Tankodrom pred Stavebnou fakultou STU

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Peter Oravec 19. septembra 2018

Pred Stavebnou fakultou STU zo strany ul. I. Karvaša ako aj zo strany Radlinského ulice je parkovisko, ktoré je súčasne aj chodníkom, v stave tankdromu. Zároveň zo strany Radlinského ulice je krížom cez chodník prizváraná železná tyč, ktorá zabraňuje v používaní chodníka. Stavebná fakulta dáva sama sebe vizitku, ako si predstavuje urbanizovaný priestor.

08. október 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Obdržali sme Váš podnet týkajúci sa zlého stavu chodníka a parkoviska na ulici Imricha Karvaša vedľa STU, na ktorú Vám zasielame nasledovné stanovisko.
Magistrát hl.m. SR Bratislavy – oddelenie cestného hospodárstva uvedenú parcelu, na ktorej sa nachádza chodník a parkovisko nespravuje. Uvedená parcela je vo vlastníctve Slovenskej Technickej Univerzity. .

S pozdravom



Ing. Juraj Zaťko, OCH, Magistrát hl. m. SR Bratislavy
09. október 2012

Peter

Otázka pre správcu stránky: Dobre, a čo ďalej? To je akože slepá ulica?Odpoveď "nespravuje" je konečná a ďalej sa píska? Ďakujem.
10. október 2012

Odkazprestarostu.sk

Z odpovede Magistrátu vyplýva, že ide o súkromný majetok STU, takže je čisto v záujme STU, aby sa o svoj majetok starala a samospráva nemá na to dosah. Môžeme skúsiť osloviť priamo STU, no momentálne na nich nemáme žiadny priamy kontakt.
10. október 2012

Peter

Priamy kontakt je na stránke http://www.svf.stuba.sk/sk/celofakultne-pracoviska/zoznam-pracovnikov-dekanatu.html?page_id=1716#sekretariat
napríklad:
TAJOMNÍK FAKULTY
Tomáš ŠATURA, Ing., (02/52925791, 02/59274 471, 1. posch.), [email protected]
1. SEKRETARIÁT DEKANA:
Anna Belohorcová, (kl. 471, 02/52925791, 1. posch.), [email protected]
Anna Urbanovská, (kl. 472, 02/52923006, 1. posch.), [email protected]
Argumentoval by som najmä tým, že parkovisko, ktoré je súčasne chodníkom, je jedinou možnosťou, ako prejsť po tejto strane ulice I. Karvaša. Keď budú všetky chodníky súkromným majetkom, kade budeme chodiť?
10. apríl 2014

Peter Oravec

Aktuálny stav bez riešenia:
19. jún 2015

Peter Oravec

Stále rovnako.
15. júl 2016

Peter Oravec

Tankodrom pred STU momentálne vyzerá takto. Tak neviem... rozhodnite?
01. máj 2017

Peter Oravec

Ak si takto rektor a učitelia Stavebnej fakulty STU predstavujú urbanizovaný priestor, tak nás chráň Boh od takýchto slovenských "architektov".
Podnet je neriešený.
23. júl 2017

Peter Oravec

Parkovisko, ktoré je súčasne chodníkom, je zaplátané, predbežne je podnet vyriešený. Nemôže to však dlho trvať, neviem, načo je dobrá takáto robota. Záplata na záplate.
22. august 2018

Peter Oravec

Sme samozrejme tam, kde sme boli. Podnet je znova aktuálny.
15. september 2018

Peter Oravec

Sme samozrejme tam, kde sme boli. Podnet je znova aktuálny.
Prosím o preposlanie samospráve.
Prosím Vás, chodí sem vôbec aspoň niekto z adminov OPS?
19. september 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet bol opätovne preposlaný vlastníkovi pozemku.

Juraj Hurný
[email protected]
23. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v mene Stavebnej fakulty STU v Bratislave reagujem na opakovaný a oprávnený podnet sťažovateľa:
priestor je vo vlastníctve Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a v správe Stavebnej fakulty. Povrch parkoviska slúžiaceho aj ako verejný chodník zo strany ul. I. Karvaša je dlhodobo v zlom stave. Príčinou je nesprávna hrúbka pôvodného asfaltu, neznámy stav prepadnutých podzemných inžinierskych sietí, zimné solenie a jazda ťažších vozidiel.
Bratislavská teplárenská a.s. od r. 2015 pripravuje zámer vybudovať horúcovodné pripojenie nemocnice Mickiewiczova, ktoré je trasované cez celé predmetné parkovisko. Súčasťou investície bude aj kompletná výmena povrchu celého parkoviska. Začiatok investície sa už opakovane posunul.
Z tohto dôvodu Stavebná fakulta v uplynulých rokoch opakovane riešila najkritickejšie miesta aspoň lokálnymi „záplatami“ (ktoré sú tiež predmetom kritiky sťažovateľa). Systémová oprava si vyžaduje zásadnú výmenu nosných vrstiev parkoviska. V situácii očakávanej výstavby horúcovodu a rozkopania celého parkoviska považujeme financovanie takejto investície z vlastných prostriedkov školy za neefektívne vynakladanie verejných prostriedkov – osobitne v situácii, kedy sa pri nedostatku zdrojov musíme sústrediť najmä na zabezpečenie hlavnej činnosti vysokej školy, ktorou je vzdelávať študentov a vykonávať výskum.

Je zrejmé, že ďalšiemu rozpadu súčasnej obrusnej vrstvy parkoviska nezabránime. V záujme bezpečnosti chodcov sa budeme preto v rámci našich finančných možností naďalej venovať lokálnemu vyspravovaniu povrchu. Do zrealizovania investície horúcovodu a kompletne nového povrchu parkoviska nám zostáva len apelovať na zhovievavosť chodcov a ich zvýšenú opatrnosť. Fakulta na nový povrch vlastné voľné prostriedky nemá – určite však privítame ponuku sponzora, ktorý by bol pripravený zainvestovať jeho dočasnú výmenu na najbližšie obdobie azda 1 až 2 rokov.

Ing. Tomáš Šatura
tajomník fakulty
12. marec 2019

Peter Oravec

Tento podnet je tu ignorovaný sedem rokov.
Vzhľadom na to, že nejde len o parkovisko STU, ale ide predovšetkým o verejne prístupný chodník, som presvedčený, že by mal vec riešiť magistrát alebo príslušná mestská časť.
Prosím preto aj o preposlanie magistrátu a/alebo mestskej časti.
30. apríl 2019

Peter Oravec

Pán Ing. Tomáš Šatura, tajomník fakulty,
ako je možné, že pred Strajníckou fakultou si parkovisko/chodník vedeli dať dohromady, a Vy to neviete?
Prosím o preposlanie aktualizácie podnetu komukoľvek.
20. máj 2019

Peter Oravec

Lokálne opravy. Určite iba dočasne, ale nateraz vyriešené.
09. jún 2022

Peter Oravec

Dobrý deň.
Podnet je znovu aktuálny.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
09. jún 2022

Peter Oravec

Dobrý deň.
Podnet je znovu aktuálny.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
22. jún 2022

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

nakoľko je daný problém riešený aj pod nasledovným podnetom, status tohto podnetu zmenený na uzavretý a touto cestou Vás prosíme o smerovanie ďalšej komunikácie ohľadom daného problému na nižšie uvedenú adresu.

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/8726/tankodrom-pred-stavebnou-fakultou-stu-ii

Ďakujeme za pochopenie.

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.