Večne neupravené kríky na Romanovej ul. 38

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Kamil Čonka 12. októbra 2015

Dobrý deň prajem. Chcel by som Vás požiadať o úpravu / zrezanie kríkov na Romanovej ul. č. 38 (viď foto). Kríky boli od počiatku zle vysadené (podľa slov odborníka - botanika), veľmi nahusto, a pravdepodobne vďaka nepravidelnej starostlivosti nikdy nekvitli a neustále vyrastú až k oknám a do polovice chodníka, čím bránia normálnemu pohybu po chodníku najmä ak ide oproti niekto s kočíkom, starší človek o paličke, či so sprievodcom. Nehovoriac o tom, že za kríky nám bezdomovci a pod. chodia močiť a hádžu odpadky. Pred rokmi sme žiadali, aby sme miesto týchto kríkov mohli nasadiť niečo iné, resp.aby tak urobilo mesto. Doposiaľ sú tam tieto kríky, ktoré sú upravované len 1x za rok, pričom by potrebovali zrezať minimálne 3-4x ročne. Vopred Vám ďakujem aspoň za ich úpravu! Pekný deň. Kamil

13. október 2015

Jaro

Snad nechces, aby to platila obec. Je to pri vasom dome, tak si to spravte vo vasej rezii. Obec urcite tie kriky nevysadila.
14. október 2015

Odpoveď samosprávy

Podnet vo veci kríkovej výsadby zasahujúcej do chodníka na Romanovej ulici 38 bol postúpený na riešenie na Miestny podnik verejnoprospešných služieb Petržalka, ktorý zabezpečuje údržbu zelene v mestskej časti Bratislava-Petržalka.

mestská časť BA-Petržalka
19. október 2015

Kamil Čonka

Ďakujem za riešenie! Ešte si dovolím odpovedať na komentár: Jaro, keď si už teda tykáme, tak ahoj. Ako dlho bývaš v Bratislave? (rečnícka otázka) Ja som sa tu narodil, od mojich 4r., t.j. od r. 1982 bývam v tomto paneláku (predtým v Dúbravke) a viem čo kto kde a kedy vysadil alebo nevysadil. Takéto kríky vysádzalo mesto po revolúcii a žiaľ sa o ne NIKDY poriadne nestaralo. Ba dokonca ako som spomínal, chceli sme si ich svojpomocne zlikvidovať a za vlastné peniaze nezaťažujúc rozpočet mesta vysadiť niečo iné. Aj moja nebohá mama aj moja nebohá susedka sa rastlinám rozumeli a suseda bola botanička (ako som už spomínal). Aby si však bol informovaný, tak svojvoľne zasahovať do mestskej zelene je zakázané, je to minimálne priestupok. Nebolo nám to dovolené napriek X písomným žiadostiam o to, aby sme si to mohli riešiť vo vlastnej réžii. Takže tvoje tvrdenie, že kríky obec URČITE nevysadila sa zakladá len na tvojej utkvelej predstave a neviem odkiaľ berieš toľko "odvahy" súdiť a rozhodovať len na základe subjektívneho názoru.
17. december 2016

Kamil

Dobry den prajem. Chcem vas poziadat o zrezanie krikov na Romanovej 38 (aktualne foto som nerobil, uvidite na mieste). Ako opadlo listie su velmi nebezpecne pre ludi iducich po chodniku a spatia okolie. Tieto kriky sme si nevysadili my najomnici bytov, ale mesto, ktore sa o ne vobec nestara. Za poslednych asi 20 rokov na x ziadosti o moznost nahradit kriky zelenou, ktoru by sme si sami zakupili a o ktoru by sme sa sami starali, nam nebolo vyhovene. Jedna z moznosti by bola nasadit iny druh krikov, nizsich a lahsie strihatelnych.
Velmi pekne dakujem, prajem pekne sviatky
17. február 2017

Odpoveď samosprávy

Orez kríkov zrealizovali pracovníci Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka.

mestská časť BA-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania