Burinisko na Jégého ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Jana Šturcová 25. októbra 2015

Na Jégého ulici v priestore, kde mali vyrásť garáže, vyrastá burinisko.
Problém sa opakuje každoročne už od majstrovstiev sveta v hokeji. Majiteľ sa o pozemok absolutne nestará, mestskej časti na poriadku na pozemku nezáleží.
Nepomahajú upozornenia odboru životného prostredia, vlani bol pozemok pokosený iba preto, že voľby do samosprávy boli predo dvermi.
Na pozemku sú okrem náletových drevín aj artemisie, paliny a ambrózie, ktoré patria k najagresívnejším alergénom, aké sa u nás nachadzajú.
Burina na pozemku je vizitka práce odboru životného prostredia, mestskej policie aj starostu mestskej časti.

29. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Vyzvali sme majiteľa pozemku na vykonanie nápravy do určitého termínu. Po tomto termíne vykoná oddelenie životného prostredia obhliadku problematického pozemku, ak nedôjde k náprave postúpime vec orgánom, ktoré môžu v tejto veci ďalej konať a ukladať pokuty.

kanceláriu starostu
30. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
po miestnom šetrení dňa 27.11.2015 bolo zistené, že pozemok nebol uprataný ani pokosený. Nakoľko bol na miestnom šetrení prítomný zástupca vlastníka, bolo podané vysvetlenie, že firma do požadovaného termínu nestihla vyčistenie zabezpečiť , ale zabezpečí ju následne a to do termínu 4.12.2015 kedy zašle miestnemu úradu i fotodokumentáciu. Vlastník pozemku bol upozornený, že čistenie pozemku 1x ročne je nepostačujúce.





kancelária starostu
01. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dňa 30.11 nám spoločnosť IMMOCAP GROUP poslala fotodokumentáciu, že vykonala nápravu, to znamená pozemok vyčistila a pokosila.

kancelária starostu
02. december 2015

Jana Šturcová

S radosťou Vám oznamujeme,
že podnet Burinisko na Jégého ul. bol označený ako Vyriešený.

Ja to, ze pozemok sa kosi 1x rocne a to az po medializacii, za radost nepovazujem. Celu sezonu odtial vylietavaju tie najagresivnejsie alergeny a posledny novembrovy den, ked su uz buriny spalene mrazom a pely zmacane dazdom, mame byt happy z toho, ze na jar sa vsetko zopakuje, ako sa to deje uz niekolko rokov po sebe??
Cely rok miestny urad pozemok neriesi, mestska policia v okoli dava papuce a nikoho pozemok nezaujima.
Taketo spravanie nazyva miestny urad radostnym riesenim?
Sturcova
16. október 2018

Jana Šturcová

Vyše roka nepokosený pozemok na Jégého ulici

Vyše roka nepokosený pozemok na Jégého ulici. Problém sa opakuje najmenej 6 rokov po sebe. Životné prostredie MÚ Ružinov problém nezaujíma, mestská polícía jazdí nevšímavo okolo a starosta sa chce nechat zvolit na dalšie volebné obdobie.
Plocha plná náletových burín, artemisií, palín a ambrózií, alergici sa môžu z uvedenej kombinácie alergénov aj zadusiť.
Celý MÚ Ružinov má zdravie obyvateľov "na háku".
16. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,
pozemok je sukromny, preto miestny urad nemoze nariadovat presne podmienky ako musi majitel pozemok udrziavat. Podnety od obyvatelov pomahaju smerovat k rieseniu. Hned po prijati podnetu sme kontaktovali majitela a poziadali ho o stanovisko k danemu stavu. Pokial nepride k naprave, majitel moze byt pokutovany.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania