Starostlivosť o Nám.Hraničiarov–naozaj to nikoho netrápi? Časť 3

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Jaroslav 02. októbra 2015

6. Grafity začínajú pribúdať na lavičkách a na stenách.Je námestie monitorované kamerami ako bolo deklarované. Kontroluje to niekto?Budú sa odstraňovať, aby to nelákalo pridávať ďalšie autogramy?
7. Chýba niečo v otvore na zemi zasypanom štrkom?Všade inde sú rastliny, ale na tomto jednom mieste iba štrk.
8. Viditeľné zavlažovacie hadice a často krát aj pokrútené v štrkových poliach – ak sa niečo také vyskytne, treba to opraviť hneď kým je to v malej miere, netreba čakať kým to bude neopraviteľné.
9. Lepené dosky niektorých lavičiek sa rozlepujú. Jasná reklamácia na zhotoviteľa.
10. V betónovej podlahe je veľké množstvo prasklín–viem si živo predstaviť ako to bude vyzerať po niekoľkých zimách–kde nastala chyba?Je zlé projekčné riešenie alebo je to chyba zhotoviteľa?Ako to budete riešiť?

02. október 2015

Nela

no keď to robila firma, ktorá aj v minulosti mala problémy s kvalitou práce aj pri iných projektov, hlavne ze sú najlacnejší však čo záleží ako to bude v závere vyzerať
07. október 2015

Peter

není čas na takéto ,,hluposti,, na tom už žiadne provízie ,,vedúci,, nezíska a voľby sú ďaleko, čiže klasika... okrem iného chýba dosev trávnika na miestach kde stála voda z nedmerného zavlažovania a tam vyhnila.... o vyrastajucej burine medzi ozdobnými kríkmi a trávami ani nehovoriac...
14. október 2015

Odpoveď samosprávy

Na Námestí hraničiarov je jedna bezpečnostná kamera, ktorá zasahuje aj do parku. Požiadame mestskú políciu, aby sa zamerala pri monitorovaní priestoru aj na tento nový park. Grafity na lavičkách, múroch, domoch, zástavkách, t.j. na miestach, ktoré esteticky znehodnocujú, sú celoslovenský problém, nielen problém tohto parku. S oddelením životného prostredia, ktoré spravuje nový park a zabezpečuje v ňom pravidelnú údržbu navrhneme spôsob odstránenia už existujúcich nápisov a kresieb.
Prasknutú lavičku budeme spolu s poškodeným košom reklamovať u dodávateľskej firmy. Zavlažovacie hadice budú počas údržby opätovne zasypané.
Praskliny v betóne vznikli počas stavebných prác, mestská časť upozornila stavebníka na tieto nedostatky, z tohto dôvodu boli betonárske práce prebraté so zľavou a dodávateľská firma ich opraví až po prvej zime v termíne do konca apríla 2016.

mestská časť BA-Petržalka
06. august 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP Bratislava V sú inštruovaní pred výkonom služby, aby zameriavali svoju činnosť aj na poškodzovanie verejných priestranstiev a verejnoprospešných zariadení,/sprejerstvo/. V rokoch 2018-2019 sa podarilo v troch prípadoch, zadržať priamo pri sprejovaní osoby a tieto odovzdať príslušníkom PZ na ďalšie konanie vo veci. Vzhľadom k tomu, že čas na znečistenie priestranstva sprejovaním je veľmi krátky, hliadkam MsP sa nepodarí zadržať osobu páchateľa na mieste.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
13. december 2019

Martin Uváček

Usadené lístie, neporiadok, črepy z rozbitých fliaš. Potrebné vyčistiť.
15. december 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
16. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, poslali sme ho na Oddelenie životného prostredia, o doriešení Vás budeme informovať.
10. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
terénnou ohliadkou Námestia hraničiarov nebolo zistené žiadne väčšie znečistenie, ani nevyhovujúci stav uvedeného verejného priestranstva (fotodokumentácia).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania