Vjazd áut cez prechod pre chodcov a zastávku MHD

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Neriešený
meno
Zuzana 05. októbra 2015

Dobry den,

auta, ktore smeruju k panelákom na Saratovskej 2, za billou, tam smeruju cez priechod pre chodcov a zastavku MHD. Tymto ohrozuju chodcov na chodniku a ludi cakajucich na zastavke MHD. Osobne som bola svedkom, ked na mna auto trubilo, aby som sa mu uhla, ked som cakala pred prechodom pre chodcov na zelenu, kedze on chcel vojst cez ludi stojacich pred prechodom k panelaku a zaparkovat. Taktiez som bola svedkom, ze si auta skracuju cestu na Trhovu ulicu po chodniku poza billu.
Je mozne osadit na tych miestach stlpiky, alebo v Dubravke uz neroznavame chodnik od cesty ? Alebo je zastavka MHD a prechod pre chodcov vjazdom aut ?
Dakujem.
Zuzana

05. október 2015

Zuzana

Chcem sa opravit k panelaku na Saratovskej 2.
05. október 2015

Robert Schneider

Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5m. (toto hovori zakon) V tomto pripade ktory popisujete je jasne ze doslo k poruseniu zakona. Auta ktore vidime na to aby zaparkovali pred domom museli chodnik pouzit. Nejedna sa o zastavenie alebo statie ale o pouzivanie chodnika.
22. október 2015

Erik

Takemu auto netreba uhnut a idealne rovno odfotit resp volat policiu.

Nie som anjel, ze by som nikdy nesiel kusok po chodniku a trubit na ludi, taku drzost v sebe nemam, cize som jasne proti takym kretenom..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania