Priechod

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Katarína 20. októbra 2015

Na križovatke Röntgenovej a Zadunajskej ulice už dlhú dobu chýba vyznačený priechod, ktorý tam kedysi býval. Ide o neprehľadnú zákrutu, frekventované miesto, ktorým prechádza aj mnoho detí. Je tam dokonca bezbariérovo upravený chodník, ktorý vozíčkari využívajú.
Ďakujem za riešenie

21. október 2015

Katarína

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/1233/nevyznaceny-priechod-pre-chodcov
Odpoveď uvedená v linku je absolútne nepostačujúca, neriešiaca problém, alibistická.

Lenže touto cestou musia denne prejsť deti navštevujúce 2 neďaleké základné školy a študenti dvoch gymnázií.
Prosím o uvedenie konkrétnych krokov pre bezpečnosť chodcov.
02. november 2015

Odpoveď samosprávy

Mestská časť nerozhoduje o vybudovaní priechodu pre chodcov, návrhy predkladá do dopravnej komisie Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy. Členom tejto komisie je aj zástupca Krajského dopravného inšpektorátu, ktorého stanovisko k podnetu je nasledovné:

Zriadenie priechodu pre chodcov v mieste cyklistickej trasy podľa § 3 ods.7 zákona č.135/1996 Z.z. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) posúdil dopravný inšpektorát, ktorý so zriadením priechodu v mieste znížených obrubníkov nesúhlasil, nakoľko jeho umiestnenie na Röntgenovej ulici, v mieste spojenia so Zadunajskou cestou, nevyhovuje súčasne stanoveným normovým rozhľadovým podmienkam.

Zjednodušene povedané, kôli ostrej zákrute vybudovanie priechodu pre chodcov tu nie je možné. Navyše v tejto zóne platí obmedzená rýchlosť 30 km/h, takže vodiči by tu mali jazdiť rýchlosťou, ktorá umožňuje bezpečným spôsobom reagovať na situáciu pri strete s chodcami prechádzajúcimi na druhú stranu komunikácie.

mestská časť BA-Petržalka
18. február 2016

Michal Stankoviansky

Súhlasím, ak sa nedá vybaviť prechod, tak nech sa tam zakáže parkovanie, pretože kvôli autám parkujúcim na oboch stranách cesty tam nie je nič vidieť. Chodím tadiaľ aj ako šofér aj ako chodec a oboje je nebezpečné. Bolo by vhodné to riešiť skôr, ako tam niekto zrazí dieťa, prípadne mamičku s kočíkom alebo nejakého dôchodcu. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania