Chodník obsadený parkujúcimi autami

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ján Hefty 06. augusta 2020

Na Radlinského ulici pri internátoch parkujú autá na chodníku tak, že neponechávajú 1,5 m šírku pre chodcov. Neprejdú tak proti sebe ani dvaja ľudia.

24. september 2012

R.H.

Ak tam naozaj nezostava 150cm miesta, tak treba volat 159. Toto radi vyriesia narozdiel od inych veci :)
27. september 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ďakujeme za Váš podnet. O stanovisko sme požiadali mestskú políciu, ktorá nám prostredníctvom hovorcu p. Plevu poskytla tieto informácie:

"Podľa zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať, to neplatí ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 metra okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím. Problematika parkovania na chodníkoch na Radlinského ulici na ktorú upozornil občan je zo strany mestskej polície riešená čo napokon dokumentujú aj zistené a riešené priestupky v tejto lokalite v tomto roku. Na parkujúce vozidlá v rozpore s príslušnými ustanoveniami zákona o cestnej premávke založili príslušníci mestskej polície 390 blokovacích zariadení a 98 vozidiel tvoriacich prekážku v cestnej premávke bolo správcom komunikácie odstránených."

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
02. október 2012

R

Prave tu odtahovali jedno auto, ktore parkovalo pri tej elektrickej skrini, co je na chodniku a nechavalo tak 30cm miesta. Otazkou je ci automaticky, alebo na telefonat od niekoho...Ale zase nebudme optimisti:D:D:D
06. august 2020

Martin Uváček

Podnet neriešený.
11. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

parkovanie zdokumentované na fotografii je zrejmým príkladom porušenia povinností vodiča, v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v platnom znení. Ak by bola v aktuálnom čase na miesto privolaná hliadka MsP alebo PZ, mohla by na mieste posúdiť aj ďalšie okolnosti (vzdialenosť od križovatky, šírku vozovky atď.), ktoré by mohli byť taktiež dôležité pre celkový priestupkový dej na stanovenie miery zodpovednosti vodiča.
Aj tento prípad poukazuje na význam privolania hliadky na miesto, nakoľko každý priestupok je v niečom individuálny, jedinečný. Preto hliadka posúdi na mieste všetky okolnosti podozrenia zo spáchania priestupku a volí primerané zákonné spôsoby jeho riešenia, pričom posúdi nesprávne zaparkovanie vozidla aj z pohľadu ustanovení § 43 zákona č. 8/2009 Z. z. (miera vytvorenia prekážky cestnej premávky).

Ďakujeme za spoluprácu a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. október 2020

Martin Uváček

Chodník sa momentálne rekonštruuje. Uvidíme čo potom.
27. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na tomto úseku budú osadené stĺpiky. Pod asfaltom je už aj pripravené podložie kam sa osadia. Bohužiaľ dodávateľ stĺpiky nemal na sklade a preto budú osadené až dodatočne.
Osadené budú v celom opravovanom úseku.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. december 2020

Martin Uváček

Konečne chodník pre ľudí a nie pre autá. Údajne tam majú ešte pribudnúť stĺpiky ale momentálne stačia aj tabule aby tam ľudia neparkovali.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania