Zastávky na znamenie

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený

Na zastávkach Priekopnicka alebo Toryska su počas dňa neustále cestujúci. Dovolím si tvrdiť že na 95% istotne nastupuje alebo vystupuje minimálne 1 cestujúci. Na základe čoho bolo rozhodnuté, že množstvo zastávok ( vid foto ) budú určené ako zastávky na znamenie ktoré predtým neboli na znamenie ?

26. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajeme,
Tieto zmeny sú súčasťou prebiehajúceho dlhodobého procesu začatého r. 2011 a súvisia s programom zefektívňovania prevádzky dopravy, smerujúceho k naplneniu cieľového zámeru, ktorým je celoplošné zavedenie zastávok s charakterom na znamenie, teda na celom území mesta.
Rovnako to funguje vo všetkých európskych metropolách, kde sú všetky zastávky na znamenie. Zastávky na znamenie šetria čas cestujúcim, dopomáhajú k dodržiavaniu cestovných poriadkov a taktiež pohonné hmoty resp. trakčnú energiu dopravcovi, keď nie je potrebné zbytočne zastavovať a rozbiehať sa.
Cestujúci pri výstupe dáva znamenie vo vozidle vodičovi stlačením tlačidla „DOPYT na otvorenie dverí“ resp. „STOP“.
Cestujúci pri nástupe nemusí (ale môže) dávať žiadne znamenie, cestujúci musí stáť tak, aby ho vodič pri vchádzaní do zastávky videl. Vodič je povinný vždy zastaviť na zastávke na znamenie, pokiaľ sa tam nachádza cestujúci (bez ohľadu na to, na akú linku zamýšľa nastúpiť).
ďakujeme za pochopenie,

odbor marketingu a komunikácie DPB. a.s.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania