Cirkus v blízkosti bytových domov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Maja 09. septembra 2015

Vážený pán starosta,
prosím Vás o vysvetlenie, ako môže niekto povoliť umiestnenie cirkusu vedľa bytových domov (Agátová). Neviem kto je vlastník, ale keď ide o starostlivosť o pozemok (kosenie atď.), tak vlastníka niet, ale keď ide o finančný profit z umiestnenia cirkusu, to už má kto zariadiť.
Nestačí, že obyvatelia okolitých domov roky žijú pri stavenisku, v blízkosti prachu a nepokosenej buriny, ešte im postavia pod oknami cirkus. Všade je zápach, celú noc tam revú zvieratá zavreté v klietkach. Nie je to rušenie nočného pokoja? Máme každú noc volať políciu, aby zabezpečili verejný poriadok?
Vážený pán starosta, dôrazne Vás žiadam, aby ste v budúcnosti zvážili umiestnenie cirkusu v blízkosti bytových domov. Myslím, že MČ k tomu má čo povedať, aj keď nie je vlastník pozemku.

10. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Dňa 01.07.2015 mestskú časť Bratislava-Dúbravka písomne požiadal Cirkus Metropol o možnosť hosťovania v mestskej časti. Keďže naša mestská časť nemá vhodné priestranstvo a pozemky na umiestnenie cirkusu, riaditeľ cirkusu po viacerých rokovaniach so súkromnými vlastníkmi pozemkov predložil MČ súhlas majiteľov pozemkov medzi ulicami Agátová a Pri Hrubej lúke, na dočasné umiestnenie – zaujatie verejného priestranstva počas hosťovania v Dúbravke, v termíne od 7.9. do 13.9.2015.
V tejto lokalite je cirkus umiestnený prvýkrát, ako je vyššie uvedené so súhlasom vlastníka pozemku.
Organizátor, Cirkus Metropol zastúpený riaditeľom p. Antonínom Šimkom, má v zmysle zákona č. 96/1991 Zb. o verejných kultúrnych podujatiach len oznamovaciu povinnosť, ktorú mestská časť Bratislava-Dúbravka berie na vedomie a nemá kompetenciu zakázať podujatie. V písomnom stanovisku mestskej časti Bratislava-Dúbravka bola organizátorovi určená prevádzková doba a podmienky prevádzkovania, dodržiavanie platných legislatívnych predpisov a všeobecne záväzných nariadení MČ Bratislava-Dúbravka, obmedzenie hlasitosti reprodukovanej hudby, udržiavanie čistoty a poriadku vo vymedzenom priestranstve a v bezprostrednom okolí. Prevádzkovanie cirkusu nesmie byť v čase po 22,00 hod.
Organizátor v plnej miere zodpovedá za zabezpečenie verejného poriadku, bezpečnosti a zdravia ako aj ochrany životného prostredia.
Na hosťujúci Cirkus Metropol máme ohlasy pozitívne aj negatívne.
Samozrejme v budúcnosti budeme rešpektovať Vaše požiadavky a upozorníme organizátora na nežiadúcosť hosťovania v danej lokalite, na Agátovej ul. Ako sme však už uviedli, mestská časť nemá kompetencie podujatie zakázať.

S pozdravom
Procházková
referát obchodu a podnikateľských aktivít
Odd. územného rozvoja a ŽP

Procházková
referát obchodu a podnikateľských aktivít
Odd. územného rozvoja a ŽP
09. november 2015

Robert Schneider

Presli dve mesiace a opat mame v Dubravke cirkus. Uz treti krat v tomto roku. Tento krat opat na Saratovskej pri DK Dubravka priamo pod okmani obytneho domu a rovno na dva tyzdne. Pani Prochazkova, velmi ma tesi ze respektuje poziadavky ludi na Agatovej ulici, taktiez by ste mohli rovnake poziadavky respektovat aj ludom zijucich na Saratovskej ulici. Naposledy nam bolo slubene ze budete hladat ine miesto pre Cirkusy. Ako mestka cast brani svojich obyvatelov? Preco opat musime znasat hluk a smard primo pod nasimi spalnami?
14. november 2015

Zuzana

Cirkus

Dobry den,
NaposledY, ked bol cirkus medzi DK a Billou, pod oknami bytov, sme sa stazovali . Dostalo sa nam odpovede od starostu, ze sa tato zalezitost bude riesit aj s majitelom pozemku. Pred asi mesiacom a pol tu bol cirkus, tentokrat za Tescom nedaleko Agatovej ulice. Tam sa taktiez stazovali ludia a dostalo sa im odpovede, ze uz tam cirkus nebude. Pytam sa, preco musi byt cirkus, cela ta hodova hlucna, kolotociarska parada pod oknami ludi, pod oknami deti, ktore potrebuju spat. Preco mame opat pocuvat skoro 2 tyzdne program v cirkuse? Preco mame mat zase zvierata pod oknami, preco nam zase budu mocit a ...pod oknami zvierata a keby len oni.Je mozne uz raz a navzdy pochopit, ze tu ziju ludia a nepotrebuju mat pod oknami kazdy mesiac nieco, co znizuje kvalitu ich byvania?!
Dakujem.
23. október 2016

Hayduke

Mestská časť nemá kompetencie podujatie zakázať? Ak mestská časť nemá vhodné priestranstvo a pozemky na umiestnenie cirkusu, tak pánovi riaditeľovi nech to napíšu a je vybavené, tým pádom nejde o zákaz. v Lamači cirkus nebol už niekoľko rokov z rovnakých dôvodov a všetci sú spokojní.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania