Ohrozovanie majetku a zdravia a životov ľudí požiarom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Neriešený
meno
Jožinko 25. októbra 2015

Komín zriadený podľa obrázka a vykurovacie teleso /v ktorom sa kúri odpadom/ umiestené v miestnosti silne ohrozujú majetok, zdravie a v prípade požiaru aj životy ľudí. Vznik požiaru je len otázka času. Motýlia 7, Bratislava

31. október 2015

Jožinko1

Jožinko chrániš svoj chrbát a klebetným spôsobom chceš dostať situáciu do inej pozície. Pravda je taká, že na realizáciu stavby nie je žiadne povolenie, žiadny súhlas na realizáciu stavebných prác a ani iných činností. Je hambou stavebného úradu, že i napriek podnetu z augusta zatiaľ vôbec nereagoval na to, že majiteľ stavia, mení dispozíciu a tvar (stará stavba bola kompletne zbúraná), nevhodne sa správa k susedom. Na stavbe je obrovský neporiadok. Počas búracích prác likvidoval azbestocementovú krytinu ktorá je karcinogénna a musí sa likvidovať špeciálnym spôsobom atď. A toto všetko sa deje s tichým súhlasom stavebného úradu a starostu mestskej časti. Načo potom máme písať starostovi a načo si my ostatní máme vybavovať stavebné povolenia keď to ide aj takto.
Jožinko to chce stihnúť do konca roka lebo od budúceho roka sa nebudú môcť legalizovať čierne stavby. Hurá takto sa stavia
06. november 2015

Ľubomír Gajdoš

Milý anonym komentára.
V čase vašeho podnetu som už komunikoval so stavebným úradom. Vaše napádanie a urážanie svedčí o vašom charaktere. Napádate stavený úrad, starostu a všetkých okolo, ale nenavrhujete žiadne riešenie, ktoré by pomohlo riešeniu problémov lokality. Nemáte vôbec v ničom čo tu uvádza te pravdu. Sprosto, zrejme so závisti klamete.
Čo sa týka azbestocementovej krytiny je uložená v igelitových obaloch a pripravená na likvidáciu. Je zaujímavé, že Vám nevadí azbestovocementová krytina ktorá je umiestnená na odfotografovanej čiernej stavbe, z ktorej uvoľňujúce čiastočky vietor rozfúkava po celom okolí. Tak isto Vám nevadí karciogenný dym ktorý sa šíri po celom okolí, z čiernych stavieb a rúr z nich vystrčených.
Nie sú náhodou potrebné na spaľovanie takéhoto odpadu zariadenia určitého typu, a povolenia?
Nie je to náhodou trestný čin všeobecného ohrozenia? Ak sa dá stavebnému úradu niečo vytýkať tak práve tieto veci. Lenže ak susedia a okolie je k nim ľahostajné tak stavebný úrad o nich ani nemusí vedieť. Ja som majiteľom krátko, a nemám prečo velebiť susedov ktorým sú tieto veci ľahostajné a nič nepodnikli na ich odstránenie ale útočia na mňa a môjho priateľa, ktorý ich chcel týmto podnetom naštartovať na riešenie problému otravy ovzdušia karcinogénnymi látkami vznikajúcich z protizákonného spaľovania odpadu naštartovať k riešeniu problému.
S pozdravom Majiteľ Motýlia 5, Bratislava
13. november 2015

Jožinko1

Vážený pán Gajdoš-Jožinko,
po prečítaní Vašej odpovede sa môže zdať, že ste najväčší ľudomil a záchranca celého Páleniska, ktorý sa sem len teraz chce prisťahovať a už obviňuje všetkých okolo čo nespravili.
Čo ste však Vy nespravil je, že ste si na stavbu, resp. rekonštrukciu nevybavil žiadne povolenia - ktoré nielen obyvatelia Páleniska, ale všetci čo nechcú stavať načierno tak ako Vy, musia vybaviť a musia absolvovať tortúru behania po úradoch kým začnú stavať. Vy ste začal hneď bezohľadu na všetko a všetkých. Keby ste vybavoval všetky potrebné povolenia asi-resp. s určitosťou by ste tento rok stavať nezačal. A o toto Vám vlastne išlo. Jednoducho povedané - za ľudomilstvo sa schovávate, hráte sa na hrdinu a záchrancu, ale vlastne kašlete na všetky predpisy, očierňujete všetkých ale v skutočnosti Vám ide len a len o Vás. Neviem si predstaviť keby takto stavali všetci-čo chcú, ako chcú a kde chcú.
Pýtal ste sa susedov ktorým padá dom na hlavu či môžete stavať takú stavbu a či s tým súhlasia? Odpoveď jasná - nepýtal!!! Zásahom ktorý ste spravil ohrozujete stabilitu našej stavby a našu bezpečnosť.
Tak nezahmlievajte, že v čase podnetu ste komunikovali s kompetentným úradom. S úradmi ste mal komunikovať už od začiatku a nie až keď je hrubá stavba skoro pred dokončením.
Neviem prečo píšete o tom, že Vám niekto závidí - na Pálenisku sú oveľa väčšie a lukratívnejšie pozemky ktoré majú svojich majiteľov. Váš pozemok ktorý vlastníte a na ktorom staviate čiernu stavbu sa predával roky a nikto oň nemal záujem. Nie je pravdou, že sa poháhľate do konca roka postaviť čiernu stavbu aby Vám ju úrady zlegalizovali? Od budúceho roka to nebude možné!!!To je asi celá pravda a nie Vaše ľudomilstvo.
A čo sa týka azbestocementovej krytiny - naštudujte si predpisy kedy je azbestocementová krytina karcinogénna. Vy vlastne ohrozujete bezpečnosť obyvateľov Páleniska.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania