Poškodený povrch chodníka pred školou na Hálkovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Andrea M. 29. septembra 2015

Priamo pred Špeciálnou základnou školou pre žiakov s autizmom na Hálkovej ulici 54 je poškodený povrch chodníka. Utrpela som tam ťažký úraz členka, ktorý ešte ani po 18-ich dňoch nie je v poriadku a pohybujem sa len s pomocou barlí !!! Zistila som, že k úrazu tam pár mesiacov dozadu prišla aj jedna pani učiteľka zo spomínanej školy. Touto cestou VÁS preto dôrazne žiadam o okamžitú nápravu, je len otázka času, kedy si tam opäť niekto ublíži....O tomto probléme som už informovala aj pani riaditeľku uvedenej školy, aby apelovala na mestskú časť, aby bola vykonaná urýchlená náprava. Konkrétnu fotku žiaľ doložiť neviem, od úrazu som imobilná, namiesto fotenia výtlku som si volala sanitku!!! Výtlk sa nachádza cca 20m od schodišťa vedúceho do školy a je prekrytý tenkou drevenou latkou.

02. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa opisu sme boli overiť situáciu pred areálom ZŠ.
Požiadali sme o vyjadrenie vedenie Špeciálnej základnej školy na Hálkovej ul.

Jana Plevová
04. október 2015

Andrea M.

Dobrý deň pani Plevová,
prepáčte, asi mi niekde uniká pointa, alebo logika Vašej odpovede...Na to, aby ste urýchlene opravili poškodený povrch chodníka pred školou, kde prejdú denne stovky detí a ich rodičov potrebujete vyjadrenie školy k akému konkrétnemu úkonu??? Ja neverím vlastným očiam!! Čakáte na to, kým sa tam niekto opäť dokaličí ako ja?
18. október 2015

Andrea M.

Dobrý deň pani Plevová, mohli by ste ma prosím oboznámiť v akom stave je môj podnet ??? Status "v riešení" je pre mňa naozaj nedostatočný! Čakáte stále na vyjadrenie vedenia Špeciálnej základnej školy, prípadne čakáte na to, kým si tam nejaké dieťa privodí úraz ako ja? Len pre Vašu predstavu, aby ste nemali pocit, že som nejaká ufňukaná panička, ktorá si banálne vyvrtla nohu a teraz sa sťažuje....úraz, ktorý som si privodila na spomenutom výtlku, je natoľko vážny, že ani 5 týdňov (áno, slovom päť) odvtedy, ako sa mi stal, nie som schopná prejsť bez podpory dvoch francúzkych barlí a momentálne absolvujem rehabilitácie a elektroliečbu, aby som dokázala sama chodiť....takže, ešte raz a dôrazne Vás žiadam o OKAMŽITÉ riešenie môjho podnetu, myslím si, že 3 týždne odvtedy, ako som ho sem nahlásila je dostatočne dlhý čas, aby som tu konečne našla status - vyriešený. Ďakujem za skorú reakciu
19. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Hálkova ulica je miestna komunikácia III. triedy, ktorá nebola zverená do správy MČ BANM.

Miestne komunikácie I., II. III. a IV. triedy sú vo vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislava.
Časť z týchto miestnych komunikácií - jedná sa len o miestne komunikácie III. alebo IV. triedy - môže byť (ale aj nemusí - podľa zákona o hlavnom meste) zverená mestskej časti. V zmysle platnej právnej úpravy zverenie miestnych komunikácií do správy mestským častiam nie je automatický proces. Bez zverenia týchto komunikácií ich mestská časť nesmie opravovať či inak spravovať.

Automatické rozdelenie na to, že komunikácie I. a II. triedy rieši mesto a komunikácie III. a IV. triedy mestská časť nie je správne, pretože sa pritom zamieňa prenesený výkon štátnej správy v oblasti pozemných komunikácií. Mestská časť Bratislava Nové Mesto opakovane žiada o zverenie konkrétnych komunikácií a pozemkov. Váš podnet sme opakovane zaslali na Magistrát s výzvou na vyriešenie.


Jana Plevová
03. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
21. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
21. september 2021

Andrea M.

Dobrý deň, ďakujem za reakciu, ale úprimne - som v šoku. Ten chodník je dáááávno opravený a bol na neho natiahnutý nový asfalt ešte buď tom roku 2015, alebo na jar 2016, už si presne nepamätám. To si tu fakt nikto nič reálne neskontroluje v teréne a všetci pracujú len od stola? To keď tu takto všetko (ne)funguje, tak posledný nech zhasne...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania