká ako pred rokom, nekonkrétna. Uplynula dosť dlhá doba na to, aby bol problém vyriešený a nie že sa ho stále chystáte riešiť.
21. apríl 2016

Iva

Z Vašej odpovede nie je zrejmé kedy sa uskutoční nákup a osadenie smetných košov a ani aký druh ste vybrali. Koľko budú mať litrov ? Pokiaľ som si všimla v meste už prebehla výmena smetných košov, takže Vaša odpoveď sa mi nezdá seriózna. Skôr mám dojem, že ste na danú lokalitu zabudli. Iva
23. apríl 2016

Iva

Je 23.4.2016 , práve som sa vrátila s prechádzky a zistila som, že na nami sledovanej časti Pribinovej ulice sú nainštalované 4 odpadové koše. V sledovanej časti pribudli aj stĺpčeky chrániace chodník pred parkujúcimi autami a ochrana cyklotrasy pred parkujúcimi autami. Takže šlo evidentne o snahu komplexne riešiť problémy tejto lokality. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania