Odpadky z luxusnej štvrti končia v lese na Krásnej Hôrke

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Mária 27. augusta 2015

Les, ktorý je v súkromnom vlastníctve Bratov Milosrdných hneď na konci ulice Stará Klenová sa zaplna odpadom so záhrad ako aj komunálnym odpadom. V tejto súvislosti poprosím, aby MU NM myslel na odvoz biologického odpadu pre luxusné RD a niekoľkokrát do roka im pristavil VOK. Chápem, že do luxusného BMW sa nikomu nechce odpad nakladať a voziť do OLO, riešením by mol byt práve VOK. Žial som bola svedkom ako z priľahlého RD, obyvateľ s naloženým fúrikom vyštartoval do lesa.

28. august 2015

Xena

Práve tí najbohatší a veľmi často aj ľudia s titulmi vynášajú bordel do lesa! A nielen v uvedenej lokalite.....
02. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Oddelenie Verejného poriadku preverí aktuálny stav. Následne sa vyzve vlastník na vyčistenie. Podľa vyjadrenia oddelenia Životného prostredia a územného plánovania
kontajnery na odpad zo zelene sa nachádzajú v areáli EKO - podniku VPS na Račianskej ul. 28, ako aj v OLO, a.s. na Ivánskej ceste kde môžu občania našej MČ bezplatne odovzdať tento druh odpadu, alebo si môžu jeho pristavenie za poplatok objednať u EKO-podniku VPS.
Súčasne je tu možnosť vybaviť kontajner u svojho príslušného gesčného poslanca.
V prípade, že sú občania svedkom znečisťovania, je nutné oznámiť, z ktorého RD bol odpad vyvezený a nahlásiť na MsP, alebo na miestny úrad s tým, že pokiaľ sa bude vo veci svedčiť, resp. bude podnet spísaný na MsP, resp.podaný na úrad, je možné zahájiť s priestupcom správne konanie.


Jana Plevová
03. september 2015

Mária

Vyzveme majiteľa..to akože nás sa to netýka???....Majiteľ pozemku trpí a znáša dôsledky za zlú organizáciu mesta s nakladaním odpadu....žiadny pracháč si nenaloží balík hnilých jablk, alebo hnilej trávy do BMW či audiny...práca s MsP...prepáčte už mám skúsenosť....
21. september 2015

Mária

Odpadky každým dňom pribúdajú...až majiteľ lesa oplotí svoj pozemok kvôli neschopnosti úradu nakladať s biologickým odpad, bude to mrzieť viacero ludí, ktorí les využívajú ako oddychovú zónu. Opäť žiadam VOK pre bioodpad pre rodinné domy!!!!!
26. jún 2020

Michal

možno by majiteľov stačilo poučiť asi si len neuvedomujú čo spôsobujú...
26. jún 2020

Michal

teda skúste vytlačiť a zalaminovat papier so znenim napr. les nie je skládka a slúži všetkým...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania