Parkovacie miesta na Kozmonautickej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Adam [email protected] 16. októbra 2015

Chodníky na Kozmonautickej ulici by mali mať vyznačené parkovacie miesta. Zlepšila by sa efektivita parkovania a najmä by sa zabránilo úplnému blokovaniu chodníka vo večerných hodinách a cez víkendy.

19. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Podmienky parkovania na chodníku sú presne určené v zákone č.8/2009 Z.z. o cestnej premávke § 52 ods. 2). Vyznačenie stojísk v zmysle v platnej STN 73 6056 Odstavné a parkovacie plochy cestných vozidiel a požiadaviek Krajského dopravného inšpektorátu by viedlo k úbytku parkovacej kapacity oproti neriadenému parkovaniu praktizovanému v súčasnosti.



kancelária starostu
19. október 2015

Michaela Plesníková Pataráková

Vysvetlite mi, prosim, ako by vyznacenie parkovacich miest viedlo k ich ubytku? K ubytku prave naopak vedie ich nevyznacenie, nakolko medzi parkujucimi autami su casto zbytocne velke medzery, zaroven ale male na to, aby sa tam vmestilo auto. Navyse, auta castokrat parkuju tak, ze po chodniku ladva prejde chodec, nieto este mamicka s kocikom. To, ze je tam je zakaz zastavenia od 8:00 do 17:00 tiez nema vyznam. Po 17:00 uz chodnik netreba? Resp. myslite, ze cez den na tomto mieste obyvatelia Kozmonautickej nepotrebuju zaparkovat? Ak by tam bolo znacenie a auta parkovali tak, ako sa ma, kludne by tam mohli stat aj cely den a nikomu by to neprekazalo.
19. október 2015

Adam [email protected]

19. október 2015

Adam [email protected]

Ďakujem za vašu alibistickú a anonymnú odpoveď. Doplnil som fotografiu, ktorá jasne demonštruje, ako váš preferovaný živelný spôsob parkovania takmer úplne nemožňuje použitie chodníka.

Tak vás prosím: buď dbajte na dôsledné dodržiavanie vami citovaných vyhlášok, alebo sa prestaňte vyhovárať na úbytok miest (ten nastáva práve absenciou parkovacích čiar, viď. moju fotografiu č. 1) a namaľujte na chodník a cestu parkovacie miesta.
19. október 2015

Michaela Plesníková Pataráková

Vysvetlite mi, prosim, ako by vyznacenie parkovacich miest viedlo k ich ubytku? K ubytku prave naopak vedie ich nevyznacenie, nakolko medzi parkujucimi autami su casto zbytocne velke medzery, zaroven ale male na to, aby sa tam vmestilo auto. Navyse, auta castokrat parkuju tak, ze po chodniku ladva prejde chodec, nieto este mamicka s kocikom.
To, ze je tam je zakaz zastavenia od 8:00 do 17:00 tiez nema vyznam. Po 17:00 uz chodnik netreba? Resp. myslite, ze cez den na tomto mieste obyvatelia Kozmonautickej nepotrebuju zaparkovat? Ak by tam bolo riadne znacenie a auta parkovali tak, ako sa ma, kludne by tam mohli stat aj cely den a nikomu by to neprekazalo.
20. október 2015

Peter

preco nezavolate MP? nie je 1,5 m volna sirka chodnika, tak nech rozdavaju obuvnici papučky
20. október 2015

Michaela Plesníková Pataráková

Papuce neodstrania ten hlavny problem, ktorym je neefektivne parkovanie.
20. október 2015

Adam [email protected]

Papuca nevyriesi to, ze je chodnik nepouzitelny.
28. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
státie vozidiel na chodníku je v zákone o cestnej premávke dovolené, ale za podmienky, že ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5m. Kontrola tohto ustanovenia je v kompetencii mestskej polície, v prípade že vodiči porušujú toto ustanovenie zákona, požiadajte políciu na tel. čísle 159 o výkon dohľadu.


kancelária starostu
28. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k podnetu - k žiadosti o vyznačenie parkovacích miest na chodníkoch na Kozmonautickej opakovane uvádzame, že by to viedlo k úbytku parkovacej kapacity oproti neriadenému parkovaniu praktizovanému v súčasnosti.
Zároveň zo skúsenosti uvádzame, že takéto značenie sa nerealizuje na základe jedného podnetu.
V prípade, že bude doručená na Miestny úrad žiadosť o takéto vyznačenie, v ktorej bude prejavená vôľa väčšiny obyvateľov, potom žiadosť predložíme na schválenie do komisie na určovanie dopravných značiek na magistráte hl.m.SR Bratislavy a Krajskému dopravnému inšpektorátu.


kancelária starostu
23. august 2021

Martin Uváček

Chce to konečne parkovaciu politiku aj v Ružinove. Veď tadiaľto ledva hasiči prejdú.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania