Vlčie hrdlo-Nebezpečný prechod z autobusovej zastávky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Miriam 23. septembra 2015

Chcela by som poukázať na zástavku Vlčie hrdlo sídlisko kde premáva autobus číslo 77 smer Vlčie Hrlo - Spalovňa. Pri vystúpení na zastávne Vlčie Hrdlo sídlisko ( zastávka na znamenie) je veľmi nebezpečný prechod na druhú stranu cesty smerom k obytnej zóne, keďže cesta nemá označenie, chýba tam prechod pre chodcov. Zastávka je zle viditeľná a autá tam jazdia nebezpečne rýchlo. Kedže autobus využívajú aj malé školopovinné deti, prosím Vás o preverenie daného problému.

25. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Nie je možné zriadiť prechod pre chodcov podľa ustanovení STN 73 6110 Projektovanie miestnych komunikácií, nakoľko chýba chodník.

kancelária starostu
14. december 2016

CitizenBA

Bezpecnost chodcov -Zastavka – Vlcie Hrdlo sidlisko / Linka 77

Bezpecnost chodcov -Zastavka – Vlcie Hrdlo sidlisko / Linka 77– Smer k spalovni.

Zastavka sa nachadza za zakrutou bez akehokolvek dopravneho oznacenia , ktore by vcasne upozornovalo vodicov na potrebu spomalit, kvoli moznym chodcom prechadzajucim zo zastavky na druhu stranu.
Mohlo by mesto BA v tomto smere iniciovat prechod pre chodcov pri tejto zastavke, a taktiez umiestnenie dopravneho znacenia, aby sa zvysila bezpecnost chodcov v tejto oblasti?
Dakujem!
14. december 2016

Inge

Chýbajúce dopravné značenie

Bratislava, Vlčie hrdlo - sídlisko.
Pri prechádzaní vozovky zo zastávok Vlčie hrdlo - sídlisko chýba vyznačený priechod pre chodcov - vodorovné dopravné značenie V 6a, reps. V 6b a zvislé dopravné značenie IP 6 v oboch smeroch, ktoré by určite pomohlo chodcom, nakoľko v súčasnosti sú chodci často ohrozovaní bezohladnou jazdou vodičov.
22. december 2023

Daniel

Vlčie hrdlo-MHD-technické problémy

Dobrý deň,

zastávka Zajačie v smere Spaľovňa/Povodie Dunaja je dlhodobo umiestnená v zlej a nebezpečnej polohe. Ľudia tu prebehujú cez cestu, lebo k tejto zastávke nevedie ani chodník, ani prechod pre chodcov, jednoducho tam je umiestnená ako ostrov v zeleni a ľudia čo ju používajú riskujú svoje životy, aby sa mohli odviezť MHD. Tento stav je dlhodobo neúnosný. Rád by som sa spýtal, či sa v tomto úseku plánujú nejaké zmeny, napr. presťahovanie zastávky oproti rovnommennej v smere do Vlčieho hrdla. Tam by sa dal vybudovať prechod aj nástupište hodné tohto storočia.
Fotka zachytáva situáciu z pohľadu zastávky Zajačie, smer Vlčie hrdlo. V pozadí vidno predmetnú zastávku v smere Spaľovňa/Povodie Dunaja.
Zas skorú nápravu Vám v mene stoviek ľudí ďakujem.

Pekný deň

Daniel
22. december 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, podnet s aktualizáciou bol opätovne zaslaný samospráve.
S pozdravom,
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
10. január 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.