Umiestnenie zastávky MHD "ŽST Petržalka" na Panónskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
boris wolf dobak 04. októbra 2012

Na Panónsku cestu vyúsťuje podchod zo ŽST Petržalka. Cestujúci cudzinci, alebo neznalí miestnych pomerov, ktorí pokračujú ďalej mestskou dopravou smer juh vyjdú z podchodu, postavia sa pod prístrešok podchodu a čakajú na spoj. Ten príde, ale zastaví vyše 60 m v smere jeho jazdy. Spoj už samozrejme nechytia. Situácia je ešte horšia, keď je silný vietor, prší, je prietrž mračien, alebo metelica. Ľudia, aj tí, ktorí sa dostali z vlaku suchí, sa do poslednej chvíle schovávajú pod prístreškom podchodu (pod "prístešok" DPB sa zmestí málo ľudí) a keď vidia, že sa blíži autobus, začína potupná a ľudskú dôstojnosť ponižujúca "Petržalská šesťdesiatka". A všetci sú zrazu mokrí!

Prečo nezariadite, aby DPB preložil zastávku pod prístrešok podchodu? Len nehovorte nič o nejakých majetkových právach a podobne. Ste tu na to, aby ste to vyriešili!

05. október 2012

R

DPB ma nejaky psychicky blok s umiestnovanim zastavok pred krizovatku. Ono by to bolo samozrejme omnoho lepsie z niekolkych faktorov:
1) Cestujuci by mali vacsiu kapaitu pristresku, nemuseli by prechadzat daleko od podchodu
2) Autobus by mohol lepsie vyuzit cas straveny na zastavke, nakolko by sa obcas predlzil o statie na cervenej. V momentalnej situacii sa stava, ze autobus stoji na cervenu a nasledne este aj na zastavke
3) V pripade premiestnenia zastavky by bol blizsi priechod pre chodcov

Argumenty DPB proti rieseniu: nikdysatotaknerobilo, tosaneda, cestujucibytonepochopili, niesupeniaze, cestujucibytozneuzili a podobne :D
05. október 2012

boris wolf dobak

Viem o tom bloku. Ale keď môže byť zastávka na Miletičovej smer DH pred križovatkou, tak môže byť aj tu. Precedens už máme.
Tá zelená pre chodcov tam navyše netrvá nejako dlho, takže bus stojí na červenú veľmi krátko.
1) Hlavne preto som podal podnet.
2) Samozrejme, aj táto výhoda by bola. Lenže DPB argumentuje geniálne, že ľudia vystúpia a hneď stlačia dopytové tlačidlo a autobus bude musieť čakať na červenú... .
3) Ten je hneď pred predkom busu. Ani nie meter.

To nie sú argumenty DPB, Sú to všeobecne platné slovenské argumenty.
05. október 2012

Juliette

1. ak by sa zastavka presunula k pristresku pred prechod, nebola by dostatocne dlha aby sa tam zmestili minimalne 2 klbove autobusy. To nie je vymysel, taka situacia sa vyskytuje casto. Jasne je to vidiet na tu danom screene z google mapy, kde este za stojacim busom je miesto aj pre dalsi. Keby sa zastavka posunula, uz by nebol.
2. supnut zastavku uplne k prechodu by bola somarina. bohvie kolko ludi by vybiehalo z pred autobusu pred auta, ktore by ich ani nevideli.
3. ked uz by sa tam presunula (co sa nestane) musel by sa predlzit chodnik co tam je, ak by to mala byt zastavka pre 2x klbovy bus
05. október 2012

boris wolf dobak

Re: Juliette
1. V tomto problém nevidím. Treba predĺžiť existujúci povrch na vozovke. Nakoniec, materiál je na terajšej zastávke. Samozrejme súčasne treba patrične predĺžiť aj chodník.
2. Tak tento argument je totálna somarina. Je tam predsa svetelná signalizácia, takže chodec na prechode nemá čo robiť, keď mu svieti červená. V Bratislave je niekoľko zastávok, kde bus stojí pred prechodom a funguje to. Nehovoriac napríklad o takej Viedni, kde je takéto riešenie úplne bežné. Prečo by sa nemalo stať, že zastávka nebude premiestnená tak, aby sa cestujúcim MHD zvýšila kultúra cestovania? Poprosím skutočné argumenty.
05. október 2012

Juliette

ja len hovorim aka je realita, ze cakat zazraky nemozme. Ja presunu nehovorim nie, ale uz vidim tie vyhovorky kompetentnych preco to nejde. tolko zastaviek by potrebovalo zmenu... jasny priklad tram zastavka na Vazovovej a vysledok? policia povedala nie a debatam o zmene koniec. a urcite tam je situacia 10x horsia ako pri tejto zastavke.
06. október 2012

boris wolf dobak

Re: Juliette

Načo máme volených zástupcov? Aj na to, aby za nás, občanov vybavovali a vybavili aj také veci, ako sú napríklad "vyhovorky kompetentnych preco to nejde". Ak si myšlienku preloženia osvoja, musia ju u "kompetentných" (Polícia, DPB) presadiť. Žiadne výhovorky nepripustiť!

Ibaže by sa im nechcelo, potom ich platíme zbytočne.
26. január 2016

Martin

Na správnom mieste zastávke bol osadený prístrešok.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania