Legalizácia parkovacích miest na úkor bus bruhu

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

legalizacia parkovacich miest na ukor buspruhu ktory by tu mal pokracovat na sancovej. dve su pred restauraciou a ostatne po jednom pribudaju. kym mesto by malo uprednostnovat preferenciu mhd tak sa tu maluju parkovacie miesta ktore v konecnom dosledku zapchaavaju dopravu a hlavne zdrzuju cestujucich v mhd kvoli ich pohodlnosti a potrebe vlastnit auto. prosim o dokoncenje chybajuceho bus pruhu.dakujem

26. október 2015

František

Súhlasím, tieto povrchové parkovacie miesta na ulici ako je Šancová sú donebavolajúcim plytvaním verejného priestoru. Predĺžiť BUS pruh až tesne pred Račianske mýto je prirodzené riešenie vyžadujúce minimálne náklady. A vzhľadom na to, že je to dole kopcom, bez problémov by tu podľa môjho názoru mohol byť vyznačený aj zdieľaný BUS+cyklo pruh.
29. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedený problém nie je v kompetencii Magistrátu hl. mesta. Šancová ulica je štátna cesta II. triedy a jej cestným správnym orgánom je Okresný úrad Bratislava, odd. cestnej dopravy a pozemných komunikácií, ktorý má v kompetencii - so súhlasom Krajského dopravného inšpektorátu (KDI) Policajného zboru v Bratislave - určiť dopravné značky a vyhradiť parkovanie na tejto ceste. Magistrát takýto návrh dopravného značenia len dostáva na vedomie. V skratke - keďže ide o štátnu cestu, rozhoduje o nej Okresný úrad Bratislava.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
10. november 2015

Ignác gwsssc

Bratislava nezodpoveda za to kde su v Bratislave vyznacene parkovacie miesta. Bananistan. :-)
Co keby si ich tam niekto vyznacil cez celu cestu? To by tiez asi nebol problem Bratislavskej samospravy. Sranda toto mesto.
25. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dopĺňame stanovisko:

K pokračovaniu vyhradeného jazdného pruhu pre BUS neprišlo na základe rozhodnutia cestného správneho orgánu (bývalého Obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie). Spodná časť Šancovej bola ponechaná pre parkovanie vozidiel obyvateľov priľahlých obytných domov (mimo iného aj tých z hornej časti, kde prišlo k vyznačeniu BUS pruhu), pretože nemajú toľko možností v rámci svojich objektov a pozemkov.
Oddelenie dopravného inžinierstva Magistrátu hl. mesta opätovne pripraví návrh vyznačenia BUS pruhu a prerokuje možnosť jeho realizácie s kompetentnými orgánmi, pretože mesto Bratislava chce preferovať mestskú hromadnú dopravu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania