Lietajúci občania

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 21. septembra 2012

Na Stefanikovej, myslim ze je to cislo 15, sa bura dom. Doteraz mali zabrany len chodnik, teraz pribudol aj jeden jazdny pruh, v ktorom zvecsa parkuju vozidla (asi stavby, ved kde inde by zaparkovali). Ale o to nejde. Ide o to, ze oproti, na Stefanikovej 2 (urad vlady?) sa rozhodli opravovat balkony a chodnik zabrali dvoma nepriechodnymi leseniami. Na strane buranej budovy je znacka ze chodnik uzavrety, naprotivnou stranou sa neda prejst, lebo je tam lesenie. Tak teraz neviem, na zabratie verejneho priestranstva netreba ziadne povolenie, oznam . . . ? Ak ano, kto to schvaloval? Ako sa da prejst po Stefanikovej ulici aby sme nemuseli kluckovat pomedzi auta? To nieje zalezitost par hodin, kluckujeme uz par dni . . .

21. september 2012

R.H.

Nehovoriac o tom, ze dnes na mna v obleku z lesenia robodnici vykydli maltu. Volal som aj na call-centrum magistratu, aj na mestsku policiu, aj na dopravnu policiu, aby aspon upravili na strane oproti, kde sa bura dom dopravne znacenie, ktore ukazuje vodicom aut, ze pokracuju v 2 pruhoch, co nie je pravda a nastavaju tam kolizne situacie. Vsade mi povedali, ze oni na to nemaju kompetencie a ze to kym sa vyriesi, tak plot aj zmizne. Tak som sa opytal, ci mozem tie dopravne znacky zhodit aspon ja, aby nedochadzalo ku koliznym situaciam, naco mi povedali, ze tie znacky tam maju opodstatnenie a ze by som tym porusil zakon :D :D :D Som zvedavy, kto co povie ked sa tam stane dopravna nehoda...
09. október 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Stavebný úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto povolil stavbu na Štefánikovej ulici 13 – 15 a rovnako sú riadne ohlásené aj stavebné práce na Štefánikovej ulici 2. Povolenie zabrať komunikáciu, či už chodník alebo cestu, vydáva Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy, ktorý je správcom príslušnej komunikácie. Prosím, s otázkou týkajúcou sa zabratia, sa preto obráťte na Magistrát.

S pozdravom,

Tomáš HALÁN
hovorca
Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
17. október 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.

Hlavné mesto, ako cestný správny orgán vydalo povolenie na zvláštne užívanie miestnej komunikácie Štefánikova ulica za účelom: umiestnenie zariadenia staveniska pre stavbu "Nadstavba a prístavba administratívnej budovy, Štefánikova 13 a 15, Bratislava" na dobu: od 31.7.2012 do 30.9.2012. v rozsahu: chodník: 68,06 m2, vozovka: 4,89 m2 , iné: - m2 , pre žiadateľa METROSTAV SK a.s., Mlynské nivy 68, 824 77 Bratislava, pod č.j. MAGS OD 47787/2012-354621, č. evid. 60/12/Kl, zo dňa 25.7.2012. Na základe žiadosti o predĺženie termínu povolenia zo dňa 17.9.2012 z dôvodu pokračovania výstavby bude povolenie na zvláštne užívanie miestnej komunikácie predĺžené do 30.9.2013.. (Podľa stavebného povolenia vydaného príslušným stavebným úradom – Miestny úrad, mestská časť Bratislava – Staré mesto je termín ukončenia stavby do 31.12.2014.)

Na druhej strane, Štefanikova 2, je povolené zvláštne užívanie miestnej komunikácie pre umiestnenie podchodného lešenia a úzkeho pojazdného lešenia (pri balkóne) na opravu fasády pre žiadateľa Úrad vlády SR , v termíne od 1.9.2012 do 31.10.2012. Podchodné lešenie je šírky 1,5 m a pojazdné lešenie šírky 0,8 m. Na základe miestnej obhliadky a telefonického rozhovoru s pracovníkom úradu vlády bolo lešenie už 3.10.2012 demontované a práce na fasáde ukončené.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
18. október 2012

mm

Papierove dristy . . . papier znesie vsetko . . . vsak uradnici sa bud vyvazaju v autach alebo sedia na zadku v kancelarii . . . a obcan staraj sa, pomoz si sam. Bol tam niekto sa pozriet? na totke je lesenie, mohol by si to nejaky uradnik nasimulovat, a prest povedla bez toho, aby utrpel ujmu na obleceni????? Aj keby sa dokazal prsmyknut okolo toho lesenia na tej sirke, ako by asi dopadol je jasne vidiet na ciernej krycej podlozke . . . Hlavne ze uradnici to maju papierovo vysporiadane . . . .
16. január 2019

Martin Uváček

Podnet dávno uzatvorený. Chodník je už po výstavbe priechodný. Poprosím označiť za vyriešené

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania