Stav "zelene" v okoli OC Vajnoria

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Martin Bak 14. septembra 2015

Dobrý deň
"Zeleň" v okolí OC Vajnoria tvorí výlučne burina, niekde aj meter vysoká.
Nedala MČ nedala stavebníkovi povinnosť vysadiť a udržiavať v okolí centra zeleň? Kontroluje MiÚ do akej miery si vlastník plní povinnosť okolie centra aspoň kosiť?
Jediné na čo je ta burina dobrá je že ukazuje kde je nutné vybudovať prístupový chodník pre peších návštevníkov, čo investor prisľúbil ale dodnes nespravil...
S pozdravom

18. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská časť Bratislava – Vajnory reaguje na Váš podnet, týkajúci sa neudržiavanej
zelene v okolí Nákupného centra Vajnoria.

Dňa 17.09.2015 bolo pracovníkom mestskej časti zistené, že niektoré miesta pri Nákupnom centre
Vajnoria sú zarastené vysokým porastom burín. Spoločnosti RBI Vajnoria spol. s.r.o., ktorá predmetný
pozemok vlastní bola zaslaná výzva, aby v stanovenej lehote pozemok pokosila a následne pozemok pravidelne udržiavala.

S pozdravom


Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava
č.t. 02/48224426
[email protected]
29. september 2015

Martin Bak

Dobrý deň, prosím o odpoveď na otázku či MČ stanovila investorovi povinnosť v okolí obchodného centra vysadiť a udržiavať plnohodnotnú zeleň. Burinu za zeleň nepovažujem.
Zároveň prosím o vyjadrenie kedy bude spravený chodník. Pán starosta v júni v odpovedi na samostatný podnet k tejto otázke napísal: "investor už pripravuje návrh chodníka pre peších (ktorý sa bude realizovať pravdepodobne v priebehu prázdnin". Ako vidno z foto, nič sa v tomto smere nepohlo.
14. október 2015

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Bak,

na Vašu otázku, či mestská časť stanovila povinnosť v okolí (na cudzích pozemkoch) obchodného centra vysadiť a udržiavať plnohodnotnú zeleň Vám odpovedáme, že táto povinnosť mestskou časťou Bratislava – Vajnory stanovená nebola. Vlastníkovi pozemku vyplýva povinnosť udržiavať zeleň na svojom pozemku v zmysle § 6 Všeobecného záväzného nariadenia hlavného mesta SR Bratislavy č. 8/1993 o starostlivosti o verejnú zeleň na území hlavného mesta SR Bratislavy, správca zelene je povinný zabezpečovať celoročnú odbornú údržbu zelene. Sadové úpravy na ich pozemku boli súčasťou projektu.
Stavebný úrad nemôže nič stanovovať, na pozemkoch kde sú uložené siete je zrejmé, že sa nesadí zeleň, len sa robí spätná úprava, o prícestnú zeleň sa stará správca komunikácie.

K Vašej otázke realizácie chodníka uvádzame: Investor OC Vajnoria zabezpečil spracovanie projektovej dokumentácie na prepojovací chodník, táto dokumentácia bola predložená na tunajší stavebný úrad so žiadosťou o povolenie, stavebný úrad v uvedenej veci vydal povolenie v rozsahu súhlasu k ohlasovanej stavbe, povolenie bolo v minulom týždni poslané žiadateľovi. V súčasnosti je na stavebníkovi, aby si zorganizoval samotnú realizáciu stavby. Ohliadkou miesta bolo zistené, že OC Vajnoria už začala so stavbou chodníka.

S pozdravom


Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania