Chodník pre autá?

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Magda 25. októbra 2015

Na Velehradskej pred kaderníctvom sú namaľované čiary pre parkovanie. Keď tam parkujú autá, nie je možné prejsť po chodníku /voľný priestor cca 40cm/, a tak treba zísť na cestu. Hlavne, že ste vybudovali za nemalé financie daňových poplatníkov bezbariérový nájazd. Akú to má logiku, kto to povolil? Matky s kočíkmi a vozíčkari musia zísť na cestu. A čo v zime,, keď napadá sneh? Je táto časť chodníka súkromné vlastníctvo vlastníkov priľahlého objektu?

26. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Chodník má v prenájme majiteľka kaderníctva od Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy.
Podnet im zasielame.

kancelária starostu
10. november 2015

Magda

Dobrý deň,
to dostala majiteľka kaderníctva do prenájmu chodník v celej šírke? Čiary označujúce parkovacie miesta tomu nasvedčujú. Kde je 1,5 m šírky chodníka zo zákona pre chodcov? A čo znamená "neriešený". Kto vydal povolenie na prenájom, /o akú časť chodníka pri prenájme išlo?/ na koho sa môže občan obrátiť so sťažnosťou? Alebo len volať 159?
10. november 2015

Ignác gwsssc

Takto to dopadne ked mesto preda/prenajme nase chodniky sukromym osobam / firmam. Smutne. Zaroven na suktomnom / prenajatom pozemku neplatia uz vobec ziane pravidla a napr Mestska policia tam nemoze ani vkrocit.
Trochu viac info o legalnom parkovani na (verejnych neprenajatych nepredanych) chodnikoch: https://de.scribd.com/doc/204493443/Chodniky-1-5m-Odpoved-MV
01. august 2016

BaNi

Na fotke vidno ako auta parkuju a ako su nuteni ich chodci - v tomto pripade zena s detskym kocikom -obchadzat po ceste. Z druhej strany odfoteneho auta bola aj zena s dietatom v invalidnom vozicku, no nezelali si byt fotografovani. Ziadam magistrat, aby dal chodcom navod na pouzitie priechodu pre chodcov, iste sa tym uradnici zaoberali, nez vydali toto nezmyselne rozhodnutie o prenajme pre kadernictvo. Dalej ziadam o informaciu, do kedy je chodnik prenajaty a kto zaplatil za bezbarierovu upravu chodnikov pri priechode, ktora vysla vinou magistratu navnivoc a kolko tato uprava stala. Dakujem.
07. september 2016

Magda

Pracovníci magistrátu , takto sa parkuje pred kaderníctvom, ktorému ste prenajali chodník na parkovanie !!! Je to v poriadku? Ľudia kľučkujú medzi autami a sú nútení zísť na cestu. Pochybujem, že niekto z Vás videl, čo vlaste prenajíma a je vôbec prípustné prenajať celú šírku chodníka?
08. september 2016

Michal Štassel

Označené súkromné parkovanie cez celý verejný chodník

Na chodníku Velehradskej ulice, ktorá je až po budovu vedená vo vlastníctve mesta je zriadené súkromné parkovanie pre niekoľko vozidiel, ktoré zabraňuje v prechode ďalej, či z chodníka na ďalšiu stranu ulice. Boxy sú označené pre konkrétne ŠPZ a nie je ani vynechaných obligádnych 1,5m takže chodec sa ocitá v absurdnej situácii, keď sa mudí spoliehať na to, že tam autá akurát nebudú, alebo že sa bude dať pomedzi ne prekľučkovať. Inak musí ísť po ceste.

Dalo by sa majiteľom prikázať odstrániť značenie alebo v prípade ak ho zriadilo mesto/MČ značenie prekresliť?
09. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Velehradska ulica nepatri do nasej spravy.

Oddelenie komunikácie a marketingu
09. september 2016

Magda

Dobrý deň, pracovník/čka/ oddelenia komunikácie a marketingu ,

chcela by som Vás upozorniť, že v podnete sa nejedná o cestu Velehradská, tá je určite v správe Ružinova, ale o magistrátom prenajatú časť chodníka na rohu Velehradskej a Niťovej /kaderníctvu/, asi ste nepochopili podstatu podnetu. Verím, že máte toho veľa/ myslím tým podnetov od občanov/, ale keď ich budete odsúvať a nebudete ich riešiť, tak Vám ich určite neubudne. To sa potom skutočne môže občan obracať s podnetmi a problémami na akúkoľvek lampáreň.

Ktorá časť chodníka je vlastne prenajatá? Parkovisko vyznačené bielou farbou, alebo červenými čiarami? Koľko m2 je prenajatých, za ktoré majiteľ platí?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania