Čierna skládka OD KIKA

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
juraj 13. septembra 2015

Dobrý deň,

som obyvateľ mestskej časti, na ktorej území sa nachádza obchodný dom KIKA a chcem Vás upozorniť na praktiky tohto obchodného domu.

Vedenie obchodného domu KIKA už niekoľko rokov vykonáva kosenie trávnatých plôch vo svojom areáli, pričom každoročne pokosenú trávu a pozberané lístie, neodváža ako odpad do zberového dvora, ale ho vyváža na pozemky okolo železničnej trate. Nielenže takto znečisťuje životné prostredie, ale vytvára vedome čierne skládky na okolitých pozemkoch. Za roky tejto činnosti sú takto zdevastované veľké plochy na ktorých sa hromadí odpad a hnije.


Zostávam s pozdravom a naďalej budem sledovať dianie okolo znečisťovania nášho životného prostredia, vedením obchodného domu KIKA:

14. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Takáto bioskládka, resp. skládka s biologicky rozložiteľným odpadom na súkromnom pozemku nie je riešená zákonom. Vlastníkovi pozemku okolo KIKI sme napísali iba odporúčací list, v ktorom odporúčame vlastníkovi buď odvážať pokosenú trávu do zberného dvora, alebo spraviť riadne kompostovisko s ohraničením. Súčasne posielame tento podnet i na priame vybavenie magistrátu, nakoľko ide o nakladanie s odpadom a oni ako vlastníci by mali mať súhlas od Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy.


kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania