Parkovanie áut na zastávke Zimný štadión

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 14. novembra 2015

Na zastávke Zimný štadión každodenne parkujú autá. Navrhujem riešenie ako je popísané v priložených fotografiách. Ide o osadenie stĺpikov a namaľovanie žltých čiar. Poprosím samosprávu o vyjadrenie sa k danému návrhu, prípadne rovno aj o realizáciu. Cez zastávku prechádzajú denne stovky ľudí, v prípade športového podujatia na zimnom štadióne tisíce, ktorých tieto vozidlá obmedzujú.

11. december 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Parkovanie v okolí zimného štadióna O. Nepelu samospráva vníma ako problém a venuje mu značnú pozornosť. Počas každého zápasu na štadióne je v okolí prítomná štátna aj mestská polícia, ktorá rieši všetky porušenia zákona súvisiace s parkovaním vozidiel. Vedenie hlavného mesta komunikovalo s viacerými partnermi, najmä s HC Slovan. Výsledkom tejto dohody je, že každý návštevník je informovaný o možnostiach parkovania na riadnych parkoviskách v okolí - k dispozícii je aj informačný leták, ktorý je zverejnený aj na stránke mesta: http://bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11034732 a ktorý je k dispozícii aj pri predaji lístkov. Zároveň sa viedli aj rokovania o možnosti spojiť vstupenku na zápas spolu s cestovným lístkom a motivovať tak divákov aby k štadiónu cestovali verejnou dopravou. Tieto rokovania zatiaľ nie sú ukončené.


Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
11. december 2012

R

To co su za bludy? A co chodnik na Trnavskej ceste od Mileticovej po Jegeho, ktoreho celu sirku zaberaju pri kazdej hokejovej prilezitosti auta a ja sa akurat hadam ci uz s pritomnymi policajtami, alebo priamo s okrskovou stanicou Ruzinov, aby to isli riesit a oni nic...Raz som sa tak pohadal s Ruzinovskymi policajtami, ze prestali rozpravat tak, ako maju a zacali uprimne od srcda - zacal sa mi policajt do telefonu skoro vyplakavat, ze oni sa chudaci snazia pred tymi idiotmi, ktorym by najradsej vsetky gumy prerezali a okna porozbijali uchranit aspon zelen a ze nie je v ich silach uchranit aj chodniky ked statna policia im to povoluje a ze nemozu konat inak ako statna policia. No a potom mi 5 minut rozpraval do telefonu, ze su to totalni arogantni debili co byvaju 500 metrov od stadiona, ale nemozeu ist peso, alebo busom, ale musia prist autom a odparkovat ho na travniku. Takze asi taka je sitaucia. Mestska policia nema dost ludi, statna policia parkovanie na chodnikoch povoluje. Mesto na otazku vyriesenia parkovania na zastavke odpovie, ze vydavaju informacny letacik. Bananova republika - hotovy Absurdistan s hlavnym mestom Autoslavou.
06. júl 2013

Anonymný užívateľ

Podnet je neriešený. Stále majú na zastávke navrch autá pred chodcami.
14. november 2015

Igor Polakovič

Potreba osadenia parkovacích zábran na zastávke "Zimný štadión"

Dobrý deň,

upozorňujem na urgentnú potrebu osadenia parkovacích zábran na zastávku Zimný štadión. Hlavne počas športových a kultúrnych podujatí z autobusov vystupuje obrovské množstvo ľudí, ktorí nemajú na zastávke žiaden priestor, vchádzajú tak na cestu a niekedy vystupujú doslova na kapoty parkujúcich áut (často nie je dodržiavaná ani len predpísaná 1,5 m šírka pre chodcov, ktorá je tu však kvôli množstvu chodcov aj tak nedostatočná).

Toto nebol od roku 2012 (prvé upozornenie na OPS) schopný riešiť magistrát pod vedením M. Ftáčnika. Bude to pod I. Nesrovnalom iné?
10. február 2016

tomas k

Nesprávne parkovanie

pocas akcií na hokejovom stadione sa nielen neda parkovat ore obyvatelov v okoli stadionu ale zaparkovane auta nanajvys parkuju nespravne
18. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa, že sme na podnet v minulosti neodpovedali. Mrzí nás nedôsledná komunikácia z minulosti. Dnes sa snažíme o jej zlepšenie a v rámci toho sa vraciame aj k starším podnetom.
Podnet preposielame na zodpovedné oddelenie.
Ďakujeme za nahlásenie podnetu a veríme, že Vaša skúsenosť v budúcnosti bude s našou komunikáciou lepšia.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania