Blokovanie vjazdu a výjazdu na súkromný pozemok autobusmi MHD

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Milan 28. októbra 2015

Autobusy prímestskej dopravy a MHD pravidelne blokujú vjazd a výjazd zo súkromného pozemku obytného domu na Krajinskej ulici. Tým že stoja buď v rade za sebou alebo svojou dĺžkou presahujú vyznačené pole státia autobusu nám znemožňujú vjazd/výjazd na náš dvor. Na ulici a v blízkosti je veľa miest, kde by zastávka mohla stáť bez toho aby niekoho obmedzovala.

10. november 2015

Odpoveď samosprávy

Jedným z problémom môže byť aj skutočnosť, že zastávku obsluhujú naraz autobusy DPB ako aj autobusy regionálneho dopravcu. V čase keď regionálny dopravca rušil svoju zastávku za križovatkou ulíc Krajinská – Mramorova došlo i napriek nášmu nesúhlasu k zlúčeniu zastávok. Hlavným dôvodom tohto zlúčenia bola obojstranná dostupnosť zastávky pre návštevníkov nemocnice. O zmene umiestnenia zastávky nerozhoduje DPB ale magistrát mesta.

odb. marketingu a komunikácie DPB
30. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prvom rade sa chceme ospravedlniť za to, že v minulosti nebol dostatočný dôraz na riešení podnetov. Veríme, že vnímate pokrok, ktorý sa nám v minulom a hlavne tomto roku v tejto oblasti podaril.
Momentálne plánujeme výmenú prístrešku v tomto mieste. V rámci jeho výmeny budeme teda posudzovať aj možnosti jeho posunutia.
Treba však myslieť aj na to, že vozidlá prímestskej dopravy tam nestoja stále a tvoria bariéruiba na veľmi krátky čas.
Podnet zatiaľ nechávame otvorený.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania