Hlodavce - zastávka MHD Hroboňova, smer Patrónka, 26.sept. 2015

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Juraj Oravec 27. septembra 2015

Počas čakania na spoj MHD, Vám za chrbtom prebiehajú potkany.

30. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Hlavné mesto nie je v oprávnené v v tomto prípade konať. Podľa zistenia sa jedná o pozemok p.č. E 21229 / 101, k.ú. Staré Mesto a vlastníkom je Slovenská správa ciest, čiže povinnosť zabezpečiť deratizáciu vyplýva pre vlastníkov, resp. správcov nehnuteľností.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
13. október 2015

Odpoveď samosprávy

K stanovisku Oddelenia komunikácie a marketingu Hlavného mesta Bratislava, že nie je oprávnené konať vo veci výskytu hlodavcov na zastávke MHD Hroboňova v smere na Patrónku, pretože pozemok patrí do správy Slovenskej správy ciest, podáva Slovenská správa ciest nasledovné vyjadrenie:

Pozemok parc. č. 21229/101 je vo vlastníctve Slovenskej republiky a správe Slovenskej správy ciest. Avšak pozemok je zastavaný pozemnou komunikáciou Pražská – Brnianska, pri komunikácii sa nachádza zastávka MHD. Tietostavby nie sú v správe Slovenskej správy ciest, ale sú pravdepodobne vo vlastníctve a správe Magistrátu Hlavného mesta Bratislava, ktorý tento pozemok užíva.
Existencia samotného pozemku nemá za následok výskyt hlodavcov. Hlodavce sa tam podľa nášho názoru nachádzajú preto, že na zastávke MHD a v jej okolí sa hromadia odpadky.

Keďže zastávku MHD ani priľahlé komunikácie nevlastní ani nespravuje Slovenská správa ciest, nevidíme dôvod, prečo by sme mali povinnosť zabezpečiť udržiavanie poriadku a deratizáciu na pozemku, ktorý v skutočnosti užíva Magistrát na zabezpečovanie predmetu svojej činnosti. Za užívanie pozemku Hlavné mesto Bratislava neposkytuje žiadnu odplatu.

V odpovedi Oddelenia komunikácie a marketingu sa správne uvádza, že povinnosť zabezpečiť deratizáciu vyplýva pre vlastníkov, resp. správcov nehnuteľností, len je potrebné uviesť, kto je vlastníkom resp. správcom stavieb, nachádzajúcich sa na pozemku. A Slovenská správa ciest to nie je.

SLOVENSKÁ SPRÁVA CIEST
IVSC - Bratislava
20. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa, že sme na podnet v minulosti neodpovedali. Mrzí nás nedôsledná komunikácia z minulosti. Dnes sa snažíme o jej zlepšenie a v rámci toho sa vraciame aj k starším podnetom.
Nemáme vedomosť o tom, že by problém, ktorý podnet popisuje, pretrvával do dnešných dní.
Poriadok v tejto lokalite je pravidelne zabezpečovaný a nemali by sa tu tak hromadiť odpadky.
Ďakujeme za nahlásenie podnetu a veríme, že Vaša skúsenosť v budúcnosti bude s našou komunikáciou lepšia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania