Chemická - znečistené okolie a iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Renata 29. septembra 2015

Od 27.1.2015, kedy sa stavebník (fy ATI) vlámal do priestorov nášho bytového domu na ul.Chemicka a začal rozoberať novú strechu z r.2012, opakovane žiadame od stavebného úradu a pana starostu, aby sporné stavebné konanie prerušil a zakázal stavebníkovi pokračovať v ďalšej činnosti na bytovom dome, kedze sa medzi účastníkmi konania vedie spor pred Okr. súdom BA3 o neplatnost zmluvy o nadstavbe. Podla §137 ods.2 stavebneho zakona, ak medzi ucastnikmi konania nedojde k dohode, odkaze stavebny urad navrhovatela na sud a KONANIE PRERUSI. Pre RTVS (Obcan Za Dverami vysielane 26.4.2015) sa pan starosta vyjadril, ze stavebne povolenie je neplatne. Zaujimalo by nas, co vdanej veci podnikol pan starosta a ako mieni riesit sustavne porusovania podmienok sporneho povolenia (vid znecistene okolie).

21. október 2015

Renata

Znecistenie okolia bytovky narasta. Navyse prace priebiehaju aj cez vikendy a statne sviatky, ci v pracovne dni po 18:00, co je v rozpore so spornym stavebnym povolenim. Stavebny urad je povinny v takomto pripade konat.
25. november 2015

Matej Šebej

Na základe predloženého podnetu stavebný úrad vydá opatrenie štátneho stavebného dohľadu, ktorým zaviaže stavebníka k dodržiavaniu čistoty a poriadku na stavenisku. K problematike hlučnosti na stavbe stavebný úrad uvádza, že z podnetu nie je zrejmé či bola prekročená hladina hluku v obytnom prostredí. V prípade, ak sťažovateľka preukáže na základe merania hluku, že sa prekračujú zákonom stanovené hladiny hluku, stavebný úrad zaviaže stavebníka na uskutočnenie opatrení na jeho elimináciu.

Jana Plevová
08. december 2015

Renata

Zdravim, reagujete na moj podnet az po 2 mesiacoch a navyse v case, ked vdaka necinnosti stavebneho uradu je tato "cierna" nadstavba v stave pred kolaudaciou, takze tazko teraz najdete stopy po "stavenisku". Taktiez, na zaklade coho ocakavate, ze vam ja zabezpecim dokazy? Nepovazujem merac hluku za bezne zariadenie domacnosti, vy ano? A co je potom ulohou statneho stavebneho dozoru? Okrem ineho stavebnik porusoval a porusuje mnohe body sporneho stavebneho povolenia, nie len hladinu hluku. Preco spominate prave toto? Zaujimalo by ma tiez, co podnikne stavebny urad v pripade, ze "garazove statie nebude neoddelitelnou sucastou novych bytov" tak ako to podmienuje toto sporne stavebne povolenie?
12. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto
12. máj 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

kontaktovali sme zadávateľa podnetu s otázkou na stav riešenia.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
30. máj 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

K podnetu samospráva do 14 dní nevložila odpoveď, status podnetu sa preto zmenil na "neriešený". Samosprávu sme opätovne požiadali o vyjadrenie k podnetu.

Ďakujeme.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Ospravedlňujem sa, že na tento podnet už nikto nereagoval. Podnet preveríme a následne postúpime na riešenie kompetentným.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
12. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe obhliadky by som Vás chcela informovať, že podnet je už niekoľko rokov vyriešený.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania