Tolerované parkovanie na ostrovčeku v rozpore so zákonom

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 03. októbra 2012

Na ostrovčeku v križovatke Radlinského-Vazovova pravidelne každodenne parkuje veľa áut, ktoré znepríjemňujú chodcom život. Teoreticky podľa filozofie mestskej polície neporušujú žiaden zákon, nakoľko im nechávajú 1,5m priestoru. Podľa zákona 8/2009 Z.z. §25, ods. 1, písmeno s je zastavenie a státie zakázané okrem iného na ostrovčekoch a deliacich pásoch, ak to nie je dovolené dopravnou značkou. V tomto prípade to dovolené nie je. Keďže mestská polícia má na starosti statickú dopravu, poprosím o upozornenie na to, aby pravidelne kontrolovali dodržiavanie tohoto zákona na tomto mieste, prípadne, aby samospráva vyznačila dostatočný priestor pre chodcov a zároveň aj parkovacie miesta na tomto ostrovčeku. Ďakujem pekne.

05. október 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. o stanovisko sme požiadali Mestskú políciu, ktorá nám prostredníctvom hovorcu p. Plevu poskytla toto stanovisko:
"Zo strany OS MsP Bratislava Staré Mesto boli v tejto veci prijaté opatrenia za účelom zjednania nápravy. Danú lokalitu budú hliadky v priebehu služby častejšie monitorovať a v prípade zistenia porušení budú priestupcov riešiť v zmysle zákona."


Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
05. október 2012

R

Ostrovcek bol dnes opat obparkovany autami (jedno tam parkuje aj teraz), takze ta kontrola nie je asi az taka intenzivna. Takato odpoved sa rovna ignoracii problemu, pretoze mestska policia to neriesi ani na telefonicke upozornenie, nie este sama od seba...
05. október 2012

Juliette

jednoduche riesenie... supnut tam stpliky po celom obvode... pripadne nejaky co sa da zlozit dole, keby nahodou sa nieco stalo a musela by tam stat sanitka, aby neblokovala MHD
06. október 2012

Kremsky V.

Tito arogantni vodici svojimi vozidlami zaroven brania riadnemu vyhladu do krizovatky a "Policia" nekona.
09. október 2012

Miro

Nechápem prečo im mestskí policajti nedavajú pokuty a papuče,ved to robia radi a ešte s toho majú aj niake prachy alebo body alebo čo.
18. október 2012

Anonym

Mestská polícia naďalej toleruje parkovanie v zákaze zastavenia na danom ostrovčeku. Samé od seba to hliadky mestskej polície neriešia a po opakovaných telefonátoch na linku 159 občas pošlú na miesto po doslova niekoľkých desiatkach minút až hodinách hliadku, ktorá nikdy nič nevyrieši. Preto to každý deň vyzerá na ostrovčeku, ako na priloženej fotografii. Poprosím opätovne preposlať podnet pánovi Papajčíkovi, aby sa konečne kompetentne vyjadril k možnosti osadenia stĺpikov na tento ostrovček a nevyhováral sa na všeliek menom mestská polícia, ktorá je absolútne neúčinná. Pána Plevu poprosím o vyjadrenie ku množstvu riešených priestupkov na tomto mieste za uplynulé týždne, ktoré riešili hliadky samé od seba a koľko podnetov riešili na základe telefonátu na linku 159. Vopred ďakujem za preposlanie kompetentným.
22. október 2012

Juliette

kaslala by som na papuce a dala tie auta odtiahnut
23. november 2012

Peter Oravec

Otázka pre autora príspevku:
Chodím tade denne a v poslednom čase tam už autá neparkujú, zrejme v dôsledku činnosti nejakej polície. Nezvážite dať správcovi stránky podnet na označenie príspevku za vyriešený? Ďakujem.
10. december 2012

Anonymný užívateľ

Podnet je možné považovať za vyriešený. Pravdepodobne vďaka kontrole mestskej polície už na ostrovčeku zvykne len občas parkovať maximálne 1 auto, väčšinou ani to nie.
28. september 2013

Meno

Autora podnetu poprosim o definiciu "ostrovcek" podla zakona 8/2009 Z.z., alebo vyhlasky 9/2009 Min.vnutra SR. Dakujem.
28. september 2013

Peter Oravec

Meno,
myslím, že veľmi dobre viete, že ostrovček nie je ani v jednom z uvedených predpisov definovaný. Nie som zadávateľom tohto podnetu, predsa však sa vyjadrím: Aj v práve, neuveríte, platí, že nie všetky pojmy je potrebné bezpodmienečne definovať. Poviem príklad: pojem "Slnko" nie je potrebné definovať. Pri väčšine pojmov v práve sa vychádza z prirodzeného jazyka. Tak je to zrejme aj pri pojme "ostrovček". Ak vám chýba definícia, odporúčam jazykové slovníky, napríklad tu:
http://slovniky.korpus.sk/?w=ostrov%C4%8Dek&s=exact&c=K3f7&d=kssj4&d=psp&d=scs&d=sss&d=peciar&d=ma&d=hssjV&d=bernolak&d=obce&d=priezviska&d=un&d=locutio&d=pskcs&d=psken&ie=utf-8&oe=utf-8
Ostrov (zdrob. ostrovček) je niečo (2. význam) čo pripomína ostrov, prípadne miesto výrazne sa odlišujúce od svojho okolia.
Som presvedčený, že takáto definícia úplne stačí a že to, čo je na fotkách, zodpovedá jazykovej definícii.
S pozdravom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania