Detske ihrisko na kadnarovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený

Nahlasujem neudrziavany povrch detskeho ihriska, zaburinene okolie plota prhlavou (deti tade radi preliezaju), bezpecnostna gumova rohoz pod hojdackami je zarastena a zasypana zeminou, na zemy je mnozstvo kvasiaceho ovocia zo stromu, ktory by tam vobec nemal byt a kvasiace ovocie laka osy! Chybaju branky na vstupe a celkom nepochopitelne je oplotena len polovica ihriska. Mam zato, ze ihriskami by sa pan starosta mal chvalit aj po volbach, ni len pre volbami

17. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ihrisko bolo v rámci bežného harmonogramu kosenia pokosené, okolie plota bolo očistené od prerastených krikov ešte začiatkom leta, v súčasnosti sa okolie plota dokáša krovinorezmi po kosení. Pŕhľava je najmä zo strany parkoviska, kde je údržba komplikovaná z dôvodu zaparkovaných áut, ale bude dokončená v dohľadnej dobe.

Gumená rohož slúži ako zatrávňovacia dopadová plocha, kosí sa spolu s trávnikom v okolí, nezatrávnené miesta sú len priamo pod hojdačkami. Dopadová plocha bola realizovaná certifikovaným dodávateľom spolu s montážou závesných hojdačiek, pričom podmienkou bolo splnenie platných bezpečnostných noriem.

Oplotenie ihriska je pôvodné, ktoré bolo realizované pri jeho výstavbe. Nakoľko je ihrisko prepojené s asfaltovou plochou, ktorá je jeho súčasťou a slúži pre loptové hry, oplotenie nepokračuje po obvode ihriska pre menšie deti. Nemáme v súčasnosti v pláne oplotenie zväčšovať a rozširovať, opodstatnené je najmä zo strán parkoviska, kde je funkčné. Z toho dôvodu nie je potrebné obnovovať bráničku, ktorá bolo v minulosti poškodená.

Ďakujeme za dotaz

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
17. september 2015

Peter

zas odpoved od uradnickeho stola :(

to ze vykasanie prhlavy okolo plota je komplikovane asi malym detom tazko vysvetlite. oni sa prave okolo plota radi hraju a lozia poza lavicky.
gumena rohoz ja mozno certifikovana, ale bola gumovou rohozou ked ju instalovali, teraz je zasypana zeminou na vacsine povrchu, takze nie je gumenou rohozou ale vrstvou utlacenej zeminy prerastenej travou. asi je teda velmi malo funkcna.
a kvasiace opadane ovocie v priestore ihriska ste akosi nekomentovali vobec.

pekny uradnicky den vam prajem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania