Bezohledné parkování a chybějící sloupky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Radek Meloun 26. septembra 2012

Na Račianskom mýtě u křižovatky Legionárské a Radlinského ulice dochází každodenně k tomu, že auta bezohledně parkují na chodnících v blízkosti frekventovaných přechodů pro chodce.

Na problematických místech jsou sice instalované různé zábrany (zábradlí a sloupky), ale na některých místech jsou šikovně vylámané (viz. foto 1) a díky tomu auta pohodlně prokličkují mezi chodci a bezpečně zaparkují na chodníku za existujícími zábranami (viz. foto 2 a 3).

Bylo by možné na problematických místech opravit a doplnit zničené sloupky, případně jiné značení nebo zajistit pravidelnější kontrolu dodržování předpisů?

Předem děkuji za vyjádření.

27. september 2012

R

Kontrola predpisov nepomoze, nakolko alibista Pater Pleva - hovorca mestskej policie ako aj ludia na linke 159 ma stale presviedcaju, ze vozidla ziadne predpisy neporusuju, dokonca ma sustavne na linke 159 obvinuju, ze si vymyslam zakony, ktore neexistuju (presviedcaju ma, ze zlta ciara neznamena zakaz zastavenia, pripadne ze v priestore zastavky sa vraj moze parkovat). Je to cisty idiotizmus zo strany mestskej policie, ale aj projektanta, ktory v danom mieste stlpiky navrhol. Aj ked ich obnovia, tak bude chybat stlpik priamo na urovni prechodu pre chodcov, kadial sa tam vozidla dostavali aj pred vylomenim ostatnych stlpikov. Treba pouzit rozum najhlupejsieho sedlaka a problem sa da vyriesit, v samosprave vsak pracuje tolko hlupakov, co nemaju ani taky rozum, ze problem tu bude asi donekonecna...:(
01. október 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podobných sťažností bolo viac, preto v najbližších týždňoch zabezpečíme osadenie chýbajúcich zábran a stĺpikov.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
01. október 2012

R

To myslite vazne pan Papajcik???!!!???!!! Vy sa pocuvate/citate po sebe??? Podobnych staznosti bolo viac, preto osadite v najblizsich dnoch nove stlpiky??? To mate robit AUTOMATICKY!!!! A ked uz aj nie, tak do tyzdna po prvom upozorneni tam treba poslat Fera s 8 stlpikmi, vrecom cementu, flasou vody a lopatou, aby to za 15 minut dal do poriadku!!! Pripadne ak mesto na to nema peniaze, tak vyhlasit verejnu zbierku, kde sa do tyzdna najde tych niekolko eur na obnovu a opat to moze byt do tyzdna hotove. Ziadne take, ze nakolko uz evidujeme viac staznosti!!! HANBA!!!! A predpokladam, ze stlpik v strede prechodu pre chodcov osadeny nebude a auta tam budu aj nadalej parkovat, pretoze cez prechod tam stale chodili, chodia a budu chodit. A osadeny nebude, lebo to tak nie je v projektovej dokumentacii, ktoru tiez robil asi nejaky s prepacenim idiot, ktory na danom mieste nikdy v zivote nebol...
03. október 2012

Anonym

Chcel by som poprosiť, či by ste vedeli kompetentým preposlať nasledovnú fotografiu, prípadne ju pridali k podnetu, aby pri obnove stĺpikov a zábran nezabudli na ten najdôležitejší - ten, s ktorým nepočíta ani projekt a kadiaľ autá vchádzali do ohraničeného priestoru. Nech si jeden stĺpik prikreslia do projektu a nech ho tam rovno aj osadia. Ďakujem pekne.
13. november 2012

R

Chcel by som poprosit, aby ste pana Papajcika upozornili, ze robota, ktora realne trva asi 20 minut je uz 6 tyzdnov odkladana a zatial z tohoto miesta miznu dalsie stlpiky. V odpovedi sa zmienuje, ze do niekolkych tyzdnov budu stlpiky osadene. Teraz to nejde, lebo sa nikomu nechce, potom to nepojde, lebo bude zima a potom uz nebudu peniaze. Tak poprosim vas, aby ste ho upozornili na to, aby nakopal svojich lenivych spolupracovnikov, ktori su za to priamo zodpovedni do zadku, aby sa rozhybali. Dakujem pekne.
15. november 2012

Anonym

Na chodníku sa veselo parkuje ďalej. Stĺpiky nikde, dokonca aj existujúce stĺpiky niektoré zmizli kvôli rozkopávke na fotografii, pretože si tam robotníci museli odparkovať svoj náklaďák. Bravo Autoslava a náš neschopný magoriát, teda magistrát. Vedeli by ste pánovi Papajčíkovi poslať otázku, kedy nastane jeho termín "o niekoľko týždňov", ako sľúbil vo svojej odpovedi k podnetu?
26. január 2018

Martin U

Stĺpiky sú späť. Už sa tam neparkuje

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania