Nezmyselná značka?

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 22. septembra 2012

Chcel by som sa opýtať, načo bola tento týždeň na Kukučínovej ulici znova osadená dopravná značka zákaz zastavenia (nedávno bola vylomená), keď je chodník celý obparkovaný vozidlami, ktoré mestská polícia odmieta riešiť aj napriek upozorneniam. Má potom toto dopravné značenie význam, alebo sa opäť len počká, kým ho nejaký "kvalitný" vodič vylomí?

24. september 2012

Ján Hefty

Dopravné značky sa vraj nevzťahujú na chodníky. Vivat Kocúrkovo!
24. september 2012

Marek Tettinger

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. V tomto prípade ide o miestnu komunikáciu II. Triedy, ktorá je v správe magistrátu.
S pozdravom
Marek Tettinger
hovorca BANM
24. september 2012

R.

Takze odpovede sa nedockame, nakolko magoriat velmi nekomunikuje. Pan Tettinger, nechceli by ste ist robit aj hovorcu mesta? Moj hlas by ste mali.
24. september 2012

Marek Tettinger

Pekný deň,
ďakujem za dôveru, ale cítim sa veľmi dobre tam, kde momentálne som :)
Želám pekný deň!

S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
24. september 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. O stanovisko sme požiadali Mestskú políciu, ktorá nám prostredníctvom hovorcu p. Plevu poskytla toto vyjadrenie:

Podľa priloženej fotodokumentácie je zrejmé, že hliadky mestskej polície si plnia svoje povinnosti, nakoľko na fotografiách motorové vozidlá parkujú v súlade so zák. č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v platnom znení. Vysvetlenie: Význam dopravnej značky B 34 zákaz zastavenia platí v uvedenom úseku na vozovke po chodník. A to z toho dôvodu, že pre chodník platí špeciálne ustavenie § 52 ods. 2, ktorý presne slovne určuje, kedy možno na chodníku zastaviť a stáť. Na priloženej fotodokumentácii toto ustanovenie nie je porušené.

Značka B 34 "zákaz zastavenia" sa používa v prípade, keď by zastavenie vozidla mohlo s prihliadnutím na dané dopravné podmienky výrazne ohroziť bezpečnosť cestnej premávky alebo narušiť jej plynulosť, čo je v tomto prípade odôvodnené vzhľadom k hustote premávky na tomto úseku.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania