Zabraný chodník

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Peter Oravec 21. septembra 2012

Na Poštovej ulici v križovaní s Vysokou ulicou kaviareň zabrala takmer celú širku chodníka, ostalo cca. 25 cm.

21. september 2012

R.H.

Odhadujem, ze to zacne samosprava riesit az v novembri, kedy pride nato, ze terasa uz je zbalena, problem sa vyriesil sam:D
24. september 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý sme dali preveriť na oddelenie obchodu. Predmetný chodník pri budove knihkupectva je súkromný pozemok, nie je to verejná komunikácia. Majiteľ pozemku si na svojom vlastnom majetku zriadil letnú terasu a zároveň si splnil všetky povinnosti voči mestskej časti.

S pozdravom,

Tomáš HALÁN
hovorca
Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
24. september 2012

Peter

Vážený pán Halán,
znamená to, že ak si kúpim pozemok, na ktorom je chodník, môžem ho celý zabrať? Pre majiteľov chodníkov neplatia v meste žiadne pravidlá? Aké povinnosti, o ktorých píšete, si splnil majiteľ pozemku voči mestskej časti? Nezdá sa Vám to celé ako alibizmus? Ďakujem.
25. september 2012

Filip

Nie je na pozemku zapisane vecne bremeno prave z dovodu existujuceho chodnika? Tym padom by sa na neho mali vztahovat aj nejake nariadenia/zakony
26. september 2012

Peter

Otázka pre tím "odkazprestarostu.sk": Po takejto odpovedi ešte požadujete vyjadrenie toho, kto odpovedal, k doplňujúcim otázkam, ako sú zverejnené práve tu? Alebo to už nechávate vyšumieť do stratena?
26. september 2012

Odkazprestarostu.sk

@Peter: áno, preposlali sme váš komentár p. Halánovi a ponúkli mu priestor na vyjadrenie. Akonáhle príde odpoveď, zverejníme ju.
07. november 2012

Peter

Takže do stratena.... a ešte k tomu "vyriešený". Ale ok.
Slovenskoooo :-)
09. november 2012

Mario

ako mozete pripad oznacit za vyrieseny ked terasa stale stoji na mieste a okrem toho sa tade peso neda prechadzat tomu kto tento pripad oznacil za vyrieseny by mali takuto trasu postavit pred vchod domu s odstupom 25cm ako je sirka volnej casti chodnika potom by si mozno vsimol ze pripad je nedorieseny
09. november 2012

Odkazprestarostu.sk

Podľa odpovede p. Halána ide o súkromný pozemok a samospráva v tejto veci nemá teda žiadne ďalšie právomoci. Preto je podnet označený ako vyriešený.
09. november 2012

Peter

Je to môj podnet a vyššie vidno, že som sa s miernou iróniou zmieril s označením Vyriešený. Ale myslím si, že Mario má pravdu: Ak mesto rozpredá všetok svoj majetok a všetky chodníky budú súkromné, myslím, že to bude aj problém samosprávy. Alebo koho, podľa Vás?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania