Parkovanie na priechode pre chodcov


V riešení
meno
Jan Hubar 08. októbra 2012

Dobrý deň,

Dalo by sa nejako zabrániť parkovaniu aút na danom priechode pre chodcov? ( Gercenova ul, pri škole ) Parkuje sa tam pravidelne už roky, autá obmedzujú chodcov a zakrývajú výhľad. Nikdy sa to neriešilo - ani polícia ani mechanické zábrany. Myslím, že obyvatelia z okolia ako aj deti rodičov, ktoré navštevujú školu by to určite ocenili.

Vopred vďaka,

09. október 2012

Robo

...taketo parkovanie urcite nechcem obhajovat. Len skoda, ze ti vodici nemaju velmi inu moznost. Pokutu by mali dostat miestni poslanci, ktori miesto vybudovania novych parkovisk, predavaju aj tie existujuce za lacne peniaze developerom na dalsiu zastavbu s dalsimi autami...
09. október 2012

Hubar

50m odtial je parkovisko kde sa da v pohode parkovat, nie je to kriticka lokalita.
11. október 2012

R

Chudaci vodici, preco im len ti poslanci nevybetonovali vsetky travniky, kde by mohli parkovat...Ja som vodic, ale nepovazujem za svoje ustavne pravo, aby som mal moznost zaparkovat vsade, kde si zmyslim a tolko aut, kolko si zmyslim...Samozrejme, ze rozpredavat parkoviska developerom nie je spravne a pri stavebnych projektoch by mali byt developeri zaviazani vybudovanim vacsieho poctu parkovacich miest a hlavne vybudovaniu aj moznosti alternativnych druhov dopravy...
22. október 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

kde vodič motorového vozidla nesmie zastaviť a stáť upravuje § 25 zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Podľa ods.1) písm. c) - nesmie stáť aj na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5m pred nimi. Dodržiavanie všeobecných ustanovení zákona je v kompetencii Mestskej polície a Policajného zboru, v súčasnosti však, žiaľ, ani vykonávaná represia nenúti vodičov motorových vozidiel rešpektovať stanovené užívanie komunikácií. Preto prerokujeme s Krajským dopravným inšpektorátom KR PZ v Bratislave umiestnenie dopravných zariadení – regulačných stĺpikov v mieste priechodu pre chodcov a po vydanom súhlase v zmysle platných právnych predpisov zabezpečíme ich osadenie.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
19. november 2012

Jan Hubar

Dobry den,

Mate uz informaciu ci a kedy budu osadene stlpiky?

Dakujem
22. november 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

osadenie dopravného značenia bolo objednané u dodávateľa dopravného značenia e-mailom dňa 9.11.2012. Nakoľko dodávateľ zabezpečuje výrobu dopravných kolov u svojho subdodávateľa, osadenie dopravných kolov predpokladáme v priebehu dvoch týždňov.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
09. marec 2013

Jan Hubar

Dobry den, preslo uz 5 mesiacov odkedy boli objednane tieto stlpiky a stale tam nie su osadene... Mozte nam prosim poskytnut informaciu kedy to bude hotove? Dakujem
15. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

kde vodič motorového vozidla nesmie zastaviť a stáť upravuje § 25 zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Podľa ods.1) písm. c) - nesmie stáť aj na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5m pred nimi. Dodržiavanie všeobecných ustanovení zákona je v kompetencii Mestskej polície a Policajného zboru, v súčasnosti však ani vykonávaná represia nenúti vodičov motorových vozidiel rešpektovať stanovené užívanie komunikácií. Mestská časť zabezpečila napriek tomu osadenie dopravných kolov na Gercenovej ul. 19 dňa 4.12.2012. Aj na základe tohto podnetu sme v marci 2013 zistili, že koly sú v súčasnosti vytrhnuté, asi viditeľne niekomu „prekážali“. Vzhľadom k tomu, že opätovné vybudovanie nového dopravného značenia by predstavovalo ďalšie finančné náklady pre mestskú časť s rizikom opätovného znehodnotenia, nebude mestská časť opakovane osádzať predmetné dopravné značenie na mieste, kde státie motorových vozidiel upravuje zákon. Požiadame mestskú políciu o zvýšený dohľad v tejto lokalite.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
03. apríl 2013

Jan Hubar

Dobry den,

Dakujem za odpoved... Je sokujuce ako je mozne ze niekto dokazal nepozorovane vytrhat betonove koly? Nie je mozne tieto veci zhotovit tak aby to vydrzalo?? Nema to tam byt len na okrasu....

Len pre info situacia je stale rovnaka a mestka policia nekona, napriek tomu, ze sa tam parkuje denne... Takze bohuzial tento podnet sa nepodarilo vyriest.
09. máj 2013

Erik Schweighofer

Chodim tade denne a denne su tam odparkovane auta na prechode. Policia nerobi nic!!!
02. september 2013

peter pan

stacilo by, aby dvaja darmozraci z mestskej policie, kazdy den, idealne vo vecernych hodinach nasadili 2 kusy blokovacich zariadeni, spravili to takto 30x po sebe a ovce z vlalu ale aj hlavnej dediny by sa naucili aspon jedno z ustanoveny zakona 8/2009...
16. máj 2014

R

byvam na Gercenovej, samozrejme ani vodici nechcu parkovat na takych miestach,ale verte mi neni kde zaparkovat. bachorka ze 50 m odtial je parkovisko neni pravdiva, vsetky parkoviska naokoli su tak isto preplnene uz od 18 hodiny vecer sa neda zaparkovat na normalnych miestach. a tato situacia sa nevyriesi papucami ani spoplatnenim, ale iba rozmyslajucimi ludmi ktory ucelne navrhnu vystvbu novych parkovacich miest. Namiesto toho sa vsak robia rozne divne opatrenia ako odpredaj parkovacich miest (co mimochodom iba zhorsuje situaciu). alebo nove chystane zakony. takze vyzivam k ohladuplnosti obydve strany. samozrejme vsetkym by sa nam žilo lepsie keby vsetky auta boli v podzemnych garazach a pred domami by sme mali parky. ale realita je inde. Treba byt ohladuplny a nemysliet iba na seba. ak aj zaparkujem na chodinku tak treba nechat priestor pre chodcov. Treba hladat riesenia ktore uspokoja obydve strany. Pan prispievatel Jan Hubar mi pripomina chronickeho stazovatela, ktori ma sice z urciteho pohladu pravdu, ale vzdy iba z toho svojho. Radsej skus porozmyslat nad rieseniami ktore kompromisom problemu. nie jednostranne staznosti.
25. september 2014

D-groove

Ak by bolo volné parkovanie v Bratislave zachované len pre miestnych (EČV BA, BL) a cezpolní by mali obmedzenia (zákazy, resp. inde povolené len s poplatkom), tak verte že by bolo kde parkovať. Akurát tá "parkovacia politika" poslaneckých neodborníkov, zružených v polit. stranách s väčšinovm podielom cezpolných, chce robiť spoplatnenie BA parkovania ako sloni v porceláne - zodrať a obmedziť všetkých (nielen tú príčinu, hordy cudzích áut na naše pozemky, sídliská), vrátanie nás- miestnych Bratislavčanov.
Takto sa nikam nepohneme, len narobia ďalšie problémy.
Už taj je tu tá bezočivosť za hranicou únosnosti, a neschopní (ne)zodpovední platení za svoju impotentnosť sa len neúčinne prizerajú, zalamujú rukami, resp. falošne dôvodia že situácia je v súlade so zákonom, a tiež bez akéhokolvek aktívneho dohladu poriadkovej polície (aktívne dohliadajúci policajt = v BA neexistujúci druh už aspoň 20 rokov, napriek ich množstvu).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania